Hotellmys…

…på hög nivå! Vi är i Umeå, dryga tjugo mil hemifrån och lever lyxliv tillsammans med gullrumpan. Hotellet, Best Western Hotel Botnia, ligger visserligen i ett industriområde några minuters bilfärd utanför centrum men who cares? Allt är enkelt men fräscht och frukosten var riktigt bra!

Anledningen till att vi befinner oss här är innebandy. I vanlig ordning ”offrar” vi våran jobb- och barnlediga tid på att stalka våra barn när dom utför idrottsliga utövningar. Det är ju så lyxigt att bara ”vara”, att flänga runt på matcher, heja, känna stolthet, krama om barnen och vara rätt ansvarsfria. Inte så att vi är på lyset och härjar runt, nej mera det att vi kan rå oss själva, göra vad vi vill och bara infinna oss på plats innan matchstart.

Barnen är egentligen hos sina andra familjer men vi kan inte hålla oss undan utan prioriterar våra barn istället för att prioritera oss själva- nog för att vi får ut en massa själva av att vara på plats. Bara att se glädjen i deras ögon när man är där, det ger mer än mycket annat! Tidigare år har vi ”lånat” barnen då vi inte haft dom och kört ner med dom till Ö-vik på bandycuper, vi åker till deras matcher i stan och grannkommuner, dels för att glädja dom men även för att vi är intresserade av att följa deras fram- och motgångar. Antingen får man skratta och gratta eller trösta och peppa. Nu försöker jag inte framställa oss som några perfekta mönsterföräldrar för det är vi absolut inte! Vi prioriterar bara lite annorlunda än endel andra.

Jag har varit kluven inför den här helgen då båda våra bandyspelande barn är på äventyr. Jag skulle så vilja klona mig men det är fysiskt omöjligt vilket gör att fina sonen har en publik innestående framöver! Han är nämligen med sitt lag i Uppsala på världens största innebandycup, Storvreta. Dom åkte redan i onsdags och pga jobb och längre avstånd så kunde vi inte vara på plats och kolla 🙁 Laget spelade i den svårare gruppen och blev tvåa vilket gjorde att dom gick till A-slutspel! I åttondelsfinalen åkte dom på däng med 1-0- ett fjuttigt men ack så avgörande mål vilket gjorde att dom spelat klart för den här gången. Dom fick en ledig dag med bad som avslutning innan hemfärd med tåg.

Bonusdottern kom med som reserv i länslaget och spelar SM här i Umeå med F-98 trots att hon ”bara” är en -00:a Vi missade deras första match som blev förlust men kvällsmatchen mot Uppland såg vi och den blev oavgjord. Dotra stod över den matchen men det var kul att se ändå. Snorpan sov i ca 15 mil på väg ner så hon var i gasen trots den sena tiden.
Hon skrattade, dansade i takt med musiken som poppade i varje paus och vid avblåsning, skrattade, klappade händerna och ropade ”heja norrotten!” Haha, dom runt omkring oss skrattade och uppmuntrade henne när sötungen levde sig in i matchen. Sista tio minutrarna tappade hon dock orken och ville tillbaka till hotellet för att mysa och sova i ”bäbissängen” som personalen ställt in

20140104-105107.jpg
Åh vad mysigt...

20140104-105136.jpg
…i bäbissängen!

Ibland är det en viss ordning på stökbruden!

20140104-105258.jpg
Pyjamas på krokar i toaletten

Efter frukosten hittade jag min nya kompis- massagestolen!

20140104-105357.jpg

20140104-105421.jpg
En kvarts gratis massage är inte helt fel. Den började hyfsat försiktigt men nog jäklar höll jag på att hoppa ur stolen när den kom till mina mest ömma områden, i ländryggen och bakom vaderna. Holy Christ vad ont det gjorde! Efter ett tag så gick det dock bättre men då kom nästa chock- en av stolens massagekulor poppade upp mitt i skrevet och började durra. Öhh, fel forum att få den upplevelsen mitt i en korridor, på en allmän massagestol (trodde ni jag skulle tycka nåt annat?!) Stackars karlar som har en lätt känslig kulpåse i den zonen, det måste ju kännas omåttligt obehagligt. Tror jag måste placera älskade maken i stolen och kolla om min teori stämmer, hehe bad wife

Älskade stora sonen har skickat ett paket med julklappar till sina syskon. Då avståndet är långt och postgången inte alltid är så snabb så kom paketet igår- samtidigt som han fick paket från oss 🙂

20140104-111350.jpg
Spännande!

Detta öppnas på måndag då alla barn kommit hem och så tänkte vi köra på Skype samtidigt så storebror får se när dom öppnar.
Vårat paket till han då? Jo det innehöll såklart en del godis men även ett kort som jag scrappat. Själva stora klappen är svår att ge på plats, den får han till sommarn när han kommer hem från USA

20140104-111707.jpg
Bild snodd från Simons blogg

20140104-123254.jpg
Kortets framsida utlovar en överraskning…

20140104-123328.jpg
…som avslöjas på insidan!

En egen bil är den stora julklappen, en gemensam gåva från mig, BästMatte, Simons pappa och hans sambo. Bilen är inte ny men är i mkt gott skick och välkänd då den funnits i Mattes släkt i många år. Det var nog en rätt okej klapp 😉

Nu är det dags för lite käk, lillskrot blev ohyggligt less, hungrig och trött på lunchmatchen och trots mutor som festis, smoothie, ostkrokar, godis och yoghurt så blev jag tvungen att ta ut henne i bilen så att pappa fick se matchen klart. Tyvärr blev det ännu en förlust men nya tag i em! Vädret är pissigt i Västerbotten, inte en snöflinga och konstant regn sen vi kom hit men nog tusan ska vi ta en runda på stan ändå!

Ha en fin lördag och sköt om er!
KRAM ❤️

5 tankar kring ”Hotellmys…

 1. Helena Ögren

  Du är så härlig Vera skulle vilja se Mattias i massagestolen. Skrattar så det rinner tårar nästan alltid (oftast) när jag läser vad du skriver på din blogg,

  Svara
  1. Vera

   Men tack Helena! Vad glad jag blir för berömmet!! Haha, jag är så grym att jag oxå hoppas att jag får se han i stolen. Efter nån bira ikväll så kanske det lyckas 😉

   Svara
 2. Tess

  Åh den lillgumman, hur söt får man bli nerbäddad i resesängen? ♥♥♥
  Och vilken fantastisk julklapp till Simon, och så fint rimmade rader i kortet också.. *tårar i ögonen*
  KRAM!

  Svara
   1. Vera

    Men nu är det nåt vajsing med bloggen, hälften av mina svar faller bort *morr*
    Resten av det jag skrev får vi dryfta när vi ses men hursom KRAM på dig Tess!

    Svara

Skriv gärna en kommentar