Sjuk…

… igen och hur kul är det?! Inte alls kul!

Orkar inget för kroppen värker så vansinnigt från topp till tå. Febern finns inte kvar men jag har inte fått tillbaka orken än. Imorn och på torsdag jobbar jag natt och då SKA jag jobba för det är dom sista inplanerade skiften med 2:an som jag varit mest med och jag vill ju hinna vara med dom och terra dom så mkt som jag bara orkar samt bjuda dom på lite gofika som tack för den här sommaren 🙂

Matte och min bonuspappa härjar och bygger nere i vardagsrummet, här ser ni lite bildbevis. Vi kastbyter plats på ett fönster och en balkongdörr så det sågas hål i en vägg och sätts igen hål i en annan vägg. Anledningen till detta projekt är att vi måste måla om hela södersidan av huset och innan vi målar måste dörren bort och ett fönster dit och i och med ombyggnationerna så måste ju även hela baksidan målas om. Dörrflytten är för den kommande inglasningen som är planerad till nästa sommar- ner mot vattenutsikten på baksidan, där vi har kvällssol *ler* Om några veckor kommer vår nya ytterdörr som vi har beställt, en vit med frostat glas och innan den ska på plats så ska vi hinna måla balkongdörren och alla gröna fönsterspröjsar vita- så lite jobb har vi allt framför oss.
Här har en balkongdörr suttit, nu är ett fönster ditmonterat- men hålet är fortfarande inte igensatt (vi har inte tänkt ha AC-hålet kvar under fönstret *S*


Och där fönstret satt är det förberett för balkongdörrsmontering.
Här kommer min bok som jag fyllt med maskningsmallar 🙂 Jag har tagit tunna kopieringspapper som jag fyllt med uppstämlade motiv av dom stämplar jag anser mig kunna maska. Sedan har jag laminerat dessa A4-papper och klippt ut varenda stämpelmotiv. Dessa har jag sorterat in i några kategorier och satt in i boken med en liten bit häftmassa- nu har jag full koll på mina maskmallar och dom håller bättre- bara torka av med en fuktig pappersbit efter användande 🙂


Sedan har jag gjort några dörrskyltar som ska hänga på ytterdörren. För att inte väder och vind ska förstöra dom så har jag laminerat dom samt slagit i en öljett som ska hängas på spiken på dörren 🙂

Skiftarbetare kan behöva en sån här på dörren efter ett nattskift!


Vi låser ytterdörren då vi är på baksidan eftersom det är lätt att missa om någon kommer in i huset så då har vi denna ”hänvisningsskylt” uppsatt på den låsta dörren.

Nu måste jag lägga mig, mina krafter är slut- av ett sketet litet blogginlägg!! Skamligt men sant.
Ha det bra mina vänner och njut av livet!!

6 tankar kring ”Sjuk…

 1. Li@n

  Usch ingen höjdare att vara sjuker illa är bara det än att också vara så sliten att man knappt har ork att återhämta sig. Lustigt nog kämpar man på för att orka med jobbet. Å andra sidan är det ju himla trevligt om man jobbar med ett bra gäng som man gärna vill ha tillfälle att terrorisera en sista gång ;oD
  Tjusigt värre blir huset ert! Men att ni inte vill ha kvar AC under fönstret…va tänk så bra med friska fläktar i sommarvärmen *s*?! Näe det är kanske bättre att låta bli så inte snön blåser in när vintern kommer. Vi har just bytt bakdörr och håller nu som bäst på att fodra in så att jag kan måla när det hela blir färdigt.

