Grattis…

…alla världens pappor på eran dag! Alla förtjänar inte att kallas pappa av en eller annan anledning men dom har ju iaf gjort ”en insats” och gett liv åt ett barn.

Jag har rätt gott om fadersgestalter i mitt liv, både med och utan blodsband. En förälder behöver inte dela gener med ett barn för att vara förälder, att finnas till hands i vardagen med bl.a. uppfostran, matlagning, läxläsning, kramarna, oron, omsorgen… Ja allt det där som egentligen är viktigt, det skapar band och rätten till föräldraskap! Alla mina pappor är utspridda men jag har iaf ringt och grattat dom, en liten gest för att visa att jag tänker på dom och att dom är viktiga i mitt liv ❤

Min barndomsfamilj är en ganska brokig skara, jag har flera föräldrar och flera yngre syskon. Vi syskon delar inte alla föräldrar med varandra men det finns minst en gemensam nämnare mellan oss alla vilket gör att jag räknar in alla i min familj!

Min egna ”lilla” familj ser likadan ut, jag har fler pappor än en till mina fyra biobarn och det kan låta lite lösaktigt men inget barn kom till ”bara sådär”. Jag har (precis som min mamma) levt i fleråriga förhållanden när min barnaskara har utökats, ingen av dom är frukten av en ”hoppsan- vad- hände”- incident. Även om inte livet blev som det var tänkt just då så är jag tacksam för hur livet har utvecklats och att jag har fina pappor till mina underbara barn. Att jag älskar och högaktar min nuvarande man (och sista barnapappan) är ingen nyhet för er läsare men jag är även tacksam för att mina äldre barns två pappor är och alltid har varit ansvarstagande, hjälpsamma och alltid har funnits och finns för våra barn! Alla har inte den ynnesten att känna sig trygga när barnen åkt till sina andra hem, att slippa tjafsa om allt möjligt, att kunna prata ihop sig och vara överens om beslut kring barnen. Även om man inte kan leva tillsammans så måste man bete sig vuxet och kunna samarbeta då man har satt barn till världen och tack och lov så fungerar detta väldigt bra för oss. Det krävs en hel del arbete ibland för att det ska flyta smärtfritt och ibland måste båda sidor bita ihop, svälja surt och välja sina strider men oj vad mycket energi man sparar på att få allt att fungera- och framför allt, vad bra både barn och vuxna kan må trots omständigheterna!

Detta gäller givetvis ur både mamma- och pappaperspektiv och för oss funkar det lika bra även på mamma-sidan, alltså för BästMatte och hans barns mamma. Vi är tacksamma för att i princip allt fungerar för oss, våra X och våra barn! Att få allt att funka är kanske för mycket begärt då man faktiskt kan ha olika åsikter och tänkande även inom ett förhållande!

Det där blev ett litet sidospår men ändå ack så viktigt!

Jag brukar visa min man uppskattning på fars dag genom att köpa en liten personlig present. Sista åren har han fått handblåsta whiskykåsor från Heta Hyttan, i år frångick jag kåsorna men körde på samma spår. Det blev en alldeles ny skapelse från samma glasblåseri, en whiskyvattnare med personlig gravyr. Glädjen och överraskningen hos mannen i mitt liv kändes bra ❤

20131110-152859.jpg
Nu slipper han dutta i vattnet med tesked!

Kalas
Igår var vi bjudna på ett 40-årskalas. Jubilaren lärde jag känna för ca 16 år sedan när vi fick våra stora tjejer och vi har delat både glada och mindre glada dagar med varandra. Vi har varit på varandras bröllop, umgåtts familjevis och på egen hand. Vi har deppat ihop och stöttat varandra i separationer. Vi tappade bort varandra under några år men hittade tillbaka när vi blev kollegor på samma fabrik. För tre år sedan började jag min tjänst nere på Renseriet där hon varit stationerad under många år och då tilltog vår kontakt.

Det var lite tveksamt huruvida min astmatiska man skulle klara en fest hos fina V då hon har två katter och en hund, även om dom leasades bort och huset städades så är det ingen garanti. Han preppade sig med två olika medikament och se på tusan, vi klarade av nästan sju timmar på partyt! Det bjöds på glada (många för oss okända) människor, god mat och rump-skak till bra musik.
Detta kort gjorde jag till henne;

20131110-154150.jpg
Framsida

20131110-154227.jpg
Insida

20131110-154249.jpg
Detaljbild

Vi var bjudna på en annan fin, nära väns 40-årskalas i höstas men där kunde vi tyvärr inte närvara pga att jag var så risig av förkylning och vi har fortfarande inte uppvaktat henne! Jag skäms som en hund varje gång jag ser kortet och paketet och vi måste ta tag i detta! Det är viktigt att hitta dom små hålen i den pressade vardagen och ta sig tid för vännerna! Idag, imorn och på tisdag fyller tre fina betydelsefulla personer år men till att börja med så blir det ”bara” ett telefonsamtal då tiden inte finns just nu för att uppvakta på plats. Imorn inleder vi nämligen varsin grisvecka på jobbet med drygt 50 timmars arbete+ att barnen kommer hem med allt vad det innebär så vi får ta saker och ting som dom kommer.

Kaffe
Vi har införskaffat en kaffemaskin! Visserligen av enklare slag men ändå så underlättande när man vill ha sig en singelkopp. Sonen sålde div saker för innebandylagets räkning och där fanns en till ett humant pris. När vi grubblade om vi skulle köpa en så såg BästMatte den bästa anledningen till köpet ”då slipper du försöka fixa morgonkaffet i perken, du får en kopp utan att händerna far illa” Fina människa! ❤

Kapslarna är inte billigast men man kan hitta kapslar för ca 3,50kr/kopp och det har vi råd med! Enkel att sköta är den oxå, man fyller behållaren med vatten och slår på maskinen så att vattnet värms.

20131110-160544.jpg
1. Ställ dit koppen
2. Ladda med kapsel
3. Stäng igen kaspelhålet
4. Tryck på önskad koppstrl

Man kan även brygga te och choklad men vi kör på enbart kaffe. Löfbergs Lila när det är som godast!

Nu ska vi uppvakta fina svärfar som bjuder på middag. Dessutom ska vi hämta hem gullrumpan som haft förmånen att mysa hos farmor och farfar medan vi hade vuxentid (läs;partajade) Även svägerskan med familj ska dit, sist vi träffades så bjöd dom på god middag med en läcker efterrätt som jag aldrig smakat förr. Jag har fått receptet och återkommer med det när jag provat baka läckerheten.

Ha en fin söndag!
KRAM ❤

Skriv gärna en kommentar