Trevliga överraskningar…

… är alltid välkomna 🙂 Dagen började med en skööön sovmorgon. Hux flux var klockan nästan 10 då övre och undre ögonlock behagade skiljas från varandra. Mattias hade skjutsat barnen till skolan- utan att jag ens hummat till i sömnen eller vaknat av barnröster eller stolskrap mot golvet! Då är man trött *s* Dessutom fanns det färdigt kaffe i termosen. Det lilla (kaffet i termosen alltså) är det enda som behövs för att man ska få känslan av vardagslyx 🙂

Efter lunch fick jag besök av min rätt så nyfunna vän Åsa som oxå är en inbiten scrappare, till skillnad mot mig gör hon mest superfina LO´s till sina album (något jag ska prova på när jag lessnar på kort-makeri) Vi surrade, drack kaffe och hade en trevlig stund innan det var dax för barnhämtning. Systeryster med småkottar kom på kaffebesök och…vi surrade, drack kaffe och hade trevligt 🙂 Efter middagen var det så dax för mig och familjens lillkis att åka upp till Nicke och Mia för en pojk-klippning…vi surrade, drack kaffe… och ja visst ja, vi hade så trevligt där oxå! *S* Tala om att kaffetarmen fått sitt för ikväll, nu kommer jag att kunna läsa bok till långt efter midnatt- igen… om det beror på allt kaffe lämnar jag osagt 😉

Det var så kul att träffa allas vår bästa Lisa hos Nicke och Mia, det går länge mellan gångerna nuförtiden. Hon har- precis som alla andra mammor/pappor- fullt upp med hushållsgöromål, jobb och barnuppfostran. Men utöver det pågår dessutom en omorganisation i hennes och Magnus nyblivna gemensamma hem! Ska dit och inspektera…då det finns ett hål i den hektiska tillvaron *suckar* Måste bättra oss på att hitta tid till varandra!! Jag saknar dig Lisa!
Kolla in denna fina blomma;

Detaljbild (tur vi har fin kamera) KLICKA på bilden 🙂

Mia kom insladdandes på vår nygrusade gårdsplan i em. (Okej, nu överdrev jag igen- Mia sladdar inte, hon kör lugnt och sansat *ler*) Med sig hade hon en blompåse innehållande den vackra blomman på bild- denna fick jag för att jag fått fast jobb. HUR sött är inte det?!?! Tack Mia, det värmer än i hjärtat!!! 🙂
NU ska jag visa mitt husvagnskort som jag skrivit om förut, för nu har det nått mottagaren. För att göra en självklar sak ännu mer självklar så kan jag berätta att det är en husvagnsälskande tandsköterska som fyllt 40 år… fast det kan man gott och väl lista ut genom att se på bilderna *flinar*

Framsidan (har lånat svägerskan Magdas alfabet ”Finale”)

Insida 1

Detaljbild (gissar att alla i tandbranschen skrattar åt mina egenhändigt ritade saker *S*)

Insida 2

Och här kommer den- Husvagnen!!

Imorn bär det iväg till stan, ska investera i nya, väldämpade skor; gympa-/promenadskor! Överhuvudtaget händer det mkt i veckan, barnen har sista rycket med fotbollen så det är träningar och matcher om vartannat!! På söndag börjar innebandysäsongen för pojk-00:an så det finns ingen tid för ett litet andningshål mellan aktiviteterna. Tur att tjej-00:an har innebandystart om några veckor! Sen ska vi äta surströmming på ena skolan, hämta nya ytterdörren i Luleå….näe, jag ska inte räkna upp allt som sker i vårat liv för då somnar ni bättre än om John Blund svepte in er med sömnpulver! 🙂
Nu ska jag kvällsfika med min nyhemkomna man. Ha det gott och sköt om er!!

8 tankar kring ”Trevliga överraskningar…

 1. Pernilla

  Halloj gumms 🙂

  Du verkar ha fullt upp, dygnen skulle nog behöva mer än 24 timmar för dig 😉

  Hoppas allt är bra iaf, här knallar det på, jobb, middag, sova.. osså jobb igen typ..

  Sköt om dig!

  PUSS

  Svara
 2. Monika

  Hej hopp i galopp…
  Nu är jag däckad som en valross (inte i badet)kommer jag ligga några dagar.Mår tjyvens.
  Typiskt.Nåja livet e ju så.Härligt kortet blev.Du är duktig på att rita,impad min vän.

  Jag fick ett mail diag på morgonen och jag tänkte genast på dej,som sliter dygnet runt…

  Läs och beskåda och tänk efter,Jag fick faktiskt göra det (tog genast åt mej)

  Tänk på detta innan ni går i väggen..

  När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

  En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

  Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

  Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ’ja’.

  Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

  Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

  Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som – om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod – ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

  Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

  Sanden representerar allt annat – småsakerna.

  Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

  Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

  Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

  Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om ’golfbollarna’ först – sakerna som verkligen betyder något.
  Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

  En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar

  Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

  Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

  Betrakta denna berättelse och ta den till er.

  Pussen o kramen

  Svara
 3. Anders

  Hehe jodå, jag har ju mer brädor kvar o jag tycker det e skitkul att bygga! Så vem vet! 😉
  Tack för senast, det var trevligt! Alltid kul o spöa dig som bekant*ler*

  Hälsa så gott

  Kram Anders No1 🙂

  Svara

Skriv gärna en kommentar