Äsch…

….bara för att utmana vädrets makter, med risk för snöstorm då bloggen lever igen, så slänger jag in dagens nr två (och håller tummarna att solen fortsätter sin vana trogen att stråla)

Vi har haft lite mys med nagelpimp. Problemet är bara att snorpan har lite för mycket kryp i benen för att sitta still länge nog så att lacket torkar vilket gör att hon är lika glittrig under fötterna som på naglarna, hehe

20140427-113412.jpg
Prinsessglitter- passande namn på lacket!

Mixter
Pysslade med en ny fotoredigeringsapp som en kollega tipsat om. Jag kan väl inte påstå att resultatet på första bilden blev så lyckat men alla är vi barn i början 🙂

20140427-113621.jpg
Mysiga kramgoa unge

Stora dottern
Herregud vad jag har våndats, svurit och varit less. Det finns ingen i vår närhet som har så otur som Sofia när det kommer till resor och nu är hon nästan ålagd med resförbud för ett bra tag framåt! Språkresan till England är en historia i sig men den har vi lagt bakom oss. Senaste resan var till Norge (Bergen) veckan före påsk.
Det började på ditvägen. Bagaget som direktcheckades in via Norwegian på Kallax i Luleå kom aldrig fram till Bergen när hon anlände. Detta var en lördag och det fanns banne mig ingen att prata med då allt var stängt! Jag var så irriterad men kunde inte göra så mycket. Tack vare mamman i norska familjen så lyckades vi få reda på att väskan åkt till London! Vad den då skulle där att göra?! Sen åkte den tillbaka till Stockholm, vidare till Oslo för att först på tisdag anlända till rätt destination. Hur kul är det på en skala att vara hos pojkvännen för första gången och vara utan sina saker i tre dygn?! Max 350kr kunde hon ev få i ersättning av flygbolaget men än har vi inte sett några slantar och jag tror det inte förrän hon fått cash på kontot.

Hemresan var bokad med både flyg och tåg eftersom dotra väldigt gärna ville prova åka nattåg. Hon stod på rätt perrong i god tid och såg tåget rulla in, stanna ca 30 sekunder utan att öppna några dörrar och sen rulla vidare- med henne kvar på perrongen! En ledsen tjej ringde hem och jag kände hur middagsmaten bara växte i munnen av vetskapen att jag satt här ca 90 mil bort med min dotter ensam på Arlanda. Återigen inget svar på något nummer och mitt humör dalade jävligt snabbt. Tack vare att Sofia lämnade över sin mobil till en tjej i SJ’s information så fick jag nån att prata med. Nästa tåg var fullbokat och vi skulle bli tvungna att köpa ny biljett till nästa dag eftersom den biljett som hon och pappan bokat inte var ombokningsbar. Men då brann det för mig och jag frågade om tjejen tyckte det var rimligt att VI skulle betala en ny biljett när DOM hade felat! Hon insåg det dumma i resonemanget och ”gjorde ett undantag” och bokade en gratis biljett. Sen var hennes förslag att boka in Sofia på SAS Radisson om hon inte skulle sitta i nån stol och vänta. Bah, för det priset hade vi hellre kunnat boka en flygbiljett! Våran tonåring var ledsen och trött och tanken på att sitta nästan 24 timmar på Arlanda med värkande kropp var inte lockande. Då kom maken på snilleiden att kolla upp rest and fly-rum och till ett lite mer humant pris så bokade vi in henne där efter samtal till hennes far. Det har diskuterats huruvida man själv måste öppna dörrarna på tågen men enligt SJ-representanter på Arlanda så behöver man inte göra detta själv. Jag har åkt tåg under några års tid i ett annat skede av mitt liv men aldrig någonsin behövt öppna dörrarna själv!

Drygt ett dygn försent kom hon sig iaf hem efter tåg till Umeå och buss sista tjugo milen. SJ har lovat oss ersättning för mat- och boendekostnader så det återstår att se om vi mot uppvisande av kvitton får igen pengarna. Men jag kan bli så less på allt tjorv!! *suck*

Renovering
För att styra in på mindre strul så kan jag visa upp vårat nya sovrum! Det är nästan klart, det ska bara målas vitt runt fönster och dörr, köpas ny garderob och två byråer till sängbord. En tv måste vi givetvis oxå ha nu när vi har motordrift på sängen 😉

20140427-121825.jpg
Många garderober rivs bort

20140427-121913.jpg
Väggen är återställd i helt skick

20140427-122013.jpg
Nytt golv och nya tapeter

20140427-122053.jpg
Taadaaa! Vitt tak, ny säng- ja allt är nytt och fräscht

Lillhjärtat har därmed övergett sin spjälsäng och sover i sin stora säng i eget rum, vägg i vägg med oss. Hon känner sig väldigt stor 🙂

20140427-123044.jpg

20140427-123106.jpg
Även här ska det målas vitt i tak, runt fönster och dörr samt tapetseras om och läggas nytt golv

Jag kan inte påstå att hon sover superbra i sitt rum, hon vaknar flera gånger under natten och mitt i natten har hon börjat komma in till oss med sin kudde under armen 😉 När jag frågade varför hon inte sover hela nätterna så tittade hon på mig och sa som att det var det enklaste i världen att fatta;
-det är ju för att jag inte kan se er!
Haha söta barn!

2 tankar kring ”Äsch…

 1. Tess

  Blir kul till helgen att se allt uppdaterat i huset ”live”! 🙂 Ni har ju gjort det så himla fint, alltifrån möblering, renovering till möblemang och val av stort som smått. Heminredare kanske skulle vara din framtida karriär..? 😛
  Kram!

  Svara
  1. Vera

   Nämen stopp nu söta vän! Nu var du snäll i överkant ❤️ Helt på sant så är jag egentligen kass när det kommer till inredning

   Svara

Skriv gärna en kommentar