Dagvill…

…så det förslår! Men det blir lätt så när man lever i en semesterbubbla utan vanliga hemmarutiner. Det enda vi egentligen behöver bemöda oss att hålla koll på är vilka tider frukost, lunch och middag serveras. Å andra sidan kan vi skita i den lilla kollen om vi vill och ta en matbit ute på stan om andan faller på. Inga föräldramöten, ingen dagishämtning, ingen soptunna som måste dras ut vid vägkanten. Konstiga tillvaro…. men ändock, vi njuter för fullt för innan vi vet ordet av det så är vi tillbaka i ruljansen med hela härliga familjen ❤️

Måndag 12
Fan att min make är så grymt bra på att koppla på viloläge när vi åker bort! Lite avis blir jag allt men jag har bara inte ro i kroppen att sova bort morgnarna. Innan jag får liv i han så har jag hunnit tvätta av mig, pilla in linserna, smörja in mig med solkräm, njuta ute på balkongen med lite läsning, plocka ihop allt vi spralat ut i rummet och fått på mig kläder 🙂

Efter frukost så bestämde vi oss för en promenad in till basaren i hamnområdet med mål att köpa nåt litet klädesplagg åt barnen därhemma.
Solen gassade, vi lyckades irra bort oss på omvägar, kroppstempen steg och då vi äntligen var på rätt kurs så kom vi på att man nog bör ha nåt depåstopp efter vägen för koll av vätskenivå. Vi hittade ett trevligt café där vi parkerade rumporna. Normalt sett så har jag partyblåsa deluxe men den blev nog kvar hemma för ölen rinner rakt igenom 😉 Av den anledningen så skippade jag bärran och slog till med en San Fransisco. Då visade det sig att man fick två st till priset av en.

20140514-064807.jpg
Rätt stadiga tingestar!

Efter intag och utsläpp av flytande vätskor så gick vi ner till basaren. Jag är som bekant ganska konflikträdd och hatar att pruta ner priser, vilket man ju förväntas göra här så jag gullbad Matte att sköta den biten.
Men… kära maken hann knappt öppna munnen förrän jag var igång, hehe.
Den lilla försäljarkillen på 22 år som i början försökte smörja oss med att prata svenska, ge oss komplimanger och tindra med sina bruna ögon, blev alltmer tyst och tillknäppt. Jag var så låg i mina motbud att butiksägaren gick in och tog över prisdiskussionen.
När jag var nöjd så skakade vi hand, jag och ägaren. Lillkillen var sur som ättika och tittade knappt på oss, Matte var döimpad över min hårda prutning och ägaren ville gärna att jag skulle komma upp nån mer gång för att diskutera ”affärsfolk emellan” Haha jag är ju inte dummare än att jag fattar att dom garanterat får god mat på bordet även om dom såg allt annat än nöjda ut för inte säljer dom sina varor med förlust. Sen kryddar dom ju alltid utgångsbudet ordentligt för att kunna ha prutmån.

Sen orkade vi inte göra fler affärer så vi började gå hemåt. På vägen passerade vi en salong som hotellet gjort reklam för och hipsvips så satt min hårfagra man i en frisörstol. På extremt kort tid och för 30TL (90kr) så blev han som ny 🙂

20140514-070133.jpg
Snacka om att se livrädd ut

20140514-070210.jpg
Välfriserad och snygg

Eftersom mina lösnaglar började se schaviga ut så passade jag på att få dom fixade av en nagelskulptör i andra änden av salongen. Pga min ouppmärksamhet och lite språkförbistringar så blev dom inte som jag ville, tipparna blev alldeles för vita vilket gör naglarna mer onaturliga.

20140514-070955.jpg

Eftersom jag börjar om att jobba natt samma dag vi kommer hem så funderar jag på att gå på hotellets SPA innan vi åker, då kan dom få plocka bort naglarna och ge mina egna lite kärleksfull manikyr. Kul att få prova på lite saker när vi ändå är här.

När den supergoda middagsbuffen var intagen så gick vi till loungebaren där vi drog några matcher biljard. En timma för 10TL (30kr) var ett överkomligt pris 🙂
Jag lyckades få ner den svarta åttan i alla tre omgångar, tyvärr var det bara i en omgång som jag sköt ner den då den verkligen skulle ner i hålet!

