Universal studios…

…is tha shit! Wow vilken upplevelse att gå omkring på detta stora område. Pappa och Birgitta bjöd oss på ett ”Front of Line”-pass så att vi därmed slapp köa på de olika attraktionerna. Hur smidigt som helst när det var 25 minuters kötid på vissa ställen 🙂

IMG_8341.JPG
Fint halssmycke för dagen

Vi började dagen med en rundtur på området med en specialbuss. Vi fick se olika filmstudios, flertalet filmbilar från ex Knightrider, Flintstones och Fast and furios. Vi fick även åka in i en tunnel likt en tunnelbana och där fick vi vara med om hur man fejkar en jordbävning. De visade oxå hur man skapar ett naturtroget regn och en översvämning.
Coolast var när vi kom till King Kong, då fick vi ta på oss 3D-brillor och mörkret omslöt oss. Helt plötsligt blev det ljust och vi befann oss i djungeln där vi strax blev anfallna av några T-Rex. Det var så helvetes obehagligt när de anföll bussen och hela fordonet skakade och det kändes verkligen som att de bankade rakt in i oss, på väg in genom karossen! King Kong kom strax därefter och började fightas med dinosarna och det sprutade in på oss vid varje käftsmäll 😉 I slutet rämnade kanten på ena sidan av bussen och vi föll, scary och stämbanden fick nog jobba på var och varannan människa 😉

En hel del rides i 3-och 4D testade vi oxå. Jurassic Park, the Simpsons, the Mumie, Transformers och Shrek var ascoola. Vi har blivit spottade på, skrämda till döds, störtat rakt ner mot backen från skyskrapor. Ja alltså det går faktiskt inte att beskriva, man måste uppleva det. Sjukt jävla coolt var det! Nåt som inte ingick i åkturen var problemet i slutet av Transformers. Helt plötsligt blev vi sittande i vår ”kärra”, nåt var uppenbarligen fel. Ett meddelande gick ut i högtalaren att man skulle sitta kvar lugnt och stilla så skulle någon komma och evakuera oss, vagn för vagn. Vi satt två vagnar från utgången så vi hade turen att hinna åka hela rundan innan nåt spårade ut. Vi satt inte i sjön, vi satt och småpratade tills vi fick hjälp ut. Sen fick vi ett friåk som plåster på såren vilket vi nyttjade på en ny runda på Jurassic 🙂
En show på Waterworld var vi oxå på. Vi valde att sitta i Soak Zone vilket innebar att man riskerade att bli lite (el mycket) blöt. Showen finns upplagd sen tidigare på youtube (OBS, inte filmat av oss), kolla här.

Hela dagen gick åt på U.S och vi hade gärna varit där ännu längre men vi tänkte åka förbi Venice Beach innan hemfärd till hotellet. Mörkret sänker sig fort här och en ynka liten felkörning i den täta rusningstrafiken renderade i ca 45 minuter extra körning så vi struntade i stranden och återvände. Det kommer bilder när vi är hemma med tillgång till bättre wi-fi men tyvärr kan varken ord el bilder återskapa verkligheten
KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar