Äckelpäckel!!

I går och idag har jag testat mina nerver till den yttersta gränsen! Jag är en riktig kryp-hatare och det gäller i princip alla sorters kryp. Spindlar är sååå små och sååå harmlösa- men det skiter väl jag i! Jag hatar dom ändå och råkar en åtta-bent sak komma i min närhet, blir jag alldeles stel, småfjunen i nacken och på armarna reser sig och jag får anstränga mig ordentligt om jag ska kunna kväva mitt skrik som ligger i strupen.

Eftersom jag har fibro så är min effektiva kapacitet inte på topp alla dagar och nu ligger jag i hårdträning då det gäller att prioritera saker som ska göras och sedan försöka att inte ”övergöra” allt. För en vanlig frisk svenne är detta inte så lätt att fatta för ”hur sjåpig får man bli” då man inte tvättar och hänger innehållet i mer än en tvättmaskin/ dag… eller då man bara putsar tre fönster/ dag?! Då man lika är igång tänker nog många- och så brukar jag oxå tänka. Har jag ändå dragit fram städattiraljerna av olika slag så vill man gärna ”göra bort” så mkt som möjligt på en och samma gång. För oss med värk i kroppen går det att göra så- om man sen vill bli liggandes med strålande, molande värk i upp till någon dag! Inte så värst kul- näe!! Om det så ska ta en hel vecka att få husets alla fönster rena så får det bli så. Igår tog jag två rackare och idag ytterligare tre. Våra fönster är inte dom roligaste att putsa då man måste ta skruvmejseln till hjälp för att komma åt insidorna av alla fönster.. skruva, skruva, putsa, torka, skruva, skruva…..

Hoppsan, det blev ett sidospår av ordentligt slag. Nu var det inte min haltande arbetsinsats jag skulle berätta om *s*

Igår hade jag värsta gast- och hojtkonserten då jag tog dom två första fönstren. Tror banne mig att alla skogens spindelj%”½§+ar har bosatt sig i kanterna runt rutorna. Jag vispade och viftade ut flertalet med trasan genom det öppna fönstret- under tjut och skrik- och sen var jag livrädd att nån liten skit klarat sig kvar i trasan så då var jag ju tvungen att nagelfara stycket med ögonen innan jag kunde fortsätta. Behöver jag tillägga att det tog en evighet att bli klar *ler*

Idag var det så dax för husets tre köksfönster. Vis av erfarenhet hade jag fram dammsugaren för att ta bort spindelväv plus alla eventuella kryp som kom i min väg så det blev en betydligt smidigare arbetsgång. MEN…. när jag öppnade mittenfönstret fick jag en chock!! Detta skådade mitt högra och vänstra öga!!

Snacka om äckelpäckel! Jag är inte hajj på djur men jag tycker det ser ut som bi-eller getingfoster *uuäääägghh*
Snacka om flitiga fän som lyckats klämma in en hel BB-avdelning mellan fönsterkarm och fönsterruta (och nej, vi har inte speciellt glesa fönster *s*)

Närbild på ”fostret”

Usch!! Nu gäller det bara att komma ihåg att tömma dammsugaren så att det inte blir livat i luckan i dammsugarpåsen, men det överlåter jag åt maken *flinar* Jag har haft nog med närkontakt av småskitkryp!!

På tal om något mycket trevligare… Kolla vad jag har fått!! Jag är frusen (ständigt och jämt) och söta Anne– barndomskompis till mor- har stickat dessa snygga och sköna strumpor åt mig. Känns nice att ha dom på fossingarna- tack Anne!! 🙂

Dessutom hade hon gjort flera coola mössor- och givetvis var jag tvungen att roffa åt mig en i blå/lila toner med en mjuk svart lurvkant längst ner. Då jag inte anser mig vara speciellt fotogenique så fick Gröna-Lund-kaninen agera fotomodell 🙂 Bilden gör inte mössan rättvisa, den är super i verkligheten!

Snart ska kära maken ha datorn för att spela lite Poker- och jag ser fram emot det för då blir det som förr, han sitter vid datorn och jag sitter i pysselhörnan- två meter från varann, i varsin egen värld men ändå tillsammans *ler* Det är rätt mysigt det!

Väntar på paket som kommer imorn -om jag har tur. Jag har beställt en present åt mig själv i form av magnetalfabet (making memories) 🙂 Har aldrig testat ett sånt men ser fram emot att få prova stämpla upp lite texter som jag sett andra göra- det ser så fint ut!

Ha en skön dag och ta hand om er!!

8 tankar kring ”Äckelpäckel!!

