Jiiihhhaaaa….

….The vacation has started!
Alltså, ni får ursäkta div stavfel för jag ids bara inte kolla allt elände som mina lösnaglar orsakar!

Vi är på plats i värmen. Visst har vissa barn i familjen haft åsikter om att vi åker utomlands utan dom men faktiskt- den här gången känns det som att vi kan vara här med gott samvete! Vi har fyllt 40 båda två och har sällan och aldrig tid att stanna av i vardagen och umgås på tu man hand. Alltid är det nån av oss som jobbar för att kunna ge våra barn (och oss själva) en bra tillvaro men då är vi alltid mamma och pappa. NU är vi man och hustru, Mattias och Veronica. Kanske inte samma personer som träffades för åtta år sedan för vi har blivit äldre och mycket har hunnit hända, men vi får umgås, vårda vår kärlek och vårat förhållande. Wow det lät djupt men det är dock den krassa sanningen.

Lördag 10
Vi åkte till svärmor i Rosvik där vi lagade till lunch så att vi kunde äta tillsammans med gullrumpan och farmor. Farfar jobbade tyvärr tolvtimmars-fm så han var inte hemma. Fördelen med det var att han kunde åka förbi Kallax flygplats efter jobbet och köra hem våran bil så vi slapp ha den där mer än tre timmar 🙂
Det kändes i hjärtat att lämna lillan men samtidigt så var det i visshet att hon inte kan ha det bättre. Hon, och övriga barn, har bästa far- och morföräldrarna så vi behöver aldrig känna oro när vi åker bort och dom sköter!

Flyget skulle gå 16.55 så vi var på plats redan vid 15. Checkade in bagaget och mitt humör sjönk som en jävla sten. Plats 1D och 2D, vi fick inte sitta på samma rad i 4,5 timmar!! Bahhh, bokat sedan ett år tillbaka och ändå blev vi placerade på raderna bakom varandra. Mutter och gorm från min sida 🙁 När vi passerade säkerhetskontrollen så pep det när jag passerade och jag fick plocka av mig klockan, gå igenom igen med ett nytt pip. Av med halsbandet och trava igenom igen, lätt röd om kinderna. Nytt pip och då blev det armarna utåt sträck, en kvinna kroppsvisiterade mig, kände all over the body och sen plockade hon fram en handdetektor. Då hon inte hittade nåt skumt så lät hon mig passera och vi konstaterade att det nog var bygeln i pukhållaren som spökade. Hmm, ska jag resa bh-lös nästa gång måntro?! Efter detta gick vi upp till O’learys på utrikes där maken köpte oss varsin öl och jäger, ett litet försök att få upp mina smått södergående mungipor. Semestern var påbörjad!

Vi hade bokat SAS plus vilket innebär att vi satt längst fram i planet, hade fri dryck, extra benutrymme och fick lax och mos isf gummikyckling och pasta som dom i ekonomiklassen fick. Plats 2C, alltså bredvid Matte men på andra sidan mittgången visade sig vara ledig så jag fick byta. Hamnade bredvid ett trevligt Piteå- par där det visade sig, efter många om och men, att även dom hade en son född -93 som gått på samma skola som stora sonen född samma år- dessutom jobbade även hon på samma företag som oss men på inköp! Världen är liten då tre av sex pers på en rad jobbar på samma ställe 🙂

Vi landade ca 22.35 lokal tid (21.35 svensk) och det var lagom värme i luften, 20 grader. Lite skillnad mot regn och snö- nederbörd och enstaka plusgrader hemma 😉
Transferbussen skulle ta 2,5 timmar så vi var inte framme på hotellet förrän 02.00 inatt. Men åhhh, vilket rum! Vi hade bokat penthouse suite, uppe på taket med havsutsikt och egen jacuzzi på balkongen och bara det var maffigt men även rummet imponerade. Stort som bara den och jättefint. Det finns fördelar med att fylla 40, hehe!

20140511-190159.jpg

20140511-190316.jpg
Tjock morgonrock, poolhandduk och tofflor ingår

20140511-190818.jpg
Morgonutsikt

Söndag 11
Hotellfrukost är ju aldrig fel. Vi käkade runt 8 och sen knatade vi upp på rummet, smorde in oss och tog fram poolhanddukarna. Det finns två pooler på hotellet men vi satsade på Kleopatrastranden idag. Fick bra platser närmast vattnet och fjompiga maken badade

20140511-191041.jpg
Snart kommer vågen….

20140511-191202.jpg
…och där kom den!! *badkruka*
Även jag har simmat men inte var jag lika pjåskig inte, t.o.m Matte var ”impad” över att jag så obrydd kastade mig ut i de salta, ljuvliga vågorna

Eftersom vi har all inclusive så halkade det ner nån liten öl och mojito i strupen men inte fler än att vi hade- och har- huvudet på skaft, hehe

20140511-191441.jpg
*sluuurp*

20140511-191511.jpg
Vy från balkongen, underbar em med +28 grader, strålande sol och total avslappning

Nå, nu är det BBQ-buffé med livemusik i restaurangen så jag ska ta min kära under armen och åka fyra våningar ner till kvällsunderhållningen. Men hörni- vi hörs! 🙂

20140511-192101.jpg

Och i vanlig ordning- tjuvar göre sig ICKE besvär hemma hos oss! Dels är Sector Alarm aktiverat, grannarna har koll och vi har säkrat upp med mer än jag går ut med här så åk vidare!! 😉
KRAM ❤️

8 tankar kring ”Jiiihhhaaaa….

  1. Vera

   Alltså väderleken är lite av en lek. Söndag visade regn och nog vällde molnen ner från bergen mot hotellet men där blev det tvärstopp så vi hade kanonväder trots regnlöfte. Löftet är detsamma idag så jag håller tumme och tå för samma tur 🙂
   Hoppas ni får en underbar semester!

   Svara
 1. Tess

  Looks löööööövely!!! 😀 😛 ♥♥♥
  Kram till er båda & fortsätt njut av er resa! ♡

  Svara
 2. Lena

  Ni ser ut att mysa. Vilken balkong ni har. Måste nog köra på eget bad nästa gång. Kram till er båda ♡

  Svara

Skriv gärna en kommentar