Spontaniteten…

…i mig har minskat kraftigt de senaste åren. Förr kunde jag vara både flexibel och spontan, mer positiv och öppen för de flesta förslagen.

Jag tror mig veta att mitt hälsotillstånd är en stor orsak till att jag blivit ”tråkig” och bekväm. De värkfria dagarna är lätträknade och mina dåliga skov blir både djupare och längre. Skittråkigt men det är så läget är just nu. Har påbörjat lite alternativa kosttillskott som visat sig ge bra resultat mot sånt som inte vanlig skolmedicin rår på, ex fibro och artros. Jag har inte uppnått rätt dos än och därför provar jag mig fram, med utrensningsbesvär som följeslagare. Vissa gånger måste man må sämre innan det vänder och man börjar må bättre. Jag är dock positiv till detta och ser tiden an, Rom byggdes inte på en dag och det gäller samma för värken. Har man dragits med en åkomma el sjukdom under flera år så kan man inte vänta sig underverk på några få veckor- men det kommer 🙂

Spontaniteten var det ja!
I lördags var vädret ostadigt i vanlig ordning men vi ville ändå hitta på nåt kul med Sally. Vi åkte ut till havsbadet och besökte Nimbys. Herreminje vad vi kröp, hoppade, masade och åkte! Storleken är ett försvårande element när man ska försöka hinna med en busig, nätt treåring med spring i benen och energi för tio pers! Vi löste av varandra för att hinna hämta andan och pusta ut mellan varven i den roliga klätter- och åklabyrinten.

Vi träffade en av bästisarna från dagis som var där med sin mamma och under uppsyn (och stundtals i sällskap av nån av oss vuxna) så härjade brudarna på. Sen kom vännen Lisa dit med sambo och treåriga busfröet till son. De hade ställt upp husvagnen på campingen över helgen och innan de lämnade Nimbys så bjöd de in oss till vagnen.

20140623-130752-47272792.jpg
Fort gick det och dotra ser helt skräckslagen ut! Likafullt var det ”igen” som kom ur hennes mun och det blev många vändor i kanan 🙂

20140623-130905-47345138.jpg
Även bästa pappan tordes åka

Vi passade på att luncha på plats och tursamt nog så var det ett uppträdande på scen, alldeles framför vårat bord. Vi hann precis få maten på bordet när piraten Bosse kom ner från trappan och gick mot oss. Han spanade in snorpan som ställt sig upp på sin stol och han tog sikte på henne och höjde handen mot henne i en ”high five” Storögt sjönk hon snabbt ner på stolen, både halvskraj och blyg 😉 Sen kom stora lurviga Nimby och de fick även sällskap av prinsessan Tessan på scen.

20140623-131349-47629012.jpg

När det var dags att bege sig hem så beslutade vi oss för att svänga förbi och kolla var Lisa med familj hade sitt midsommarboende. Väl där strålade solen och maken blev bjuden på en whisky. Sen fick han lite rosé och vi mådde skönt ute i solstolarna medan våra treåringar busade i vår närhet.

Det var ett ganska stort gäng som huserade på campingen och de planerade att sitta ute och njuta av gott sällskap och goda drycker. Våra vänner gullbad oss att stanna kvar, vi erbjöds både middag och sovplatser men vi åkte hem för att äta middag först. Jag kände mig inte bekväm med att återvända med Sally för kombinationen alkohol (ouppmärksamhet)/ omkringliggande vatten/ bilvägar/ myller av vagnar och människor och en rushig treåring passade mig inte. Stora dottern kom hem och skötte lillasyster för en utlovad slant så vid 19 återvände vi till camparna. Det är många år sedan vi hade fest ihop, det var ett bra tag innan jag och Lisa blev gravida 2010. Jag och Matte är inga festprissar nuförtiden så vi är lite fest-avlegade!

20140623-133808-49088974.jpg
The blondies

20140623-133830-49110162.jpg
Matte njuter av en cigarr med Lisa vid sin sida och den vackra solnedgången i bakgrunden

20140623-133920-49160547.jpg
Jag och älskade maken på samma bild, händer typ lika sällan som spontana fester!

Vi var några stycken som gick en sväng till Trapper, puben på badet. Iklädda jeans och huvtröjor så kan man väl inte påstå att vi snitsat till oss för utgång på lokal men vi var absolut inte ensamma om att vara ”vardagsklädda” Vi skrattade gott åt att så många tyckte att jag och Lisa var så lik varandra och flera frågade om vi var systrar 😉 Vi är egentligen inte alls speciellt lik varandra men jag gissar att våra blonda lockar och snarlika brillor bidrog till synvillan.

Det blev en riktigt lyckad kväll och kl 01.30 lämnade taxin av oss hemma på gårdsplanen. Att gårdagen var mindre lyckad får vi väl se som ett resultat av en rolig kväll. Tung i huvud och riktig fibrovärk men ibland får man ta det goda med det onda!

På tal om nåt ont som blivit gott.
Sallys eksem är i princip borta! Man kan lugnt konstatera att kortisonsalvan gjort underverk!

20140623-140217-50537790.jpg
Efter sex dagars behandling av salva!

Idag kommer barnen hem. Inte stora dottern som föredrar att vara mestadels hos pappa nu när hon har tre veckors sommarjobb som lagvärd på PSG (fotbollsturneringen Piteå Summer Games) Cykelvägen är kortare från han 😉 Nu ska hon ta hand om ett lag från Mongoliet och det kommer hon att klara galant! ❤️

Ha en fin måndag och sköt om er!
KRAM ❤️

1 tanke kring ”Spontaniteten…

Skriv gärna en kommentar