Oh-la-la…

…vad jag är glad! Jag har haft hårförlängning för några år sen, rätt många år sen faktiskt, och för nån vecka sen började det suga i extensions-tarmen (öhh, om man nu kan ha en sån!)

Jag ville iaf göra en radikal förändring, en liten vitaminboost för mitt yttre. Sagt och gjort, världens bästa Lisa beställde hår och vi bokade in en tid för fix och trix.

Såhär såg utgångsläget ut;

20131129-191432.jpg
Jag är redo!

Först färgade hon bort utväxten och gjorde lite ljusare slingor.
Sen var det dags för isättning av extensions, ”endast” 100 stycken 😉

20131129-191706.jpg
Jag har aldrig påstått att man ser bra UT- i dubbel bemärkelse- under en hårfix

Såhär ser det förlängda håret ut direkt efter det kommit på plats, alltså utan fix-klippning;

20131129-191925.jpg

Fyra effektiva timmar från start så ser slutresultatet ut såhär efter fix;

20131129-192028.jpg

20131129-192058.jpg
Montazami, släng dig i väggen!

Åh så roligt det är med extra långt hår! Fast jag ska erkänna att det är lite ovant än, när jag tar av mig tröjan så kittlar det bra mycket längre ner på ryggen än jag är van vid och sen är det då detta med toan… När håret är rakt och plattat så är det i sitt längsta läge och det är kantboll att pinka el inte pinka på håret! Det gäller att lyfta undan det innan det hinner spela i klosetten!

Samma kväll som jag fått håret fixat så var det julbord för både mitt och BästMattes skift. God mat men kanske inget revolutionerande, samma upplägg som förra året inkl dessertbordet. Men nog ska ni tro att jag kände mig som en göd-ko när vi åkte hemåt. Under resan hem ringde det på min mobil, ville jag jobba idag? En tolvtimmarsfm på ett annat skift? Åh jag var övergödd och svintrött men ändå glad. J A G blev utringd! 🙂
Natyrrlich så tackade jag ja och 4.30 ringde den eländiga väckarklockan. Givetvis drog jag ”vinstlotten” och fick två truckpass, både första och sista eftersom han jag ersatte gick på den raden. (gissa vem som får samma tur på söndag när vi börjar om med en tolva natt?! Jodå….)

Vi har stått hela skiftet pga diverse rep och fix men det var väldigt trevligt att gå ut på ett annat skift, alla sex skift har olika rutiner, arbetssätt och samtalsämnen. Att jag dessutom tjänade hyfsat bra gjorde ju inte heller ont, hehe. Däremot har jag jävligt ont i kroppen så det blir att knapra piller. Blåst, väderomslag och en stressig tillvaro gör att fibron bryter ner mig. Tur jag är envis och går på vilja, annars hade jag varit nerbäddad under ett varmt täcke men då missar jag ju att leva det enda liv jag fått till skänks!

Sen då?
Helgen bjuder på flera innebandymatcher för våra 13-åringar, fiolspelning för 11-åringen, ölprovning för familjens pappa, öppet-hus-tur till Boden för 15-åringen och julfest med julbord och scrap-pyssel för mig. Dessutom ska jag hinna julpynta, hålla i det traditionella pepparkaksbaket med alla barn och start av ny arbetsperiod.

Två veckor framåt jobbar vi om varann, varav våran första vecka innebär drygt 50 timmar vardera så nu jäklar spinner hjulet i rallyfart! Inte vad vi behöver just nu när vi båda är rätt körda i botten men det är bara att bita ihop och gilla läget. En bra ide vore nog att sätta oss ner och planera in lite tid på tu man hand. Vi har ju presentkort på en hotellnatt och ett gäng biocheckar inkl barnvakt. Det behöver inte vara så avancerat- bara nån liten stund då vi ser varandra och hör varandra!

Mitt i all stress och rusch så är vi ändå rätt duktiga på att påminna varandra om vår kärlek till varandra med små gester, kindsmekningar och gulliga sms. Man får inte glömma bort varandra, det kostar inget och det tar ingen tid att göra dessa små ”uppoffringar”

Rumsfix
Vi har snart rustat upp och inrett ett rum i huset och det är bonusdottern som är först ut. Hon flyttar ut i stora sonens rum bakom garaget, bredvid stora dotterns rum. Tre väggar är ommålade och mina svärföräldrar har tapetserat en fondvägg med tapet som hon själv valt. Det blev skitsnyggt, bild kommer sen. Tyvärr var jag så klantig att jag glömde fota rummet innan vi började vårt roomservice- projekt! När hennes gamla rum är helt tömt så ska bonussonen flytta upp dit, vägg i vägg med sonen. I slutändan blir allt bra men just nu i juletid så är lusten väldigt måttlig för att rusta, möblera och flytta om ungar hit och dit.

Cash
Om ni har en krona över så kan ni fundera på att göra en god insats. Skippa lördags-snackset en helg i månaden… eller panta flaskor som dräller i garaget… eller offra bort nåt annat mindre nödvändigt i livet. Kan eller vill man inte avvara nåt korvöre så ska man inte göra det, det är upp till var och en- och framför allt så ska man inte dras med dåligt samvete pga detta!!

Det finns en hel uppsjö med insamlingar till behövande människor, djur och trasig natur och man väljer ju var man vill bidra med en slant. Vissa skänker till barn i den egna kommunen, andra stöttar tyfonens offer medan vissa vill ge sitt stöd till olika sjukdomsforskningar.

Jag tycker att vi gör vår insats med råge, vi är månadsgivare på Love Life, har en postkodlott (som går till många hjälporganisationer), vi har köpt en ”Boken-om-mig” till ett av barnhemsbarnen i Ghana och via SOS Barnbyar betalar vi månadsvis till vårt fadderbarn Gabriel. Summa summarum så betalar vi nästan 500kr/månad till dom som har sämre förutsättningar än vi. Det känns fantastiskt bra i hjärtat!! ❤️

Nähä, nu måste jag natta lillskrot innan jag själv smäller av före henne i soffan. Imorn blir det att packa scrapsakerna- SÅ kul med sju timmar tillsammans med andra pysseltokar!

Ha en fin fredag och för Guds skull- halka inte omkring ute och bryt några ben- och njut av helgen!
KRAM ❤️

1 tanke kring ”Oh-la-la…

Skriv gärna en kommentar