Tisdagkväll…

… och ordningen är återställd i hemmet 🙂 Jag har precis hämtat hem två av mina barn och jag lovar- abstinensen var stor! För oss skiftgående, frånskilda föräldrar har det ställt till lite problem då förra året bestod av 53 veckor och det blev två uddaveckor i rad. Detta gjorde att vår så inrutade och välplanerade *host* vardag slogs omkull. Från den dag jag separerade har jag haft barnen boende hos mig udda veckor men se det passar skitdåligt nu- åtminstone fram till hösten. För att tjorva till det lite;

Juni-juli-augusti har vi sommarschema på jobbet vilket innebär att vi jobbar 18 skift på fyra veckor, därefter är vi lediga i två veckor och så rullar det på under dessa månader.

Året i övrigt delar vi upp jobbperioden så att vi jobbar 9 skift på två veckor, är lediga drygt en vecka och jobbar övriga 9 skift under två veckor för att därefter få ytterligare en veckas ledighet. Skönt att inte jobba så intensiva perioder under vintern…. men detta gör att det haltar efter i övergångar mellan dessa skiftbyten.

Innan vi visste vilket skift jag skulle jobba på i år, var vi tvungna att planera vår vardag utifrån Mattes skiftlag. Detta gjorde att vi var tvungna att byta barnveckor efter årsskiftet och det har funkat bra för alla inblandade parter… men… OM jag blir kvar på mitt nuvarande skift året ut så skiter det ner sig till hösten. Dom veckor vi har barnen jobbar Matte extremt lite…medan jag har ”grisveckorna” med 5-6 skift/vecka!! Kul kul- NOT! Kommer knappt att få se våra ungar under hela hösten/våren. Bara för den sakens skull önskar jag nästan att jag får byta skift- även om jag trivs med ”mina gubbar”- men å andra sidan kommer det alltid att slacka så fort en ny skiftbytesperiod infaller…

Hängde du med så långt så är jag impad *s*

För att fortsätta den långa harangen av ”onödigt vetande men lägesförklarande”- vi turas om att ha barnen jul och nyår, den som har barnen jul är utan barn nyår. För att detta skulle stämma in och för att skaka in oss i rätt veckor på det nya året, körde jag och barnens pappa tvåveckors över helgerna och egentligen skulle kidsen ha kommit hem igår men det dök upp komplikationer. Mattes barn kom nämligen hem med elaka små smitto-fillidutter i form av- magsjuka!! Detta visade sig mot tidig måndagmorgon när familjens minsting vaknade av att han spydde ner sig, men förutom den olyckan har dom varit tappra och duktiga- sprungit på dass och hittat rätt i hinkarna. Jo, det blev så, även yngsta dottern i hushållet drabbades strax efteråt men med dubbel kraft.

Men det ska jag skamligt erkänna, jag har riktigt svårt för kräk! Skit i alla former är helt okej men spya…näe, det vänder sig i magen på mig bara jag hör någon kräkas *urk*. Nu är jag rätt bra på att behärska mig så jag står ju inte över barnen och hulkar utan jag är faktiskt så sansad att jag fixar att hålla handen i pannan och stötta upp dom när dom stackars små liven hänger över hinkkanten men nog försöker jag ha tankarna på annat håll och andas med munnen *ler*

Well.. för att komma till slutklämmen på varför abstinensen var så stor (den jag skrev om i första meningen) så fick mina barn stanna lite extra hos sin pappa för att slippa komma mitt i värsta smittan och nu…nu är alla barn på plats 🙂

Det måste vara en bragd att kunna få ihop en lightversion av en novell bara genom att skriva om skit- i princip *s* Kvalificerat ordbajseri kallas det jag just utfört 🙂

Här kommer en ask Toffifee som är altrad.

Detaljbild på pälsen som t.o.m jag blev nöjd med.

Vem som ska få den är inte klart än men det brukar inte vara något större problem att lösa en sån fråga 🙂

Just nu skulle jag gärna vara ledig, jag har knappt tid att jobba för jag har värsta skapar-ilet! Tur att jag bara jobbar två skift till innan ledighet. Fredag ska jag egentligen jobba tolvtimmars men maken fyller år och vi har bröllopsdag så jag har unnat mig en semesterdag! Jag ska bara bjuda han på frukost när han kommer hem från nattjobb, sedan blir det slappardag och mysmiddag med familjen på kvällen *längtar* Tänk- vi har varit gifta i TVÅ år! Tiden bara rusar iväg och vi med den. För två år sen satt vi på Kanarieöarna och sippade gott vin och åt en god middag.

dagsutsikt från balkongen


kvällsutsikt över samma vy


min vackra hjärtformade brudbukett

Så där ja…. nu har ni fått veta både ditt och datt- och inget var egentligen nå att läsa om 😉 Jag är nöjd iaf för jag har fått ”bladdra av mig” trots att barnen sover och matte är på jobbet- en av fördelarna med en blogg *ler*

Sköt om er och ha det bäst!

2 tankar kring ”Tisdagkväll…

 1. Tord

  Lugn bara lugn, för visst hängde jag med bland *ha-barnen-turerna*. Har ju själv haft det så, ja tom värre än så när barnen var riktigt små och jag hade kryckorna med mig hela tiden.

  För en gångs skull så kunde jag hålla mig och låta bli att skriva nått i stil med:
  Är du fortfarande i kiss-o-bajsåldern gumman?

  Men som den sansade och mogna päron till farsa jag är så låter jag bli (för en gångs skull). Helt enkelt av den anledningen att jag lider med dig, jag är lika *kräk-magad* som du – ja tom värre, mycket värre.

  Keep on blogging babe!

  Svara
 2. Malin/Majamelon

  Ojoj vilket schema :S
  Men du, den där toffieasken är väl inget problem att bli av med? *host harkel* maaaaaalin (viskar tyst) ;P
  Du undrade om hur jag gjorde för att få till namnet på fotona! ett ord ”Photoshop”! jag beskär fotot, sätter dit namnet och drar med en suddig pensel runt kanterna så det blir vitt och fint =)

  Ha en härlig helg vännen!!

  Kram!

  Svara

Skriv gärna en kommentar