Hem ljuva hem…

…eller borta bra men hemma bäst! Vi har haft en fantastisk semester tillsammans med familjen på mammas sida. Vädret har varit toppen och vi har mest bara solat, badat och ätit 🙂 Smolket i glädjebägaren är att Sally blev riktigt sjuk fredag morgon. Hon spydde och sket hela dagen, allt vi försökte få i henne kom i retur lika fort igen 🙁 I stället för att solpressa sista dagen innan hemresa lördag så blev det en heldag på hotellrummet med lilla sjuklingen. Storbarnen var upp med dricka och lite tilltugg mellan varven och efter lunch fick jag avlösning av Matte och passade på att hämta mig några klämmackor och cola nere i baren. Sen satt/ låg vi och kurade i storsängen. På paddan rullade ”Lotta på Bråkmakargatan” men det var en smärre tröst för henne. Efter 12 timmars diarré och kräk, kontaktade vi Fritidsresors guider som ringde en läkare som skulle komma till rummet inom en timme. Vid det laget var Sally slö, mörk under ögonen och luktade aceton ur munnen. Blev alldeles varm i hjärtat när alla fem äldre syskon oroligt höll sig i hennes närhet i väntan på läkaren, strök på henne och höll utkik efter hjälpen. Till slut dök han upp, undersökte vår tunna, bleka sjukling och ordinerade tre olika preparat. Ett för att hämma kräkningar, ett för att återställa vätskebalansen och ett för att återställa den goda bakteriefloran. 130 euro kostade besöket men med läkarens kvitto kan man söka ersättning från FK. Matte och T tänkte ta cyklar och trampa iväg till närmaste apotek men snälla doktorn bad dom hoppa in i hans bil och sen skjutsade han dit dom efter att först ha ringt och kollat så att de verkligen hade öppet. Service på hög nivå 🙂 Medikamenten gick loss på 40 euro, just då hade vi kunnat betala hur mycket som helst för att få henne resklar och pigg! Enligt farbror doktorn hade hon drabbats av ett virus som var väldigt vanligt bland tyska förskolebarn, inom ett dygn skulle hon vara bättre och om vi behövde hans hjälp en gång till under natten så var nästa besök gratis om vi hörde av oss innan 03.00.

Hon blev inte bättre! Vi inhandlade och satte på henne up&go-blöja för att undvika olyckor i brallan och detta plus en drös kräkpåsar gjorde att vi kunde ta oss hem till älskade kalla Sverige utan missöden! Det är ALDRIG så skönt att komma hem som när nån är sjuk!! Väl hemma så har vi försökt få i henne vätskeersättning och andra drycker, fyllt i listor med mängd och tid samt de få tillfällen hon lyckats kissa. Vi har t.o.m vägt mängden kräk som kommit upp i påsar för att ha koll på in- och utflöde 🙁 Efter att ha haft jävliga dygn fre-sön så såg det hoppfullt ut på måndag. Ingen kräkning och lite piggare men tisdag kom bakslaget med fler kräkningar. Efter några kontakttillfällen med 1177 så åkte jag upp med henne på akuten för mitt mått var rågat, jag var less att se henne lida och vi hade verkligen gjort allt för att försöka vätska upp henne på egen hand. Oron över att inte veta vad hon drabbats av behövde släckas, för magsjuka kändes osannolikt. Kräket har varit luktlöst från första stund, det har hållit i sig fem dygn och ingen av oss övriga femton personer har insjuknat. På las togs prover, bla avföringsprov som vi inväntar svar på men även blodsocker, snabbsänka, puls, syresättning och feber. Inte helt oväntat så var blodsockret lågt, bara 3,5 men då hon inte fått i sig nåt på flera dygn så… Vikten har rasat -1,5 kg och det märks snabbt på små barnkroppar.

Idag har hon varit betydligt piggare och vi har följt akutläkarens råd och gett henne allt ät- och drickbart som hon velat ha och litegrann har hon faktiskt fått i sig.

Nu mina vänner, nu kommer en bildbomb på utvalda bilder och här återfinns ett litet videoklipp som stora dottern mixtrat ihop. Håll tillgodo 😉

  

Semestern börjar visst redan på Kallax 😉

  

I väntan på första lunchen direkt efter ankomst till hotellet Atlantica Aegean Blue

  

Mååånga kalorier på min första frukosttallrik

  

Snodde bilden från storebror Simons snapchat

  

Life is sweet

  

Sally blev random utplockad bland ca femtio studsande och dansande barn och fick komma upp på scen och hämta ett diplom…

  

…för att ca trettio minuter senare bli uppkallad en gång till tillsammans med ytterligare fem barn. Nästa diplom fick hon för att gympaledaren nominerat henne för den egenkomponerade dansen till ”Let it go”

  

  

Kvällsmys och kortspel på våran balkong med tre av storbarnen

  

Glasspaus efter poolbus

  

❤️

  

Besök i ett ”vattenhål” efter shoppingrunda

  

Så går det när man offrar sig i Beach volley och fotboll

  

Det ser värre ut än det är! På Apoteket lämnade kvinnan disken och satte sig på huk, baddade desinfektionsmedel på såret samt sprayade antibakteriell spray ovanpå. Inget plåster, bara frisk luft och låta det hela ihop var hennes råd

  

Man kan tro att vi haft vrålfest, hehe. Lillasyster sov i storsyrrornas rum en natt och då slapp vi hålla oss på rummet från 21 och passade således på att sitta ett gäng i hotellets ena bar- till typ 22.30 😉 (pensionärsvarning!)

  

  

”Vaddå, mojbjoj lämnade sin stol så den blev en koja”

  

Inbjuder till kvällsdopp i ena poolen

  

I väntan på farbror doktorn 🙁

  

Lite piggare för stunden och på väg hem!

Så, das was alles för nu. Ska komplettera med lite fler bilder från de övriga men detta var ett axplock från mina.

KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar