Fotokavalkad…

… bjuds det på idag 🙂 Först måste jag ju berätta att midsommar var så trevlig som den bara kan bli, det enda som inte höll sig till planeringen var vädret- visserligen uppehåll men inte ska man väl behöva klä på sig och leta solen bland alla moln på midsommarafton va?! Äsch, det var som sagt ingen nederbörd så vi grillade, käkade, surrade, spelade kubb och mådde som kungligheter!

KVÄLLENS MENY;

Välkomstdrink– Lisamix innehållande bl.a frusna jordgubbar (slashliknande fast godare)
Förrätt– rostad macka toppad med salladsblad och räkröra (mmmm)
Varmrätt– grillat kött av olika slag, potatisgratäng, grönsallad, ungsrostat bröd, tzatziki, beasås
Efterrätt– hela hallon på en bädd av vaniljkesella och krossade digestivekex
Dryck under kvällen varierade men både alkohol och alkoholfritt fanns att tillgå.
Tilltugg av många slag dukades upp efter alla ”rätter”

Vi mammor åkte på ett sviiiidande nederlag då barnen tokspöade oss i kubb! Jag har då aldrig någonsin spelat en kubbmatch som varit över på så få kast. Då ska ni betänka att det var fem barn under 9 års ålder!!! Man häpnar och undrar- ”var vi dåliga eller var dom i världsklass?!” Kul hade vi iaf 🙂 Senare på kvällen kom vår efterlängtade sol och som det ska vara här uppe i norr så var det dagsljust då vi knoppade in vid ett-tiden på natten.

Vår granna midsommarstång som fixades till med gemensamma krafter- fin va?! 🙂 Toppen på våra bordsblommor var så fina så dom blev oxå förevigade på kort

Här kommer en del av en sommarteckning som vi fick av våra blivande nioåringar på midsommaraftonsmorgonen- våra barn har helt klart konstnärstalang! 😉 Den stora, gröna teckningen pryder sin plats mitt på kylskåpsdörren och där lär den få sitta tills andra ”säsongsbetonade papper” ska få plats.
Jag har faktiskt hunnit scrappa men jag kan bara visa två alster för det tredje måste nå sin mottagare först 🙂

Först ut är ett flaskkort som jag inte har tänkt till någon speciell person (sparar den till bättre behövanden *s*) och detta knåpade jag ihop bara för att jag var så sugen att få använda apan Otto (Octoberstamps)

Framsida med stängflik innanför blombladen
Insida
Baksida

Sedan ett kort till en av våra arbetskollegor som nyss blivit premiärfarsa- till en tös om jag ska lägga till onödig info 😉 Däremot måste jag luska lite närmare kring födelsedata och skriva in det på tagsen på framsidan, vet i dagsläget bara att hon föddes i anslutning till midsommarhelgen.
I morgon ska jag och Matte begrava min lilla mormor *suckar* Det är alltid gruvens även om man vet att det är naturligt och bla bla bla… Jag gillar det inte ändå!
För att tänka på något mindre tungt- eller tungt fast i annan bemärkelse- så har vi Piteå Summer Games i stan i helgen! Stan fullkomligt bubblar och kokar av fotbollsfolk, cupen är den näst största ungdomscupen i Sverige näst Gothia! 🙂 Vi har tre kottar som ska delta men vi har barnfri-vecka nu så det blir dom andra föräldraparen som får fixa och trixa för att få rätt barn till rätt plan i rätt tid. För att underlätta så har jag och Matte tagit på oss dom obligatoriska arbetspassen som följer med på köpet, ett pass/barn. Det är allt vi behöver prestera under en fotbollssäsong (inga plan-krattningar, inga parkeringsvakter, inga lottförsäljare) så vi klagar inte.
Dessutom jobbar vi som grisar på vårat ordinarie jobb så det blir inte så många matcher som vi kan se- tyvärr 🙁 Well well…det finns andra släktingar och vänner som finns tillgängliga som publik så dom blir inte utan hejarklack 🙂
Näe, nu eftersvettas jag som värsta ”efter- bad- skaka- vattnet- ur- pälsen- hunden” så jag ska lämna datorn för ett tag och gå ner till det svalare planet i huset… Vi har en film att se som vi lånat av Mia (du får snart tillbaka den min vän) Och för att räta ut eventuella frågetecken- jag lider inte av tidigt klimakterie utan eftersvettningarna beror på att blekfeta jag har legat i en solstol på altanen idag och dumsolat i några timmar- utan solskydd eller tillräckligt med vätskeintag *knackar i tinningen med pekfingret*
Nåja, håll en tumme för mig imorn (att begravningen går bra och utan onödiga gråtattacker) och så mår ni så gott!

