Sorg…

.. i hjärtat! Min lilla mormor gick bort i veckan och det känns i hjärteroten! Jag vet att jag varit bortskämd som haft alla mina ”gamlingar” kvar och att naturen har sin gång men ändå… Morfar begravdes för 10 månader sedan så det känns som en ny fast ändå gammal repris! Mormors begravning blir om ca en månad. Tycker iaf mest synd om min mamma och mostrar/morbror som inte har nån av sina föräldrar kvar! Hu, det känns tungt så jag måste släppa det och sluta skriva om sorgen för tillfället. Jag lär älta det mer här senare 🙁

Jag har en uppstigning kvar i veckan sedan är det…. LEDIGT 🙂 Jag är så in i nordens trött att jag likt Kronblom luckar igen mina gröna då jag hamnar på kökssoffan. Matte har fortfarande något som ilar och rusar runt i kroppen och gör han mör och hängig så han har vilat en rejäl stund nu på kvällskvisten… hoppas bara att han kan somna sen ikväll.

Jag har slut allergitabletter- kan någon slå mig hårt i skallen?!?! Dummare får man ju leta efter, mitt i värsta pollensäsongen slarvar jag och får slut medicin!! *skakar på huvudet* Kan säga att det känns direkt- en flaskborste vore högst önskvärt i hals och öron och en permanent parkerad näsduk under snoken eftersom jag nyser hela tiden och får igång…. ja, du vet vilken produktion jag menar, den som kommer ut genom näsan. Sov dåligt natten som var och på morron tog jag bilen- tack och lov- för vistas jag utomhus blir besvären genast mer påtagliga…. Får nog fuska och ta brumbrummaren imorn oxå.

Imorn ska husets tjej-00:a sova hos farmor och farfar i två nätter så vi ska skjutsa dit henne och så ska vi bli bjudna på surströmming av mina bäst-i-världen-svärisar 🙂 Jag tror inte jag känner någon som är så givmilda och gästvänliga- middagsbjudning där är inte alls ovanligt-skönt i en stressad vardag!

På tal om något annat- här är det kort som jag lovade visa- det som Catta gjort åt mig och som landat in i MIN postlåda! Hur sött var inte det?! Kolla in vad duktig hon är

Nu har barnen krupit till kojs, Mattias likaså 🙂 Ni vet ju hur det är när männen är sjuka *flinar* Faktiskt så har han varit en riktig mästergrillare idag till middag, supergott kött kom in från grillen i sällskap med Matte 😉 Till det åt vi pommes, potatissallad, beasås, aiolisås, ugnsgräddat vitlöksbröd och smarrig sallad innehållande bl.a oliver, fetaost, purjolök, äppelbitar och vanliga grönsaker som salladsblad, tomater och gurka. Smaskens!!

Ska gå och krama om min sjukling nu och kanske drunkna i min braiga bok som jag för tillfället fastnat i- Mons Kallentoft är en av favoriterna tillsammans med Jens Lapidus, Camilla Läckberg, Anna Jansson och Stieg Larsson- även om sistnämnda tyvärr inte kommer med fler uppföljare. Jag är periodvis en riktig bokmal som slukar i princip allt jag kommer över- nu är jag i en sådan period så scrappandet blir lite lidande.. Men när jag blir ledig ska jag frossa i min härligt stökiga pyssellhörna 🙂

Ha det bäst och en extra kram till Pörni, Lisa , Angelica och Monkan!! (men av olika anledningar 🙂 )

3 tankar kring ”Sorg…

 1. Monika

  Kramar om,det är jobbigt att sådant händer,man är aldrig beredd.Men som de flesta säger livet går vidare.Har tappat min farfar och farmor,men mormor finns kvar..

  Extra kram

  3 st nya stämplar finns.

  Svara
 2. Angelica - Angel - Dolliver

  Kramen mottages tacksamt (man behöver sådana ibland!) Och jag skickar givetvis ett par stycken tillbaka plus några extra nu i all sorg. Jobbigt att gå igenom och jag tänker samma som du – stackars dina föräldrar som nu inte har sina föräldrar i livet, usch, det är så sorgligt. Tänker på dig snäckan!

  Och du – har ni inga jourapotek i närheten som är öppet på röda dagar? Du måste ju för kattsicken få medicin mot allergin, det är inget kul att gå med det nu! Hoppas det ordnar sig iaf till imorrn.

  Vilket härligt kort du fått, alltid kul att gå till lådan sådana dagar!

  Och vad mysigt att bli bjudna på middag/surströmming, det är lite av en lyx i den stressiga tillvaron!
  Jag har ätit surströmming en gång – och jag älskade det!
  Det var när jag jobbade på Internationella Miljöinstitutet (Visst låter det tjusigt?), men tro nu inte att jag hade någon fin tjänst där.. Nänä, jag jobbade som ekonomibiträde på restaurangen på stället… *fniss* Men iaf – så kom det, varje år, studenter från världens alla hörn (många politiker, så vi har haft en massa utländska ministrar, en och annan prins och ett par kungar att servera vid bordet!) och den första veckan var inspark till vår kultur där bla surströmming ingick! Jag blev bjuden tilld en här festen och bara störtälskade blandningen av surströmming, mandelpoatatis, lök och gräddfil (är det va?) på goaste tunnbröden! Mums!

  Däremot tål jag inte doften, men som tur var öppnade de burkarna utomhus.
  Värre var det då jag bodde på ett ungdomshem och personalen hade planeringsdag… Då var där en (dum!) personal som ville bjuda kollegerna på surströmming och öppnade burken INOMHUS!! Ööörk, jag höll på att spy då jag kom hem till huset – allt luktade surströmming; kläder, möbler – allt!

  Så jag är impad att jag ändå vågade testa det efter den doftchocken – och ännu mer impad över att jag tyckte det var så gott!

  Sådärja – då blev det en halv novell även denna gång.. *ler*

  Ha de bäst tjejen!
  Kraaaaaaaaamar i massor! / Angelica

  Svara
 3. Pörni :D

  Meen.. det visste jag inte att hon gått bort *kramar om i massor* Usch va trist gumms!

  Men taaack för den värmande kramen, den satt finfint! Kan säga att jag känner mig som en ny människa efter igår! UNDERBART!!

  Ha en toppen dag och hälsa din sjukling!

  KRAAM till hela familjen 🙂

  Svara

Skriv gärna en kommentar