Hipp Hurra….

… idag är det födelsedag 🙂 Jag tror att jag kommer att komma ihåg denna dag lite extra för den började smått dramatiskt (och jag fick skulden till allt men det återkommer jag till)

Jag har som bekant nattvecka på jobbet och jag bjöd nattskiftet på fika- vilket alltid uppskattas av männen, det är sant att vägen till deras hjärta går genom magen 🙂 Dom erbjöd mig fast jobb på stående fot- toppen om det vore så att dom hade ngt att säga till om *ler* Nåja, hur som haver så satt jag i vägarens kur på morgonsidan, hade skickat iväg rullarna jag gjort under natten till vågen (där rullarna märks upp och förflyttas ner i magasinet för vidare transport via järnväg el långtradare) Vi hade en trevlig pratstund och plötsligt- WHOOOUUM… Allt bara dör ut och blir tyst och svart!! Hela fabriken! Jösses så chockad jag blev. Visst har jag hört talas om ”åskblink” för speciellt sommar och höst kan det förekomma att det blir en åskknall som gör att det blir tillfälligt strömavbrott och då är det brådis med olika saker beroende på var i fabriken man jobbar. Pannorna måste nödnedeldas och tömmas (vilket gör att hela stan vaknar då MÄNGDER med ånga går rakt ut över tak för trycklättning), alla omrörare på våra stora cisterner måste igång på reservdrift med dieselmotorer för att inte köra ihop allt till en stenhård klump och är man på rullmaskinen så kan man ha otur och få plocka kilometervis med papper som hinner köras ut på golvet innan maskinerna stannar av helt.

Men för mig var detta premiär. Allt var kusligt tyst, man inser inte hur mkt det låter i en fabrik vid normal drift förrän allt stannar av. Ventilationen la av vilket gjorde att det snabbt blev bastukänsla, kläderna klibbade fast på kroppen. Det enda man såg var ljuspunkter från ficklampor och spridda röster som försökte kolla hur ”stor skada” det blev då allt stannade tvärt. Normalt brukar nödbelysning och reservgeneratorer gå igång men nu tog det drygt 30 min innan något började brumma och ljuset kom tillbaka. Så kl 4.15 när strömmen gick var det färdigjobbat för det skiftet. Stackars dom som kom 5.30 och fick starta upp allt 🙁

Sedan hade ju gubbarna mage att ge mig skulden eftersom jag fyllde år *s*

Jag ska inte ha kalas förrän på fredag för då är vi lediga men redan nu har jag fått en SKITBRA sak av min underbara make. Han har- bakom min rygg- beställt en BIA- maskin som jag får till veckan!! Och så fick jag en underbar bukett med rosor! Han är ju bara för bra för att vara sann!

Sen har söta bloggkompisen Lena skickat ett kort – TUSEN TACK, det var oväntat och riktigt riktigt uppskattat :)) Tack även för övriga saker, kanonfina! Du har snart ett paket i din låda 😉

Tack även till alla er som är så söta och lämnar grattishälsningar här och via mailen- DET VÄRMER mitt hjärta!!!

Nu har min vän Jenny- som bjudit mig på lunch idag- beställt lite kort så jag ska pula lite med dom innan det är dax för middag. Jag tror att jag har skrivit klart på dagens novell, men ni ser ju om det dyker upp något mer 🙂

8 tankar kring ”Hipp Hurra….

 1. Anonymous

  Så det var det som lät imorse. Jag satt och gav lillen mat vid 04-snåret när det började låta nåt så hemskt. Var tvungen att väcka Niklas för att kolla vad det var, och han gissade på Kappa. Men nu vet jag ju att det bara var du…

  Kram o vi ses på fredag!

  Svara
 2. Monika

  Hej hopp..Här kommer det jag hade lovat via tfnen…

  Dikt till brudparet
  Idag dansar löven i trädens kronor
  De rör sig så rytmiskt till vindens musik
  Och vinden den sjunger om kärleken evig
  Och allt blir en lyckig och härlig rytmik

  Den sjunger så vackert om kvinnan och mannen
  Som avgett ett löfte att lova varann
  Att älska varandra tills döden dem skiljer
  Och alla kan se att dess kärlek är sann

  Ja, kärleken är så förunderligt vacker
  Ibland kan den stoppas av hinder ändå
  Då måste man klara att snabbt ta sig över
  Och visst blir det lättare om man är två

  Vi önskar vårt brudpar all lycka och välgång
  Och hoppas att hindren på vägen är få
  Idag börjar resan i livet tillsammans
  En vandring så innerligt vacker att gå

  Idag skall vi fira med sång och med glädje
  Vi sjunger med löven till vindens musik
  Vi sjunger som vinden om kärleken evig
  Och allt i en lycklig och härlig rytmik!
  Av: Helena Lundberg

  Här kommer filmen
  Efter filmens slut får man välja vad man vill se på och det var där jag fann hur man målade…

  Kram o ha en bra natt på Kappa,se bara till så ni inte för strömavbrott igen

  http://motivet.com/blog/?p=30

  Svara
 3. Angelica - Angel - Dolliver

  Hej snäckan och ett stort GRATTIS en dag i efterskott!

  Jag måste bara fråga – var jobbar du nånstans? Kan ju inte tänka mig att det är många företag som kallas för ”Kappa” (din väninna i ett av inläggen skrev det nämligen) och min käre man jobbar på Smurfit Kappa här i Eslöv – kan det vara samma företag?

  Vad läskigt med strömavbrottet! Det blir liksom en sån kontrast med ljuden… Tur att ni fick igång det igen, även om det var när ni skulle gå hem! *ler* (Tur för er – otur för morgonskiftet..)

  Hoppas du fick en underbar födelsedag! En bra present fick du iallafall! En sådan har jag också önskat mig av min make! *ler*

  Ha de bäst!
  Kramar / Angelica

  Svara
 4. Monika

  Hej hopp,nu ligger ”nästan” hela familjen i säng.t,om Tommy sover.han och Pontus ska upp tidigt i morgonbitti.Kl 6.20 är det samling tror det var vid nolia.Fotbollscup hela dagen i sunderbyn.
  Nåja vad jag vill säga är att jag har beställt pappret,så det kommer nog till veckan.

  Kram

  Monkan

  Svara

Skriv gärna en kommentar