7 tankar kring ”Fotokavalkad…

 1. Monika

  Fy så tråkigt.bergravning är det värsta som finns.jobbigt så inni norden…Jag kan iaf inte klaga på midsommar vädret,och midnattsolen..den var vacker.Men det var inte speciellt varmt..(kan man se å bilden ,,jacka och hatt *S Mygghatt desutom ..hahah)Jaghar haft dej i mina tankar och tänkt ringa,men jag har haft fullt upp nu några dar,Och nu sitter jag i min ensamhet och donar på med lite scrapp,,,Syster yster fyller ju år,Så jag ska försöka göra något vettigt åt honna..Hör av dej så fort du har möjlighet,kan ju ringa själv men vill inte störa.speciellt i morgon…jag behöver lite hjälp med mitt brudkort..och innan anna än du kan hjälpa mej…

  Kram….Monkan

  Svara
 2. Anonymous

  Hej vännen!
  Hoppas det gått bra för dig idag. Inte roligt, jag vet för det var ju inte längesen jag var i samma sits. Jag har det svettigt värre idag, jobbar till 17.00 i värmen med massvis att göra och jag är den enda ”ordinaren” här och jag lovar dig att ALLA vill hämta bilar idag! Jaja semestern närmar sig med stormsteg, inte långt bort nu för sol och paraplydrink! Gjorde bort den mesta handligen igår då man ju inte så gärna vill vara på stan överhuvudtaget i dessa Summer games tider. Skulle behöva träffas innan vi ”åker” då ungarna vill ha med sig sina brännbollsgrejor och div som vi tyvärr inte hunnit hämta från er än…
  Stoor kraaaam!

  Svara
 3. Anonymous

  Ojoj! Var nog en smuuula stressad när jag skrev min kommentar, både stavfel och inte skrev jag vem jag var heller!
  Kram Mia

  Svara
 4. Erica

  Hej!
  Är du säker på att du inte är i övergången? 🙂
  Hoppas att begravningen blev fin. Och att det inte bara var en mardröm. Ska själv på begravning på tisdag…. barnen ska följa med. Hoppas att Frida sover och att Anton har en bra dag! Men det ska nog gå bra… vi har förberett Anton på vad en begravning är men barn är ju barn å allt kan hända.
  /erica

  Svara
 5. Angelica - Angel - Dolliver

  Jisses vilken meny på midsommar! Även om jag kan tycka det är gott med den klassiska, så är man rätt trött på den eftersom den upprepas minst tre gånger om året.. Grillat brukar vi också köra med – såå gott! Och sommrigt!

  Och det där med spö i kubb känner jag igen – här har det också varit så att de små barnen varit skitduktiga?! Helt obegripligt – för ibland kastar de som galningar… Men lik förbaskat får de ner kubben??!! *ler*

  Jobbigt med begravning, det kvittar hur förberedd eller så, som man är – det är ändå tungt. Hoppas ni får en fin dag iallafall och att allt går bra.

  Jättefint babykort och snyggt flaskkort – apan är ju skitsöt!

  Här är det fullt ös, hinns inget scrappande eller annat pyssel.. Men det kliar i fingrarna.. Hoppas nästan på dåligt väder för att kunna vara inne & scrappa. Å andra sidan går det ändå inte att scrappa då eftersom man har fem påfrestande barn inomhus då också..*ler*

  Hoppas du får en trevlig helg vännen!
  Ha de bäst!
  Kram / Angelica

  Svara
 6. Malin

  Huvva det är jobbigt med begravningar…speciellt om det är nära som har dött. Min lillmomma dog för 7-8 år sedan och jag blir fortfarande grinfärdig när jag tänker på henne =(…dessutom ringde min moster idag och sa att min lillmorfar har ramlat, men klarat sig bra…dom trodde han hade fått en liten blödning eller så, men nu är det full rulle på honom igen…imorgon ska jag ringa hemtjänsten i området och be dom åka dit med ett larm. Han hade suttit på golvet i 2 timmar innan han kom upp=(
  NÄ huvvaligen…

  Jättefin tags och kort du har gjort!!

  Kram!

  Svara

Skriv gärna en kommentar