Bloggtorkan…

…har drabbat mig! Jag som brukar vara så ivrig att dela med mig av saker som kanske är obetydliga för andra men som på nåt sätt påverkar mig då allt sker i min vardag. NU kommer ett jättelångt inlägg, läs om du ids eller stäng ner sidan, jag kan inte tvinga nån att läsa! 😉

Resans år
Ja det verkar som att mitt pass får vädras lite mer frekvent i år, guuud vad tråkigt- not!
Ni som tittar in här med jämna mellanrum kommer kanske ihåg att jag skrivit om vår kommande 40-årsresa i maj! Bara jag och bästMatte under Turkiets sol i Alanya ❤️
När jag skrev det länkade inlägget så var det 282 dagar kvar innan avresa. Tiden har gått fort och nu är det lite närmare…

20140202-110732.jpg
Tick, tack… tiden går

Det var Turkietresan på tu man hand i maj. Det kommer en till Turkietresa på tu man hand i september men den här gången går turen till Antalya tillsammans med smulan Jenny!
Jag har aldrig varit utomlands med en kompis men äntligen blir det av! Jag är kräsen med vilket resesällskap jag väljer och Jenny är en av få som jag verkligen vill åka med och där jag med säkerhet vet att vi drar åt samma håll och har samma ”tänk” vilket bäddar för en bra vecka. En semester kan floppa helt om man reser med ”fel” person men nu har jag t v å inbokade resor där jag garanterat vet att resorna blir lyckade sällskapsmässigt, sen kan man ju inte gardera sig mot väder, sjukdomar o.dyl.

20140202-114254.jpg
Nedräkning är påbörjad

Vi ska bo på Concode De Luxe, ett riktigt lyxigt hotell. Vilken husmorssemester vi ska ha!! Jag måste ta ledigt tre dagar från jobbet och har redan ringt min personalledare och kollat så att det är ok, jag vill inte boka en resa innan jag vet att allt är fixat, både hemmavid och på jobbet. Vadå kontrollmänniska!

Bjuder på några bilder- alla lånade från Nazars hemsida;

20140202-120103.jpg

20140202-120134.jpg

20140202-120202.jpg

20140202-120221.jpg

20140202-120242.jpg

20140202-120306.jpg

20140202-120326.jpg

20140202-120353.jpg

20140202-120415.jpg

Givetvis har vi all inclusive så även om resan kostar en del så har vi koll på utgifterna. Även jag med min tidvis blonda hjärna fattar att vi inte kommer att spendera en vecka i Turkland utan att shoppa, DET vore en skräll men själva mat-, sov-, och resdelen är kända kostnader 🙂
Vi har ett rum med havs- eller poolutsikt, kanske en onödig ”lyx” men ska vi väl åka så kan det vara värt nån hunka extra för att kunna sitta på balkongen med en bok och höra/ se vattnet. Om jag känner oss rätt så kommer vi hem bruna, avslappnade och fem kilo tyngre eftersom vi bara ska ligga horisontellt och sola, läsa, surra, få massage och sippa på nån god dryck, åtminstone den tid då vi inte sitter vid nåt matbord, hehe.

Maken blir inte helt lottlös, han ska visa sitt pass en gång extra han oxå. I april åker han med barndomsgänget till Haag och hälsar på en kompis som bor där. En riktigt kul grej och smart, nästan alla killar fyller 40 i år och i stället för att flänga runt och uppvakta varandra så gör dom den här gemensamma resan!

Som grädde på moset så filar vi på en ev höstresa till USA!! Pappa och hans fru firar sina 60-årsdagar och har signalerat att dom vill bjuda sina tre barn med respektive på en resa så vi har fått i uppdrag att kolla när det passar och var vi vill åka. Nu återstår att se om vi lyckas få ihop nåt som passar alla sju som är aktuella! Det är inte den lättaste uppgiften då vi är flera som jobbar skift, studerar och har en vardag som det ska passa in i.

Enda nackdelen med detta resande är saknaden av lillskrot. Givetvis saknar vi dom större barnen oxå- tro inget annat- men vi är mer van att vara utan dom eftersom dom bor hos oss varannan vecka medan gullrumpan alltid är med oss (förutom när vi jobbar förstås) Men vi försöker tänka att det bara är nyttigt, hon är trygg hos sina mor- och farföräldrar och vi får vara ”vi” med ansvar för enbart oss själva och inte alltid vara mamma och pappa. Man kan ha åsikter om detta men vi har, vis av tidigare erfarenheter, lärt oss vikten av att vårda förhållandet och oss själva. Lever man i vår stressade tillvaro med två heltidsjobbande skiftesarbetare med dina-, mina- vårt barn så är det jävligt fort gjort att tappa bort varandra i all stress och alla måsten. Vi älskar att vara föräldrar men varken vi eller barnen far illa av lite pauser från varandra och att få energipåfyllda föräldrar- så resonerar vi!

Vuxenlördag
Igår lämnade vi faktiskt bort gullrumpan. Storbarnen är hos sina andra familjer förutom stora dottern som valde att stanna kvar hemma hos oss. Kvällen var sedan länge planerad och vi skulle på en bjudfest som arrangerades av bonusdotterns fotbollslag men den blev inställd och maken valde då att överraska mig så farmor stod kvar som barnvakt medan jag fick välja vad vi skulle göra på tu man hand. Det blev middag på sportbaren Challenge där hockeymatchen mellan Luleå och Linköping visades på tv-skärmarna. Vi åt och drack gott och sen åkte vi hem till myskläderna, tjocksockarna, lösviktsgodiset och soffhäng. Stora dottern myste ner sig i sin stora nya kontinentalsäng med melodifestivalen på tv:n. En underbar lördag!

Stor
På tal om stora dottern. Vi har ju hunnit fira denna underbara tjej på hennes födelsedag!

20140202-131618.jpg
Då hon var mer villig att fotas som liten så bjuder jag inte på nån aktuell bild, då hamnar jag på minus. 😉

Våran fina stora tjej har fyllt 16 år och nu är det planering av skoterkort och övningskörning av personbil. Hon har dock gjort klart för mig att hon inte vill övningsköra med mig, jag kan för mitt
liv inte förstå varför men tack ändå! 😉

Idrott
I helgen har det varit DM i innebandy i stan och det blev GULD för båda våra bandyspelande barns lag! Tyvärr är sonen bortrest så han spelade inte men vi ville ändå se lagets final. Är man idrottsföräldrer så är man. Bonusdottern storspelade i sin match och gjorde bl.a. hattrick då hon stod för lagets första tre mål.

Snart är det dags att hämta snorpan hos farmor och farfar och imorn kommer övriga i barnaskaran hem så då är ordningen återställd ❤️
Hoppas ni haft en fin helg!
KRAM

Skriv gärna en kommentar