Roslådan…

… är klar nu efter dagens pysselstund med Monkan och våra döttrar. Det har varit en väldigt skön dag idag, solen stekte från en klarblå himmel och trädens blad knoppar fram så det nästan syns med blotta ögat… Jag håller mig dock inomhus eftersom jag inte riktigt klarar av alla gula mikrokorn som dalar omkring från alla buskar och träd. Näsan droppar som en otät trädgårdskran, jag nyser som om jag hade näsan (kranen) inborrad i en dammig ryamatta och ögonen kliar, sväller och vätskar- INTE fräscht!! Men man får se det positiva i eländet- sommaren är på gång 🙂

Igår var vi på middag hos en arbetskamrat och förutom mig och Matte hade han bjudit in ett par till, oxå han en kollega till oss. Vi fick jättegod kycklingfilé invirad i bacon, saftig grönsallad, potatisgratäng och vitlöksbröd- mums filibaba säger jag bara! Jag drack ”snäll-dricka” eftersom jag anmält mig som frivillig chaufför medan övriga drack ”mindre-snäll-dricka” 😉 Sedan var det schlager och efterrätt- en riktigt smarrig sådan! Det blev krossade digestive, vaniljkesella, krossad daimchoklad toppat med hela hallon- en dröm för tungan och gommen!! Nästa middagsträff blev planerad hos oss och jag ska stå för maten men jag tänker inte avslöja vad jag ska laga, det gör jag i sinom tid 😉 Trevligt var det men vi var hemma i hyfsad tid eftersom maken skulle upp med tuppen- igen! Schlagern tänker jag inte kommentera mer än- ja, låten som vann var bra men nej, Malena förtjänade inte en SÅ dålig placering!
Idag har mina kottar åkt till sin pappa och Mattes kottar har kommit från sin mamma så nu kör vi en egenvecka för sistnämnda barn. Det känns konstigt, tomt liksom, att bara ha halva barnaskaran ;(
Här kommer iaf dom utlovade bilderna på min låda som jag altrat, lite skillnad är det(kika i tidigare inlägg)!

Nu ska jag gå ner och fixa lite kvällsmys i köket innan det är läggdax. För vet ni vad?!?! Till veckan är det JAG som måste upp med tuppen (med andra ord före fem) måndag-torsdag *bläää*
Kanske tar en prommis nån av dagarna nu när jag vet hur lång tid det tar.
I fredags kl 05.00 hängde jag väskan på ryggen och knallade med långa kliv iväg mot jobbet. Vi har drygt 6 km enkel väg och det tog ca 50 minuter. Mina skor lämpade sig absolut inte för en så rejäl promenad så när jag var framme kändes det som att fotsulorna glödde och sved *ajaj* Sedan kan man ju välja en mindre lång premiärpromenad då man är som jag- världsmästare i dålig form och kondis!! Nåja, kände mig duktig som tagit mig hela vägen fram utan att bryta ihop efter vägen 🙂
Men det är klart, cykeltur tar knappt hälften så lång tid… Så vi får se, men motionera på något sätt ska jag göra!!!

Lev och må mina vänner!

5 tankar kring ”Roslådan…

 1. Malin

  Å så fin ask! =)
  Men vilken brakmiddag ni blev bjuden på! Och efterrätten lät helt makalös!!Har du receptet?? Jag vill haaaa!!

  Kram
  Malin

  Svara
 2. sandra

  Men shit vilken skillnad på låda!! Var tvungen att bläddra ner och jämföra flera gånger….kan inte begripa att det är samma ….Bra jobbat!

  Har en rabarberpaj till i ugnen=) Tänkte ta med mig till jobbet, nu tänker jag bara frossa ett tag;P

  Simma lugnt:D

  Svara
 3. Pernilla

  Hello gumms!

  Japp, vi hade en underbar helg, vi bara njöt å mådde gott =) Hörde ni hade party i Fredags oxå, var det trevligt?

  Jajjemen, systeryster har börjat sälja, skickade ett mail till dig om det tidigare idag..

  Hälsa familjen och sköt om er!

  KRAAAM

  Svara
 4. Catta

  WOW så fin den blev! Det är alltid bra med en extra låda för alla små pilliga saker vi lyckas dra på oss!
  Tusen tack för kommentaren om vårt bröllop, vi(!) blev så glada.
  Kram Catta

  Svara
 5. Angelica - Angel - Dolliver

  Wow wow wow snäckan! Sååå snygg låda! Verkligen en total makeover!

  Usch ja – förmiddagsskift. Jag föredrar dock när mannen jobbar dem för så hinner vi se honom på kvällen iaf – men han är ju inte så mycket människa och han är sällan vaken efter nio på kvällen… Men eftermiddagsskiften är ändå värre för då träffar han inte barnen något alls.. Som tur är så jobbar han iaf bara två-skift!

  Vilken mysig schlagerkväll ni hade – med eller utan snäll-dricka! *ler* Håller md dig ang vinnare och Malena… Jag slutade titta när en tredjedel av länderna röstat – man fattade ju ganska snabbt hur det skulle gå då.

  Och du – vad duktig du är som promenixade den biten! Men det är kanske att ta i lite väl då man är otränad… Börja i liten skala och att cykla är ju också motion! Jag är iaf impad av din styrka – att du fixade det på den okristliga tiden! *tummen upp*

  Här är det fullt ös – just nu sover iaf Kiara hos dottern (som är hemma från skolan idag). Hon har varit ute nästan hela förmiddagen (Kiara alltså, inte dottern..) och njutit i solen så nu är hon trött som en jag vet inte vad.
  Det går över förväntan och vi är bara så lyckliga för henne!

  Igår var jag hos läkaren – som mot alla odds för en gångs skull lyssnade på mig och nu sitter jag med en trolig diagnos – bipolär 2! Jag är så lättad och glad, påbörjar medicinering imorgon! Hur man nu kan vara glad för en diagnos? – men nu vet jag iaf var ”felet” är! *glad*

  Nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta mig på altanen och sola lite grann, sen blir det altring av byrån här hemma!

  Ha de bäst!
  Kram / Angelica

  Svara

Skriv gärna en kommentar