Midsommarafton 2014…

…och jag är ledig för första gången på flera år! Det kändes inte helt fel att vakna upp till en ledig helgdag. Däremot vaknade jag på tok för tidigt. Kl 04.00 slog snorpan upp sina blågröna och tyckte att det var morgon. Det tyckte inte vi! Hon var hungrig, törstig, det kliade, hon ville se tv. Fortfarande yr i nattmössan rullade jag ut ur sängen, bredde en macka åt henne och slog på tecknat på tv. Skit i att tvn inte får agera barnvakt, den här tiden så är det legalt! Hon satt invirad i en filt i sin tv-stol när jag dök ner i sängen med ett magplask. Efter ca en timme så vaknade jag av att hon kröp upp i sängen och ner under mitt täcke med svinkalla fötter som kördes in mellan mina lår *brrr*

9.30 vaknade vi nästa gång och det kändes som en bättre tid att starta dagen på 🙂
Eftersom vi knappt hunnit reflektera över att det var en afton så hade vi inte heller handlat hem saker till vår tänkta matsäck. Jag drog på mig kläderna, slängde ihop håret i en tofs och drog iväg till Ica. Jag kan säga att jag inte var den enda kvinnan där i mjukiskläder och sovrufsigt hår i tofs 😉
Lat (och smart) som jag var så köpte jag bl.a. färdighackad kyckling, räkor, paprika, gurka och lite annat smått och gott i salladsbaren, vilket fick tjänstgöra som fyllning i nybakad baguett. Jordgubbar, melon, päroncider, småkakor och fyra fina vinglas i plast fick oxå hänga med hem. Hittade två picknick-korgar i bodan, tjoppade snabbt ihop en delikat lunch och sen drog vi iväg till Badhusparken i stan. Fick veta att våra vänner familjen D oxå var där och det blev ju såklart extra kul! Vi myste på våra stora filtar, barnen roade sig i lekparken bland alla andra femtioelva barn och kl 13 kom spelemän gående med en vacker midsommarstång som restes i mitten på den stora gräsplanen. Lite uppvisning i gammeldans och sen var det dags för ”små grodorna”, ”prästens lilla kråka” och andra traditionella ringdanser.

20140620-220325-79405433.jpg
Vädret kändes ostadigt och det var kallt! Nån regndroppe fick vi i håret men de var lätträknade och lagom till ringdansen var slut och många började bege sig hemåt så sprack himlen upp och det blev riktigt skönt! Far och dotter lekte ett tag och gick till cafét för att köpa glass, under tiden låg jag utsträckt som en pascha och njöt av solens värme 🙂

20140620-220618-79578269.jpg
När vi kom till bilen så såg jag en fet bajsblaffa på motorhuven.
”Kolla Sally, en fågel har skitit på våran bil”
”Tänk om det är en ful gubbe som har gjort det”, replikerade vår sötnos. ”Ehum, nä fula gubbar bajsar inte på bilar gumman”

Givetvis lagades middagen på webern- vad annars?! 😉 Vi kastade boll, fick dansuppvisning av lillan, gungade och kollade in när energiknippet hoppade studsmatta. Jag sippade på en Rom och Cola som käraste maken bjöd på

20140620-220903-79743069.jpg

20140620-220923-79763563.jpg

Sen utforskade vi djurlivet på gården. Vi upptäckte en liten froggi som låg i solen. Jag vet inte vem som var mest rädd, kvackarn eller fröken fräken

20140620-221046-79846959.jpg

20140620-221100-79860478.jpg
Näst på tur stod en pippi som låg med fötterna rakt upp i luften. Mest troligt hade den åkt med pannan rätt in i rutan för den låg på altan alldeles nedanför vardagsrumsfönstret

20140620-221225-79945270.jpg
Matte skyfflade upp den på en spade och av mjukheten att döma så hade den nog knappt ens hunnit kallna. Hump ut i skogen så var vi av med den!
”Mamma, kom och se! Vi haj hittat ett till djuj”

20140620-221413-80053587.jpg
Masken Max. Återigen, vem som var mest rädd lämnar jag osagt 🙂

Solen började gå i moln och graderna sjönk så vi dukade upp till middag inomhus

20140620-221533-80133483.jpg
Middag för tre

Jordgubbar, glass, vaniljsås och maränger (?!) fick avrunda den goda middagen. En lugn och skön dag/kväll, precis vad vi behövde!

Innan pyjamas och nattning så tog vi fram stora pumpflaskan med Miniderm och lilla tuben Locoid. Vi har fått kortisonsalvan utskriven av läkaren som vi besökte i onsdags. Sally har haft en liten rodnad bakom ena knävecket sen en dryg månad tillbaka, en rodnad som bara växt och växt. Vi misstänkte eksem men tyckte inte riktigt att det såg ut som ett typiskt sådant, därav vårt besök hos farbror doktorn. Han var oxå osäker men ordinerade ändå salvsmörjning och återgång till helt mjölkfri kost igen. Om ca två veckor ska vi återkomma om inte det onda bakom benet förbättrats.

20140620-222201-80521785.jpg
Samma dag som läkarbesöket så upptäckte jag små små knottror på hennes rygg och mage. Dessa visste han inte riktigt vad de var men tyckte vi skulle smörja henne om det var så att hon var torr. Dessa knottror har kliat och orsakat röda revor där hennes naglar gått fram så nu smörjer jag ett supertunt lager kortison även där så får vi se om det hjälper. En skvätt Tavegyl innan sänggåendet ska förhoppningsvis oxå bädda för god nattsömn!

Hoppas ni haft en fin midsommarafton!
KRAM ❤️

2 tankar kring ”Midsommarafton 2014…

 1. Lotta

  Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!
  Här i Norge är det mulet men inget regn och det ser faktiskt ut som att det ska klarna upp. Så det kanske blir lite grillat & en kall öl till middag =)

  Svara
  1. Vera

   Tack snälla du! ❤️
   Vi har haft en fin helg! Hoppas att du fick nån kall och gott grillat i solens sken, det är du värd!

   Svara

Skriv gärna en kommentar