Vardag…

…och sportlov. Jag har kämpat mig igenom två förmiddagsskift och känner mig mör men samtidigt trivs jag på jobbet med mina fina kollegor och det väger tungt.

Igår hade jag en tid hos läkaren på hälsocentralen. Han konstaterade rätt snabbt att mina hörselproblem orsakas av förkylningen- skönt att det inte har nåt med den plötsliga dövheten att göra även om det känns värre nu än när jag drabbades av dövheten. Domen blev örontrumpetsinflammation, inte att förväxlas med vanlig öroninflammation. Vanlig öroninfl. sitter i mellanörat och går relativt fort över medan min inflammation sitter i innerörat. Jag har alltså inte var i öronen utan den smala gången som ska tryckutjämna mellan näsa och mellanöra är igensvullen (ev ordförväxlingar får ni ha överseende med). Antibiotika har ingen effekt på detta men jag fick utskrivet avsvällande Rinexin i tablettform och dessa ska jag ta morgon och kväll i två veckor, sen kan jag antingen hoppas att det börjat lätta eller så får jag helt enkelt härda ut. Det är inte ovanligt att det tar 1-3 månader innan inflammationen lagt sig så med andra ord så får jag leva i min bubbla ett tag till. Obehagligt som tusan men det kunde vara värre 🙂

Min nya tillfälliga kompis

Idag känner jag mig lite småfebrig från och till, har fått en elakare, skorrig hosta och låter väldigt nasal men jag är på benen iaf. Kanske dumt tänkt av mig men eftersom förkylningen varat så länge (och jag inte hånglar upp nån kollega) så tror jag mig vara ofarlig när det kommer till smittorisken. En av mina kollegor konstaterade med glimten i ögat; ”att vara uti hoijna känns värre än att vara nära Tjernobyl” 😉 Jag är ledig torsdag och fredag så innan jobbhelgen hoppas jag att min ork kommit tillbaka, jag gör så gott jag kan men går inte riktigt för 100 procent än.

Mormor och Lasse levererade nyss hem gullrumpan som varit på Nimbys värld tillsammans med ”den äldre generationen” och kusinerna E och M. Snart väntas BästMatte och storbarnen hem från Teknikens Hus i Luleå. De sportlovslediga barnen har haft en rolig start på veckan 🙂

KRAM ❤️

4 tankar kring ”Vardag…

Skriv gärna en kommentar