  Himla smart med en maskningsbok! Istället för de drivor av ”engångs-masker” som gärna blir när man gör ett tryck här o ett där. Hade du laminerat själva masken också eller hur hade du gjort? Fäster du masken med en fotofix när du använder den? #%/>:[ nu hoppade uppkopplingen ur igen!! Åskan tog bredbandet i fredags (garantin gällde dock ännu *puh*) så under tiden får vi hålla tillgodo med det bärbara modemet som är hopplöst opålitligt 🙁

  Hm, ja var var jag nu igen, jag som är så kort och koncis i mina inlägg- eller hur!!
  Himla smart med små skyltar också till framdörren. Inte gjorde jag så tjusiga jag inte, satte alltid en lapp på dörren när jag sov, efter att ha jobbat natt. När barnen i grannskapet var så små att de inte kunde läsa berättade grannfrun att hennes tös kommit hem och sagt att det på vår framdörr varit en teckning-en gubbe som låg i en säng och under sängen en potta-betydde det att man inte fick knacka på och fråga om D (min store son) fick komma ut o leka?. Japp det betydde nog just precis det sa grannfrun och den lappen hängde med i många år även efter det ungarna sedan länge kunde läsa. Det som var högst märkligt var det faktum att små barn på 4 år fattade galoppen med en gång bara att titta på teckningen men att gubbar i vuxen ålder från elverket inte fattade ett jota utan hårt och ihållande bankade på dörren. Så himla illa ritar jag inte än att även de borde fatta röt jag vid ett tillfälle då jag bara hunnit sova ett par timmar och hade ett gäng nätter framför mig *morr*

  Eller så kanske jag skulle gjort tjusiga skyltar i klass med dina så att det skulle fattat lite bättre-stora röda bokstäver som de kunde läst. Vad är det för bokstäver du använt dig av, är det ett QK/CB/Sizzix-alfabete? Eller klisterbokstäver?

  Nu ska jag utfordra mina utsvultna barn (jag tog ju med mig vårt jättekylskåp nu när jag var borta några timmar på förmiddagen).
  Finurlar du på halsband så kila tillbaka in till mig så ser du till höger under bilden av vårt hus en gästbok. I den kan du skriva ett meddelande och trycker du på ”privat” så är det bara jag och ingen annan som kan se vad det står
  så kan du där skriva en rad eller lämna e-postadress.

  Ha det bäst o krya på dig hör du det!!
  Kram kram
  Lian

  Svara
 2. sagapo

  Tack för din fina kommentar och att du tittat in hos mig. Dessutom kul, nu har jag en ny att titta in hos.
  Ha en skön sommar.
  Kram Carita

  Svara
 3. Angelica - Angel - Dolliver

  Nä tjejen – du kan ju inte gå och bli sjuk nu, det passar sig liksom inte. Bort med det! Bort med alla tråkiga och sunkiga baskelusker, hör ni det era snyltare! Sjas!

  Är de borta nu? Det hoppas jag iaf!

  Jaha, det var ju inte lite som händer i ditt liv! Men så är det nog om sommaren för de flesta. Fast det är semestertider så har de flesta mer än nånsin att göra. Hus ska målas/renoveras, sommarstugor ska bebos, båtar ska fara ut på havets vågor och allt socialt umgänge ska ske – helst på en och samma gång *ler*

  Nåja, riktigt så illa är det inte här. Vi har det ganska lugnt. Just nu iaf. Till helgen blir det trettiårsfirande. Ska bli kul att få hit vänner & släktingar!
  Uppvaktad blev jag som bara den på min dag. Kände mig som en prinsessa!

  Vilket smart maskningsbok! Måste testa på att maska, har fortfarande inte lärt mig den konsten!

  Dina dörrskyltar var ju supersnygga! Budskapet är ju tydligt, så nu ska du väl få sova ostört tycker jag!

  Hoppas att du kryar på dig och att det annars är bra med dig!
  Ha de bäst snäckan!
  Kram / Angelica

  Svara
 4. Malin

  HOppas att du är bättre i sjukeländet!
  Vilket projekt att byta dörrar och fönster med varandra =)
  Fina grejer har du hunnit göra oxå!

  Ha en härlig helg!!

  Stor Kram!

  Svara

Skriv gärna en kommentar