Bad parents….

… vi är självutnämnda sådana!!

Jag skäms över fredagens incident men ska ändå delge er den- om inte annat så för att visa upp kortet jag tvär-scrappade åt den för dagen räddande ängeln 🙂
10-åriga sonen har för ganska länge sedan kommit hem med en lapp där det stod att det var läs- och mysdag fredag 7/5 och barnen var tillåtna att ta med godis, popcorn, dricka och något skönt att sitta på, t.o.m en saccosäck var okej bara man kunde bära den själv. Hmm… vilket barn tror ni var den enda i klassen som inte hade med sig något av ovan nämnda saker?!?! Jo, våran lilla kille. När jag och Pörni var utanför skolan för att hämta barnen såg jag ett barn som bar omkring på en saccosäck- och då slog det mig!! Min kära vän skrattade gott åt min panik- jag lovar att det kändes i maggropen och det syntes nog i ansiktet oxå! SKIT! När så sonen kom till bilen så kramade jag om han och frågade om vi glömt ngt på morgonen… han nickade men sa med ett leende att fröken hade fixat gotta åt han. Snabbt som ögat kubbade jag och sonen in i klassrummet där jag tackade henne så mycket för att hon varit snäll och hjälpt han lösa problemet. Den underbara människan hade inte ens ringt hem till oss (vi var lediga båda två och hade lätt åkt iväg som skottspolar för att inhandla snask) utan hon hade tagit sonen i sin bil, bränt ner till stan och låtit han handla dricka och nå gott och detta betalade hon!! Till saken hör att vår kille är känslig och det är ”lille skutt- tårar” när han är ledsen men detta hade hon alltså rådit bot på.
I helgen har jag scrappat detta kort åt henne och insidan gömmer en sedelficka så att jag kunde få återställa det hon hade lagt ut.

Det finns änglar- så är det bara!!! 🙂

Annars då?! Jo, i torsdags blev jag ett år äldre och förhoppningsvis lite klokare *S* Mitt magnetalfabet från Making Memories som jag beställde åt mig själv i present kom så passande på min födelsedag (och på frökens kort här ovanför har jag provat stämpla ”Tusen tack” med det, fint va?! *ler*) Jag har blivit uppvaktad i omgångar från torsdag till söndag och förutom att jag fått fina saker så uppskattar jag att mina nära och kära lägger tid och energi på att fira lilla jag, det gör att jag känner mig rik 🙂 Att jag inte haft något samlat kalas beror på att helgen gått i fotbollens tecken. Tre av våra barn har haft utomhuscup och det blev många matcher och ett evinnerligt körande fram och tillbaka mellan hemmet och planerna. Lördag hade två av barnen samling 7.30 och sista matchen för dagen slutade inte förrän kl 22 så det behövdes inte någon vaggvisa vid läggdax (fast det behövs inte i normala fall heller *ler*) Stora dottern fick dessutom en rackarrökare mitt på snoken när hon stod i mål så hon däckade med blödande näsa- bara det kan vara nog så påfrestande (speciellt för mamman som nästan blev gråt-färdig vid smällen) Hade det varit jag som fick ett så hårt skott på näsan skulle jag ha krävt bil med blåljus medan dottern pluggade igen näsborrarna och återvände till målburen efter halvlek- det är hårt virke i tjejen!! 🙂

I fredags var jag och mitt skiftlag ut på restaurang och avtackade en arbetskamrat som går i pension. Mycket god mat, trevligt sällskap och styrdans till 00.30, det blev en superkväll 🙂 Tyvärr kostade det på, 4.30 hade jag en brännande smärta i båda benen så det blev medicinering och nattvandring i några timmar innan jag kunde komma till ro igen.

Måste bara få visa upp en jättejättefin vers som Monkan hade satt i mitt födelsedagskort, den rörde ända in i hjärteroten 🙂 (klicka på bilden för större text)

Sen fyller min kära lillebror Andreas 29 år idag och detta kort har rest med posten ända ner till Göteborg 🙂 Till saken hör att han är rätt långhårig och mörk på skallen och han har ett skönt, avslappnat sätt så denna lilla filur passade in på han *S*

Ojoj, klockan rusar! Mina biobarn ska snart till sitt andra hem så jag måste slita mig från datorn och fixa lite middag och packning.

Ha det gott mina vänner och sköt om er!!

10 tankar kring ”Bad parents….

 1. lenascrappar

  OJJJ…hade jag vetat att du fyllde år hade du haft ett brev i lådan den dagen!! Attans..sånt måste du berätta!!! *ler*..

  Men vilken osis med sonen..jag förstår precis och jag hade lidit..sånt får man ju inte glömma men det är så lätt…vilken tur att det ordnade upp sig!!! Ja..det finns änglar!

  Superduperfina kort..hängmattan är hur go som helst!!

  Nu ska jag sammanställa min lilla utlottning, håller jag mig vaken drar jag en vinnare vid midnatt!!

  Ha det jättebäst!!

  Bamsekram från Småland

  Svara
 2. Evas Pyssel

  Ja du Vera, du är sannerligen inte den första föräldern som råkat glömma en sådan här extragrej . Det händer alltsomoftast , men fixar sig alltid. Gulligt att du gjorde ett sådant fint kort. Och jättemycket grattis på födelsedagen i efterskott !!! Förresten såg du min lilla hälsning till dig i ett av mina inlägg ? Jag fixade ju namnunderskriften till slut. Inte säker på att jag sparat den på rätt ställe, men nu finns den utan ram i alla fall . Tack du !! Kram på dig !!! Eva

  Svara
 3. Tord

  Tur det fixade sig för sonen, sånt sätter annars gärna spår för livet. Men som sagt var … du är inte den enda som glömt.

  Grattis i efterskott (eller grattade jag i förskott?), så nu har du ett år mindre kvar till demensen *S*.

  Styrdans??? Tog en stund innan jag fattade vad det var. Är det ett eget ord eller nått Bolibompalandsord?

  Å om jag inte sagt det förut, så säger jag det nu. Du gör fin-fina ort och som komplement till din text så är det en av anledningarna till att din sida är så fin, kul och läsvärd.

  Ha D Gött!

  Svara
 4. Monika

  Stackars lille ,,pöjk,men det ordnade sej jue =)
  Hos oss kan barnen komma dagen före el på morgon och säga Typ,,just det ja,,vi ska ha fika med oss idag (el i morgon,vid sängdax)Då kan man ju bli galen …då är det bara hoppa i bilen dra till Statoil o köpa dyr fika….
  Hoppas du hade trevligt på middagen fredgakväll…

  Kram

  Svara
 5. Evas Pyssel

  TACK igen söta du ! Nu hoppar EVA in av sig själv. Det där hade jag aldrig kunnat lista ut själv.
  Växthuset är proppfullt med plantor, som har åkt ut och in i garaget eftersom vi har haft frostnätter. Måste köpa den där värmaren som vi sett på Jula. Men jag återkommer om växtligheten. Kram till dig ! Eva

  Svara
 6. Li@n

  Men åhå…GRATTIS!!! ser ju att du hade en toppendag!!
  Jadu söner med lilleSkutt-drag känner jag igen, tänk att det finns fröknar som är goda som guld…du vet en del änglar hoppar på molntussar o andra traskar runt i ett par birkenstock o jobbar i skolan…

  ha det fint
  kramelikram
  Lian

  Svara

Skriv gärna en kommentar