Första maj…

… och valborgsmässoafton kom och gick. Jag har varit hos min ”själasyster” Susanne som fyllde år och eftersom jag vet att hon gillar vin så pillrade jag snabbt ihop ett flaskkort åt henne och hängde det runt halsen på ett supersmaskigt rödvin. Vi har haft myskvällar på golvet framför hennes kamin och där har vi suttit i skenet och värmen från elden med vin och tilltugg och – åtminstone försökt- lösa världsproblem. Tror inte vi kommit så långt än…men trevligt har vi haft 🙂 Denna fina storasyster (själsligt som sagt) träffade jag på jobbet sommaren-06 och vi fann varann direkt fast det skiljer nio år mellan oss. Vi har så många sidor som är likadana och vi har lite smått samma erfarenheter av det hårda livet så- vi kan prata om allt och lite till och även om vi inte hörs så ofta utan många gånger bara ses som flyktigast på jobbet vid skiftavlösning så är Sus en viktig person för mig! Tack syster för att du är du!Har målat hÄngelflickan med Promarker och chalkat och ”glittrat” minirosorna.
Igår hade vi en mysig kväll med våra goa vänner. Jag satt på kökssoffan och i skenet av levande ljus tittade jag mig omkring runt bordet och kände mig så rik!! Här satt lilla jag med världens underbaraste make och mina kära vänner- hemma i mitt kök! Nu låter jag väl efterfull men så är inte fallet *s* Men det var skönt att ha det så mysigt tillsammans. Kvällen började med att jag, maken och äldsta sonen åt en god middag, grillad ute på vår grillplats. Senare dök Lisa, Susanne, Mia, Nicke, Elin, Tobbe, Tommy och Monica upp. Vi åt snask av alla de slag, drack piggelingrogg, öl, vin, whisky och såklart alkoholfri dricka till barn och chaffis 🙂 Sen drog vi på oss kläder (obs- ytterkläder) och så blev det korvgrillning ute vid grillplatsen. Medan vi satt där fick Matte tuppjuck och började skjuta överblivna nyårssmällare. Barnen var överlyckliga! *S*


Mattias tog denna bild då han eldade inför kockandet ute vid brasan. Som i reklamen för Norrlandsguld- ”man får vara sig själv för en stund” *S*

Kvällen ändade efter två på natten då sista gästerna kände att deras sängar kallade på dom. Jag har ju dille på att försöka få ordning på torpet innan sänggående för det är SÅ mkt trevligare att kliva upp till ett rent och uppstädat hem, det är t.o.m lättare att vara bakis om det är städat och inte luktar ”gamla ölburkar” *huuu* Det var dock fort städat igår, våra gäster vet att bete sig 😉

Nu sitter jag här, sonen äter frukost och Matte sover än! Tror han är lite degig idag men det visar sig väl då han kliver upp 🙂 Jag låter han sova ett tag till, han ska ju cykla till jobbet om några timmar och jobba natt fre och lör så han kan behöva all sömn som går att få!

Återkommer senare ikväll, gör min dagliga bloggrunda då och kollar hur ni har det och ser så att alla har klarat sig undan eldhav och fylleslag 🙂

Sköt om er!

7 tankar kring ”Första maj…

 1. Anonymous

  Hej goaste vännen!

  Tack för en supertrevlig kväll! Härliga vänner många goda piggelindrinkar och skratt blev det, gör vi om snart igen tycker jag.
  Kram Mia

  Svara
 2. Anonymous

  Hej min kära själa-syster…tack för de fina orden, de värmer. Hoppas du vet att du är lika värdefull för mig, det är sååååå skönt att veta att du finns även om vi inte pratas vid varje dag. Jag blir glad när jag tänker på dig och jag är så stolt att du är min ”syster”.
  Tack för titten igår och att jag fick komma på kvällen…mysigt!
  Tusen kramar
  Susanne

  Svara
 3. Anonymous

  Tur att jag inte ringde er vid tolv idag då som jag tänkt. Iså fall hade jag kanske väckt er!
  Helt oanmäld och oväntat kom kusin Tilda förbi hos oss igår, Vilma blev så glad och dom lekte i över två timmar.

  Vi hörs! /Magda

  Svara
 4. Petra/Paradise

  *haha* Jah du, det var nog allt bra att du informerade om att det var YTTERkläderna ni tog på er! 😛
  *hahaha*
  Annars hade nog många undrat 😉
  Flaskkortet är jättefint! DIn ”syster” blev jätteglad, det är jag säker på! FÖr både kortet och vinet! Men sällskapet allra mest tror jag! =)
  Fortsatt trevlig helg Vera!
  STOR KRAM Petra

  Svara
 5. Tess

  ”Glad Valborg & 1:a maj”!! – om man nu kan säga så! ;o) Vilka fiiiiiina bilder på dina kort du lagt upp – du är ju så himla duktig!
  Nu ska jag ta tag i mig själv och putsa fönstren… har ju babblat om det i evigheter och nu har jag inga bortförklaringar längre, hrrmm… Niclas jobbar idag och Solveig & Lasse har just varit här på en fika. Men det är ju såååå mycket roligare att surfa runt på nätet än att putsa fönstren! Konstigt det där… :p
  Hälsa Matte & kidsen! Vi måste ses snart igen!
  Kram! <3

  Svara
 6. Pernilla

  Tjooohooo 🙂

  VI lever, men fick damma av datorn en snabbis, har ju vart ute i sooooolen… faaan vilken underbar helg vi haft.. Hörde ni hade en trevlig valborgs 🙂 Här var det trevligt men lugnt, precis så man mådde toppen dagen efter 🙂

  Kraam

  Svara
 7. Angelica - Angel - Dolliver

  Men åh vad mysigt ni haft det då! ”Om du vill va dig själv för en stund..” Jag vill också va mig själv en stund och ha det sådär mysigt! *ler*

  Underbart med själsliga systrar, har ett par av den varan också och de är mycket uppskattade. Iof har jag ”riktiga” systrar också, men med min klyddiga och förstörelselystna släkt så är den kontakten inte mer än ytlig.. *ler*

  Tack fr dina underbara kommentarer till bla mina ”deppe”-inlägg. De värmde gott ska du veta!

  Idag mår jag bättre, har haft kvalitetstid med äldsta dottern på stan. Vi shoppade loss, fikade och hade allmänt mysigt.
  Igår var jag och två av barnen och hälsade på Kiara – gud vad kära vi är i henne allihopa! Räknar dagarna och idag är det bara 13 dagar kvar!! *ler stort*

  Föresten, jag satt häromdagen och tänkte om vi hade bott närmre varandra, stackars dig vad jag hade sprungit ner dörren hos er då! Ojojoj, vilka fikastunder det skulle blivit! *skrattar* Har du nån gång vägarna föri här så är du mer än välkommen på en kopp kaffe!
  Tills vidare får du ”stå ut” med mina noveller” Hehe!

  Nu är snart maten klar, mannen grillar (men vad duktig han är va? Och jag har ”bara” förberett, köttet, marinerat det, gjort sallad, ris och dukat fram tallrikar och dylikt… Men han, han har minnsann grillat köttet! Det du!) *skrattar* Nä, skämt åsido så är det oftast bara då det kommer till mat som vi har det så, annars gör han nog ofta mer jobb än jag… *ler*

  Hoppas annars att allt är bra med dig och att du haft en bra valborg och en skön helg!

  Du har lite grejer att hämta i min blogg!

  Kramkram / Angelica

  Svara

Skriv gärna en kommentar