Första advent….

…. kom och gick. Vi har haft en osocial helg både jag och maken, vi har jobbat 12-timmarsskift båda två (jag 06-18 och Matte 18-06) så vår enda kontakt den här helgen har varit då vi löst av varandra på jobbet…. Ingen kan påstå att vi nöter ut varandra *S* Arbetsperioderna vägs dock upp av våra perioder av långledighet, vi är lediga tillsammans 10 dagar i sträck var tredje vecka- åtminstone nu när vi är på dom skiftlag vi är på…. Har vi otur får jag byta skift efter årsskiftet och då kan det bli hur fel som helst gällande arbetstider, ledighet och barnveckor! Det är många saker som ska passa ihop *suckar*

Innan stora sonens buss skulle avgå norrut och Mattes nattskift skulle påbörjas i fredags hann vi uppvakta vårt fadderbarn som fyllde hela 1 år! Sötare unge får man leta, och dagen till ära var han uppklädd i skjorta, byxa, hängslen och slips 🙂 Som godis för ögat!! Tyvärr hann vi bara göra som lapparna- anlända, fika och avvika- men så går det när man har en dålig tidsplanering *muttrar* Förhoppningsvis ses vi snart igen och då en längre stund!

På tal om första advent… för att få känna liiite adventskänsla så här i mörka blöta december, tog jag med ett ljus, en pepparkaksburk, glögg och tillbehör till jobbet i morse och där satt vi runt bordet- jag och mina trötta, ögongnuggande arbetskollegor- och hade mys tillsammans kl 06.00. Inte är det ju som när snön ligger vit utanför fönstret och man får kura ihop hemma runt frukostbordet tillsammans med familjen men det var ändå en hyfsad lösning 🙂 Hemmavid tänder vi första ljuset imorgonkväll då alla fem barnen har landat in i hemmet! Längtar!!

Vår bröllopstavla har anlänt och monterats på väggen!! Det är en superduktig kille med ursprung från Mattes hemby som målat av oss på en stencanvas- på ett annorlunda sätt *ler* Tavlan mäter hela 120*80 cm och som synes går den i svart-vit-gråa toner. På bilden råkade ena flajen av kaminen komma med men det kunde inte hjälpas, fel objektiv satt på kameran och lata jag orkade helt enkelt inte kubba upp till övervåningen för att byta så…Högra ytterdelen på tavlan försvann bakom kaminen men ni ser ju ändå det ”väsentliga” på skapelsen *flinar* Men visst blev den häftig?! (och då ska ni veta HUR häftig den är i verkligheten!!!)

Sen kan jag visa upp dom små sakerna som bonusdottern fick ta med sig som lotterivinster och det blev dessa saker;
Ljuspåse med stor tändsticksask (alfabet Katie Classic)

Grattiskort (alfabet Zoe)

Julkort (som ni sett förut)

Just nu önskar jag att nån bussig typ kunde ge mig lite extratid så jag hann kika runt på alla mina favvobloggar (minst 20 till antalet!) och även skriva lite kommentarer av anti-novell-längd, men jag får spara det till imorn för nu är det jag som ska ner och krypa nära min stora kärlek!! 🙂

Ha det gott!!

10 tankar kring ”Första advent….

 1. Anna Sjölund

  Så supersnygg ”tavlan” av er blev! Men vad annars med ett så stiligt par?
  I dag har det ju anlänt lite snö…då får ni ett riktigt myspys -försenat 1:a advent med era fina barn!
  Ha det så bra och hoppas vi orkar va sociala och ses framöver/ kramiz

  Svara
 2. Anonymous

  Det här är en härlig tid! Att sen klapparna är köpta och inslagna och julbaket färdigt gör ju inte saken sämre, har nämligen inte tänkt blir ”julstressad” i år, vill bara njuta! När man tittar ut genom fönstret och ser dom efterlängtade snöflingorna dala ner så känner man att julkänslan kommer krypande. Jätte vacker tavla!
  Kram Mia

  Svara
 3. Karro

  Åh vilken underbar tavla. Vi ska nog oxå få vårt bröllopsfoto avmålat.. någongång..sen…nästa månad kanske…efter jul….eller till våren..
  Det lär väl bli när vi firar 10 årig bröllopsdag eller nåt! 🙂
  Håller tummarna att ni får fortsätta på samma skift så att det inte strular till sig med barnveckor och annat som de ska passa med.
  A har just bytt schema och det är ju rätt mycket att fixa och trixa med för att få det att gå ihop med allt.
  Ha det så bäst!

  Svara
 4. Tord

  Bäst du är snäll, annars så lägger jag ut den där tackfilmen jag gjorde åt dig på min blogg *S*.
  Japp det där med vuxenpoängen var kul – fan jag blev 19 år yngre juuuh! Får väl färga håret så det gråa försvinner för att leva upp till det.

  Försökte tom impa på ex flickvännen med det resultatet – men tjii fick jag för det – hon blev ändå 6 år yngre än mitt resultat.

  Nepp, dags att läsa Fantomen *ASG*

  Ha D Gött – igen!

  Svara
 5. Anonymous

  Vilken tavla!! Hakan trillade ner i bordsskivan!! Lite avis dock, vill också ha…=)

  Tack för dina gulliga och uppmuntrande kommentarer, de betyder såå mkt!! Härligt att ha en bloggvän som du!!

  Ps, du får gärna härma min ljusstake..om man får säga själv så är jag mäkta nöjd..den brann hela kvällen igår och vansinnigt vackert..kanon med så stora ljus..det märktes knappt att vi haft ljuset tänt..är nog lagom nerbrunnen till nästa söndag…det ska ju bli lite nivåer..

  Ha det gott min vän!!
  Kram Lena

  Svara
 6. Carola

  Så snygg tavla!!! Har haft en kollega som målat såna däringa tavlor. Funderade på beställa, men så stack han till Sundsvall och jobba som träslöjdslärare. Är det månne den konstnären?
  Tavlan är i alla fall HUR SNYGG SOM HELST!!! Skulle såå vilja ha en!
  /Kram Carola

  Svara
 7. Tess

  Ååååååh så fin tavlan blev!!! Men det fattas ju bara på ett sånt vackert par som ni två! =)

  Vi måste ses snart igen! Saknar dig! <3

  Imorn ska Niclas operera om sin handled. Inget kul alls. Stackarn. =( Hoppas verkligen det blir bättre efter det, det tär verkligen med alla motgångar… Hoppas det vänder nu!

  Stoooor kram, till dig och Matte! <3

  Svara
 8. ettnyttliv

  Så underbar tavla!
  Vill oxå HA!!!!
  Satt faktiskt IDAG (!!) och tänkte på att man borde ha något bröllopskort någonstans uppe och att det skulle vara fint med något udda. Då gjorde helt enkelt slag i saken och det blev SUPERFINT!
  kram Anna

  Svara

Skriv gärna en kommentar