Fjärde advent….

… och nu är det nära! Julkänslan smyger sig på nu när snön bäddar in omgivningen i ett vitt täcke och kylan nyper i kinderna. Ikväll är vi lediga och då ska jag och kärleken ha vår alldeles egna myskväll med glögg, julmusik och gran-påklädning. Jo, så är det, jag är enormt ego när det kommer till granen och för det skäms jag lite…men bara lite. Att klä granen är mitt stora nöje med julen och detta vill jag göra i lugn och ro när barnen sussar gott. Beviset på att dom inte far illa av denna egoistiska handling får jag på morgonen då dom kliver upp och med stora ögon och ett unisont ”åhhhh” går in i rummet och kikar in årets dresscode på granen 🙂

För att kompensera dom små har jag inhandlat bordsgranar till var och en och dessa får barnen själva ansvara för då det gäller pynt och placering i deras rum. Nästa inlägg får visa både stora och små granar i sin fulla skrud *ler*
Igår gjorde jag decembers goda gärning och fixade pepparkaksbak med barnen. Detta är en årligen återkommande och uppskattad tradition och faktiskt- detta år kom även stora tonåringen och bakade! *ritar ett kors i taket*
Efter bakning skulle givetvis kristyren på och detta blev kladdigt värre men snygga kakor fick dom till iaf 🙂 Varje kaka var mer eller mindre ett unikum och dessa två är exempel på det;

Stora dottern har avbildat mig och Matte hand i hand och det roliga i kråksången är att Matte -SP (superpappan)- har fått stringkalsonger!!! Jag vred mig i skratt då jag hörde det- för DET skulle jag vilja se irl 😉

Så här ser det ut när man har en tonårskille med i bakningen *s*

Måste bara visa min altrade chokladkaka…

…och en närbild på snögubben- har provat klistra dit ”flower soft” och det blev ett snöigt resultat 🙂 (klicka på bild för mer detalj)

Nu är det dax för kvällsfika med hela familjen- och det vill jag ju inte missa- så jag avgår med omedelbar verkan *s* Ha en skön fortsättning på årets sista advent och sköt om er!!

6 tankar kring ”Fjärde advent….

 1. sagapo

  Ja, visst är det lite skönt att vara ego. Vi klädde också granen på tu man hand och hade det så mysigt. Vilken super mamma som bakar pepparkakor. Det har mina barn bara varit med om en gång men de brukade baka med farmor och farfar, så jag höll inte det så farligt.
  Ha nu en skön jul och ett gott Nytt år om vi inte ses före det. Kram

  Svara
 2. Malin/Majamelon

  HAHA! Härliga pepparkakor =D
  Jag fixade granen igår! Med hjälp av Maja (som skulle lukta på varenda grej jag satte upp) och av Max (som plockade ner allt jag satte upp i hans räckvidd)… NU ligger sambon i magsjuka och max i feber…härlig jul det kommer att bli? Jag hade ju min magsjukeomgång i helgen så jag klarar mej ;P
  Sååå fint julkort! Snögubben är så fin! en av mina favorit julstämplar numer ;P

  Ha en riktigt härlig jul!!

  Kram!

  Svara
 3. Tord

  Hockyfanatiker har man hört talas om, likaså hockymorsor. Men inte hockyfanatisk morsa, ja ja!
  Vissa VILL bara inte se sanningen utan hitta alltid en massa bortförklaringar.
  *Ler BARA Ler*
  Japp bor inte så långt från din lillebror – har närmare till honom än vad det är mellan Öjebyn o Luleå. *Sånuvetnidet*
  Å GOD JUL på er.

  Svara
 4. Att tämja vulkanen inom mej

  Hejsan min goa vän!

  hmm..skärpning av mej nu men jag hatar att skicka julkort men vill tacka för erat…
  Jag hoppas verkligen får en underbar jul med mycket mys och go mat….Här har vi alla barnen hemma och ska bara njuta av ledigheten,dock jobbar jag natten till julafton så du kan ju tänka dej att jag somnar tidgt efter julglöggen.
  Vi måste höras snart i luren i stället,skärpning av mej som aldrig hör av mej.
  En massa smö har kommit i år oxå så nu kan julen komma..
  Hälsa resten av familjen!
  Julkramar från Teresa

  Svara
 5. Monika

  Ja just det,nästa gång ni drar ner till Gbg så hänger jag med.Vet ju var Tord bor *ler finurligt*
  Jag har inte haft så mkt lust att skriva på min blogg,,är just nu bekymrad över min sambo.Han ringde och sa att han har ont i bröstet….

  Det strular för dom på ett ställe…(Y)

  Kram

  Svara

Skriv gärna en kommentar