Hujedamig…

…vilken läskig sak jag varit med om! Allt i samröre med min ”nu-är-vi-nästan-vänner-” monstermaskin. Vi började om för en vecka sedan med en tolva natt och jag hade första truckpasset. Första nypet från välta till bord gick bra…. sen sket det sig.

Jag skulle hämta ännu ett lass rätt höglagd barrved men var lite slarvig och glömde bort mitt urusla ögonmått vilket gjorde att jag hamnade alldeles för långt in med gripen i veden. Lite isig ved som gärna glider, vilket oxå skedde i kombination med mitt felläge.
Jag hade nästan full grip när jag insåg att läget var kört, stockarna lutade ner mot mig och jag hann bara tänka tanken ”helvete, i med backen” så rasade allt. Ca 15m3 ved smattrade över trucken, mot framrutan och ljudet var öronbedövande!! Mitt i chocken så petade jag i backen och skumpade bakåt över stockarna som låg huller om buller på backen som ett jumbo-plockepinn.
Sen stod jag still, andades, sa väldigt fula ord, suckade och insåg att just den trucken hade gjort sitt för den natten. Underrättade mina kollegor varav två kom ut och inspekterade trucken, drog bort stockar som fastnat här och var på maskinen och sen var dom snälla och körde upp den till verkstaden så dom kunde börja kolla upp den. Under tiden startade jag upp gammelhärken (reservtrucken) så att jag kunde fortsätta mata borden med ved.

Det ska erkännas att jag var lite skärrad men förvånansvärt obrydd ändå, jag hade inga problem med att hoppa upp i sätet igen och fortsätta köra. Det som var märkbart var att resten av körtiden var jag mesig och tog veden nog så långt ut i vältan för att inte upprepa fadäsen men då fick jag istället snedhängande lass 😉

Sen har det snackats! Kollegor på andra skift och på andra avdelningar har frågat hur det gått, om jag är okej osv och lite skämmigt är det även om det samtidigt värmer av deras omtanke. Ni ska ju inte tro att jag är unik, jag är varken den första el den sista som råkar ut för detta men det är ändå lite pinigt. Nånstans var det ändå nyttigt, nu har jag provat på det, känner tacksamhet för att det gick så bra (att rutan höll för annars skrev jag inte detta utan var en blöt fläck) och ingen halshugger mig el mina kollegor när det händer materiella (och vissa rätt dyra) fadäser. Huvudsaken är ju att ingen skadar sig själv eller andra när något inträffar!!

Mys
Förra veckan hade jag två dagars ledighet och jag har bara lullat på. Julpyntat i omgångar så gott kroppen har tillåtit, tänt levande ljus och sippat i mig så mycket glögg att magen leker rally.

20131205-205221.jpg
Me like!

Sen har jag lekt med mitt nytillskott! Nä ingen minimänniska el nån gosig fyrbenting, jag snackar om min nya smarting som äntligen kommit!!

20131205-205447.jpg
iPhone 5S

20131205-210307.jpg
Praktiska lurar i snygg förpackning

Jag funderade ju på att prova om gräset är grönare på andra sidan men bestämde mig för att ”man vet vad man har men inte vad man får” så jag fortsätter köra på äpplet. Och varför inte?! Jag är väldigt nöjd med upplägget på iPhone och dessutom är paddan synkad med mobilen så ja, jag är riktigt nöjd med valet! Nu måste jag bara skaffa ett bra fodral för jag vill inte klanta sönder telefonen. Tack vare just fodral så är min två år gamla 4S i fint skick. Bra att ha kvar om jag behöver en reserv nån gång 🙂

Nä hejn gå it! Jag måste sova, är så trött efter nattjobb fredag och lördag att jag rent känner mig berusad, det bara snurrar i skallen och ögonen är torra som Sahara! Jag får visa bild på bonusdotterns nyrenoverade nya rum och berätta om den trevliga julträffen jag varit på med NLS (Northern Light Scrappers) vid ett annat tillfälle
Ha en fin söndag och ta hand om er!
KRAM ❤️

4 tankar kring ”Hujedamig…

 1. Lotta/Häxan

  Men huvva då så otäckt, tur alla stockarna föll så att rutan höll och att du var ”upp i sadeln” direkt igen.
  Maskiner går ju som sagt att ersätta & du gav ju grabbarna i verkstan lite sysselsättning =)

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Ja fy tusan, det där vill jag inte göra om. Men det gäller att se det positiva i det hela, precis som dom sakerna som du räknade upp 🙂

   Svara
 2. Tess

  Men huuuuu vad otäckt!! Sån otrolig tur att du klarade dig helskinnad.. ♥
  Kram fina & var rädd om dig.
  PS: Kul med nya leksaken (telefonen)! 😛

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Ja det var fasen inte roligt 🙁
   Tack söta vännen ❤️
   Och JA, kul med ny mobbe även om mkt är likt den gamla 😉

   Svara

Skriv gärna en kommentar