 1. Anonymous

  Hej!
  Men fyyyy! Det var inte lite läskigt! Hatar också allt vad småkryp heter och hade det hänt mig så hade nog skurtrasan flygit allvärldens väg och fått ligga kvar där, kan också tillägga att det fönster hade förblivit oputsat av mig iaf. Hipp hipp hurra på din födelsedag en dag i förskott.
  Massor med grattiskramar/Mia

  Svara
 2. Anonymous

  Alltså nu blev jag sur…skrev nyss en jättelång kommentar å den bara försvann!

  Kort: Jag förstår dig i båda fallen, men kan då inte hålla in skriket vid ett möte med ngt äckelpäckeldjur!!!

  ta det lugnt nu vännen, jag kommer ändå att ha munksunds skitigaste fönster…varför dräpa sig? *eller-ljuger jag? Va??*

  Om du inte tagit livet av dig själv genom att va duktig, kanske man får kika förbi på fm med ngt i morgon??
  Kan väl höras, kramar i massor // Anna

  Svara
 3. Sara

  Det såg otroligt läskigt ut med djuren! Jag vet vad du menar med att dela på fönstrena Åhhhh fyyyy vi har ju oxså så och det är ju verkligen fyrdubbelt med jobb! Dessutom svårt att få bra tycker jag. Jag får aldrig våra fönster helt rena sitter ngn jäkla hinna på dem. Känns skönt när alla fönster är utbytta så man slipper eländet. Men ett tips är att leja bort fönsterputsningen finns de som inte tar allt för mkt betalt för att putsa hela huset! kram kram

  Svara
 4. sagapo

  Fy vad äckligt..jag håller med dig. Men man blir samtidigt fascinerad av vad vår insektsvärld kan hitta på.
  Ses vi i morrn?
  Carita

  Svara
 5. Evas Pyssel

  Fy tusan vad äckliga saker du hittar !! Men Vera , DU ska inte putsa fönster. Det gjorde jag, alla femtiåtta , nästan, och sen fick jag besöka sjukgymnast och få akupunktur och elbehandling nästan ett helt år. Hon sa : Du ska inte göra något med armarna över axelhöjd. Så det så !!!! Min man putsar snällt numera. Annars kan man ringa Veteranpoolen. Det gör mina grannar. Dom putsar.
  Snälla Vera berätta hur du får din namnteckning att se så fin ut. Jag får en ruta runt min. Är jag för korkad för att förstå hur man gör med koden ?? Men jag är i alla fall inte för dum för att be om hjälp. Kram på dig //Eva

  Svara
 6. Tord

  Trodde i min enfald att kvinns slutade fylla år efter 25, men grattis iaf till *hrm* 25-års-dagen!
  Så då fick jag äntligen koll på vad det var som gör att du får värk, inte utan att man har undrat lite. Vet vad fibro innebär och är förvånad över att du trots det klarar av så mycket som du gör.
  Du får tipsa gubben din om att skaffa en liten fönsterputsmaskin a la ånga. Blir visserlgen inte riktikt lika rent som för hand, men fan så mycket lättare.

  Vad det gäller småkryp som kryper in i skrynkler och vrår (typ mellan fönsterutorna) så har jg ett litet tips! Myrr.
  Lägg ett tunnt liten lager i botten (behöver knappt synas)så kommer antalet kryp minska. Jag har ett par ställen i mitt hus där småkryp gärna frodas. Där har jag blåst in lite Myrr med sugrör och antalet småkryp minskade efter det. Använder det tom på getinbo, bon där man ser var dom kryper in men inte mer. Där blåser jag in ite Myrr, och efter någon vecka så är det slutsurrat.
  Ha D Gott!

  Svara
 7. Englagård

  Stackars dig, både fönsterputs och äckel-spindlar m.m. Jag vet precis hur det känns, är själv en kryphatare och ryser vid blotta tanken. Mina fönster får vänta ännu ett tag tills jag blir bättre i nacken, så att jag kan putsa och bli sämre igen. En evig cirkelgång

  /Karina

  Svara
 8. Linda

  Men halloj Vera 🙂 Va kul att höra av dig!!Ja det här med bloggandet trodde jag aldrig att jag skulle börja med, men av en slump när jag gick på havandeskapspenning med Linus så blev det via någon ”vänta barn sida” så att jag började iaf 🙂 Jag försöker att inta va allt för privat i min blogg, inge hjärta och smärta, eler klankande på andra människor. Försöker att hålla det på en bra nivå. Har sett hemska bloggar där dom lämnar ut både sig själv och andra :S Snart ska vi bli ”normla” och flytta i hus vi oxå 😀 Längtar…
  Ska du på klassträffen????
  Va fin blogg du har, och va trevliga gäster ni fått…Not!! Huvva!!!
  Kramar

  Svara

Skriv gärna en kommentar