Hejdå…

…blötkalla Norrbotten/ Sverige, hej solvarma Kolymbia/ Grekland! Äntligen kom vi oss iväg på den efterlängtade familjeresan som mor och Lasse bjuder oss på. Lördag morgon startade urkigt tidigt, och tur i oturen så blev vi väckta av Sofia som kom in till oss en kvart efter tänkt uppstigning. Trött i mössan som jag var så hade jag ställt alarmet på 3.30 när vi i själva verket skulle upp 2.30!! Eftersom i princip allt var klart så var vi på rullning strax efter 3, den ena tröttare än den andra. Alla 16 i resesällskapet dök upp på Kallax- tack och lov- och vi checkade in i god tid. Detta är Sallys första flygresa och hennes äldre syrror hade bestämt att hon skulle sitta med dom i planet. Resan på drygt fyra timmar gick superbra, lite rastlös blev hon mot slutet men inte värre än att hon kom knatandes i gången och ville säga hej innan hon gick tillbaka. Magen krånglade lite för henne och jag kände mig lätt orolig, kul om kistan ballar ur innan vi ens landat! Turligt nog så höll den även om vi led med henne då magknipet var som värst, och då ville hon sitta i våra knän ❤️

Värmen som slog emot oss när vi klev ut ur planet var intensiv och fuktig men kändes lovande 🙂 Vi fick ut alla väskor och hittade rätt buss och efter 35 minuters transfer var vi äntligen framme! Vi blev kungligt mottagna, personal stod redo och bar in allas väskor medan andra välkomnade oss med dryckesbrickor, juice till alla barn och vitt bubbel till alla vuxna. Vi fick band fastsatta runt handlederna, gult till de yngre, blått till äldre ungdomar och grått till vuxna. Enda i vårt sällskap som fick blått var Sofia och detta ger henne rätt att hämta både öl och vin men inte sprit. Hon fyller 18 om ett halvår men för oss får hon givetvis inte dricka alkohol ändå! Eftersom vi känner vår tjej väl och litar på henne så bråkade vi inte om att byta band till gult. Detta beslut hade vi inte tagit när det gäller alla våra barn, det kan jag lova 😉 Lite tjorv blev det när vi fick våra rum, de som checkade in oss fattade inte att vi var ett sällskap på sexton pers så vi blev lite utspridda på det stora hotellet men när vi påtalade detta så fixades allt till på ett mkt smidigt sätt.

Då vissa av våra rum inte var riktigt färdigstädade så fick vi börja med att käka lunch i restaurangen. Jättefräscht och god mat men den liknar all annan all inclusive- buffé som brukar finnas på hotellen utomlands. Rummen är fina och när vi skulle installera oss så blev vi upplockade med störreaktiga golfbilar (ni vet såna som rullar runt på golfbanor) och vi fick inte lyfta våra väskor själva, det ingick i servicen att personalen fixade in väskorna på rummen- utan att förvänta sig dricks. Av med kläder, solsmorsel och på med badkläder!

Dagarna flyter på i samma lunk, mer eller mindre. Vi solar, badar i havet och alla hotellets pooler samt i vattenparken där det finns vattenrutschkanor i mängder. Idag började tre tappra brudar dagen med en två timmar lång bergsklättring där utsikten var vidunderlig! Tydligen ska en ännu större, lika tapper skara göra samma ”morgonpromenad”. Själv latar vi oss och bara njuter av att liten sover h e l a natten i egen säng och kommer över först vid sju-tiden. Då somnar hon dessutom om och vi har fått väcka henne varje morgon hittills 🙂 Förstår att lillkroppen behöver vila, det är fullt ös från morgon till ca 19, då är hon sur, grinig och helt slut. Nattningen tar inte ens tre minuter, sen sover hon som klubbad!

Söndagen var väldigt speciell för henne. Efter lunch kom en av ledarna ner till lilla scenen som ligger under tak för att hålla i kids dance. Nästan hela vårat gäng gjorde upp i Beach Volleyball men fick snällt avbryta då hennes efterlängtade dans skulle börja. Tyvärr var hon enda ungen som ville dansa och tre av fem syskon offrade sig och hoppade in med henne, även morbrors sambo hakade på. Efter några danser, när ledaren såg att Sally tappade intresset för hennes dans och valde egna moves, så frågade hon om Sally ville leda en dans och lära alla den. Vilken lycka! Hon valde ”Let it snow” från Frost och s o m hon levde ut! Tyvärr drog hon in mig i dansen, så jag fick dansa med henne i ledarposition, haha vilken syn. Efteråt sa ledaren att det var första gången hon stod på andra sidan på scen 😉 Efter dansen sa hon att hon skulle anmäla Sally till ”fabulous sofa” där hon skulle få ett diplom för sin fina prestation. Detta skulle delas ut på kvällen under barnshowen, tydligen tar de upp utvalda barn varje kväll.

19.30 var hela släkten på plats framför stora scenen. Det var minst 50 barn och dubbelt så många vuxna närvarande. Sally var blyg i början men med hjälp av Sofia så började hon delta i dans och lek. Helt plötsligt slumpade de ut en vinnare bland alla skuttande barn och hon fick entra scenen- givetvis med storasysters hand i ett hårt grepp. Alla ledare är engelsktalande så det behövdes dessutom en tolk för en svensk fyraåring 🙂

Showen fortsatte och sent omsider blev det dags att ta upp de utvalda barnen och jodå, dansledaren hade lämnat in nomineringen och först att kallas upp blev lillsnorpan. TVÅ diplom samma kväll, det ni!

Bilder kommer i ett eget inlägg vid hemkomst, nätet är crap så det är ingen ide att försöka ladda upp nåt för tillfället. Nu ska vi vila våra solvarma (till viss del solbrända) kroppar och ladda för en ny dag i 27- gradig värme!

Hoppas ni har det bra hemma i Svealand. KRAM ❤️

2 tankar kring ”Hejdå…

  1. Tess

    Men SÅÅÅÅÅ härligt ni verkar ha det! 😀 Är så glad för er skull. ♡ Och så roligt för Sally med dansen, kam tänka mig att hon vuxit flera meter! 😀 Stor kram till dig och resten av familjen, fortsätt njut av resan, ser fram emot bilder och att höra mer om er tripp senare. Var rädda om er! KRAM! ♡

    Svara

Skriv gärna en kommentar