20140514-071446.jpg

20140514-071530.jpg

Ett av hotellen tvärs över storvägen verkade ha ett riktigt drag så vi knatade över dit. Jodå det var hålligång men kanske inte riktigt den sort som vi är van att gå på 😉
Två norrmän spelade kramgoa låtar och vi satte oss i baren och kollade in alla glada dansande människor i alla möjliga åldrar.
Det jag vet med facit i hand är att jag skulle ha skippat den drinken som jag beställde för den var inte att leka med! Vi hade skitkul, skrattade massor men väl tillbaka på rummet så fick jag en gammaldags bläcka! Minns inte hur jag kom isäng, fyyyy vad sånt är otrevligt!

20140514-072049.jpg
Glad i hatten!

Tisdag 13
Mindre glad i hatten vid uppvaknande, mådde rent rutten räv! 🙁
Största problemet var väl att jag gjorde det klassiska misstaget att blanda allt hejvilt! Öl på stranden, drink på promenaden, rödvin till maten, öl vid biljarden och drink på grannhotellet. Skyll mig själv liksom!
Magen var i olag och utan att gå in på några detaljer så kan jag väl säga som så, jag släppte inte en fis annat än på säkert ställe!
BästMatte tyckte ändå att min baksmälla ”var värd sitt pris” för det är så sällan kontrollmänniskan i mig släpper greppet och blir sådär ohämmat tokglad. Dessutom så hade jag på intet sätt gjort bort mig och jag var tydligen väl unnad en riktig fylla. Haha vi låter som tonåringar men vet ni, vi var nog lite så oxå 🙂

Sent omsider så lyckades han övertala mig att följa ner till frukosten och jag hasade ner lätt dubbelvikt. En liten macka och några klunkar kaffe, sen blev det en taktikvila på rummet innan stranden hägrade. Det blev en mycket soft dag med enbart sol, bad och mat. När min loverboy med ett pillemariskt leende frågade om jag ville ha en öl så blev det tvärt nej! Vattnet var min dryck under dagen.

20140514-073117.jpg
Mys under parasollet

Restaurangen har riktigt bra mat och personalen är toppen. Frukost, lunch, middag och allt däremellan, samma personer verkar jobba hela tiden.
En dag såg en av servitörerna min snusdosa på bordet, pekade på den och frågade om han fick en. Givetvis fick han det!
”Haha, han tog den” sa maken som tvivlande sneglade efter han för att se om han verkligen skulle sätta den under läppen. Igårkväll bjöd jag återigen på en prilla och han blev glad! Kanhända att han får en dosa av mig innan vi åker hem 🙂
Efter kvällens buffé så gick vi upp på rummet, bäddade ner oss i sängen och kollade på hockey-vm då Sverige mötte Norge. Skönt med såna kvällar oxå!

Vädret är oxå till belåtenhet, precis som hotell, mat och personal. Förutom våran bröllopsresa till Kanarieöarna i januari-08 så har mina solresor alltid varit på hösten. Vi var lite oroliga för nederbördsrisk och kallt hav men peppar, peppar. Än så länge så har solen strålat, dagstempen snittar 28-29 grader och vi badar i havet varenda dag! Kvällarna är lite mer åt det svenska hållet, ca 20 grader så vi tar på oss kofta el annat långärmat när solen börjar gå ner. Luften är inte äckligt klibbig och ac:n kan med fördel vila i avstängt läge nattetid.
Jag är snuvig i snoken och rå i halsen men känner mig inte direkt sjuk. Tror jag drog med mig nåt hemifrån för vi ligger inte under ac:n vilket brukar vara den största boven.
Så, det var en ”liten” uppdatering 😉 Jag skrev ett inlägg- i mitt tycke bättre än detta- men större delen försvann ut i intet! Satans perkele så sur jag blev. Men för att ändå försöka spara alla våra upplevelser och känslor så skrev jag ändå om inlägget, någorlunda fullständigt iaf.

20140514-073753.jpg
KRAM ❤️

Skriv gärna en kommentar