Minsta hjärtat…

…som mitt eget hjärta bankar extra hårt för ligger tätt bredvid mig i storsängen. Hon är jättesnuvig och kämpar med att kunna andas genom munnen samtidigt som goda tutten trängs om samma utrymme som luftintaget 🙁

Hon har hostat kosmiskt mycket igår natt och idag är hon ännu sämre. Jag fick absolut inte ge henne hostmedicin innan sänggående, inte ens när stora storasyster hällde upp medicin i två måttskedar och erbjöd sig att svälja innehållet i den ena gick erbjudandet hem. Jag blandade i saft i snorpans men näe, lockarna på huvudet dansade runt i vild hambo när hon skakade på skallen.
Då hällde jag över blandningen i en mugg, blandade i mer saft och höll fram muggen mot henne. Nope, fortsatt vägran! *suck*

Då tog jag muggen i en hand och barnhanden i den andra och gick upp. Hon skulle läsa sin nya flikbok ”Var är Lilla My” och den skulle läsas i storsängen. Jag gick med på det OM hon skulle dricka upp ”saften” men envis som hon är så vägrade hon vilket medförde läggning i spjälsängen med läsning på egen hand. Efter en stund bad hon återigen om att få ligga i storsängen och jag upprepade mitt villkor. Efter några vändor så ställde hon sig upp i sin säng, bad om muggen och drog i sig all vätska. En lycklig mamma lyfte över en nöjd tjej och vi låg under samma täcke och läste boken några varv. Efteråt hade jag inte hjärta att lyfta över henne så nu ligger hon och vispar runt med lillkroppen som en elvisp under mitt täcke men det kan jag ta. Det är skönt att ha henne nära, speciellt nu när hon inte är pigg. Och slipper jag ha hennes ansikte alldeles inpå mitt så är jag nöjd för ärligt- det är inte så lätt att somna när hon ligger och andas i mitt öra med lilla knappnäsan full med snor som åker fram och tillbaka vid varje andetag 😉

20131116-221200.jpg
Snorpan, dockan och jag bildar nattens trio

Vi har varit rätt förskonade från tyngre sjuksvackor. Nu håller jag tumme och tå att detta är snabbt övergående och att det inte hoppar över nån eländig bacill på övriga i familjen!

Stjärnan
Trots att hon var på väg att bli sjuk idag så hängde hon med på storasysters innebandymatch vid lunch. Vi får alltid ha med en massa mutor för att hålla henne någorlunda stilla och på plats, annars ska hon ut på plan och spela hon oxå! Idag packade jag ner en flaska saft, en mandarin, en banan, en smoothie, en klubba och Pez-godis. I princip allt gick åt, endast bananen åkte tur- och retur i bilen. Det bästa hon vet med bandymatcherna är periodpauser, då slänger hon av sig skorna, blir inlyft över sargen och kutar för allt vad tyget håller. Idag sprang hon runt och sparkade en innebandyboll med otrolig bollkänsla efter att ha kommit över besvikelsen att vi glömt hennes klubba hemma. Varje gång hon passerade långsidan där vi föräldrar satt så flinade hon upp sig och ropade ”Heja på mig!!” och möttes av glada skratt, applåder och värsta supporterklubben. Man hörde spridda skrattfyllda kommentarer ”oj så söt hon är!”, ”självförtroendet är det då inget fel på” och ”hon är ju riktigt duktig med bollen!” Underbara lilla skruttunge ❤
Hur det gick i bandyn? Skitbra! Våra flickor består av 00-02 och dom spelade lika mot flickor 97-98, en riktig bedrift med tanke på åldersskillnad och tuffhet!

Magbubbel (el trubbel)
I veckan jobbade mitt skift fyra av fem vardagar. Vår egna restaurang Tallkronan förser oss med mat varje dag, även på kvällar, nätter och helger då våra matautomater fylls på. I torsdags började vi grubbla om personalen körde nån rajd för att ”lätta upp” eventuella spänningar, eller rättare sagt skapa lite mer gas än den som fabriken tar hand om i en speciell förbränningsugn?
Tre av våra fyra skift bestod lunchen av bruna bönor med fläsk, kålpudding och ärtsoppa med plättar…. Snacka om att servera gasbildande mat, haha!

På tal om bubblande magar, för stort intag av bullar kan oxå ställa till det i kistan. Jag har inhandlat råvaror för att baka lussekatter med fyllning i, hallongrottor, schackrutor och mintkakor. Detta är bara början på julbaket som oftast består i sju-nio sorters bakverk. Bullarna hade jag tänkt sno ihop idag för att kunna bjussa mina helgarbetande kollegor under morgondagen men det hanns inte med, det får bli morgondagens projekt. Normalt sett så brukar jag alltid vilja hänga upp julgardinerna först för jag inbillar mig att lusse-lukten ska sätta sig i tyget men jag frångår detta i år. Nästa barnhelg ska vi baka pepparkakor, då är det dags för vårt traditionella bak och degen är inköpt och ligger och väntar. Det blir nog att snickra ihop ett pepparkakshus oxå, fullpepprat med godis så att kidsen kan knapra i sig allt när julen är över 🙂

Förutom bullbak och supportning på bonussonens karatetävling så ska jag även hinna fortsätta att måla om väggarna i stora sonens rum som bonusdottern ska ta över. Hon har valt en fondtapet och övriga tre väggar ska jag måla vita- kul men grisigt då jag ser strösselbeströdd ut efter att ha gått fram med rollern 😉

Med andra ord så vet jag vad jag har att göra imorn! Inte sitter jag direkt sysslolös när jag är föräldraledig från jobbet 😉

Ha en skön lördagkväll och ta hand om er!!
KRAM ❤

Skriv gärna en kommentar