Hejåhå…

…vad tiden går och jag missköter mina uppdateringar här! Men det blir så när vardagen slår till med full kraft och vi springer runt som hamstrar i ett hjul.

Skyddssamarit
Japp, vi har ett antal såna/ skift och avdelning på jobbet och jag är en i skaran. Vi får utbildning i bl.a. HLR (hjärt- och lungräddning), skärsår, benbrott, brännskador och andra hemskheter som faktiskt kan ske på en industri. Vi blir även utbildade kring olika sjukdomsfall såsom stroke och diabetes vilket är superbra. Har man ingen tidigare erfarenhet så är det inte en självklarhet att veta vad man ska göra om tex en kollega rasar i blodsocker och behöver hjälp.

HLR inkl hjärtstartare har vi repeterat vid varje utbildningstillfälle och vi övar på denna läckra varelse; säg hej till MiniAnne

20131005-201534.jpg

Vi skrattade gott på veckans utbildning då följande konversation utspelade sig (ko= kollega, givetvis av manliga slag)

Ko: ”lite lustiga öron på den här”
Jag: ”det måste ju vara en manlig docka det här, med öron som inte hör nånting”
Ko: ”nä det är ju en kvinna, det syns på storleken här” *pekar på dockans mun*
Jag: ”det är det inte alls, du säger ju jämt att vi kvinnor surrar så mkt och den här är ju knäppt tyst”

Haha, ja tänk vad lite som roar små 😉

På tal om jobbet så hade vi besök av några av företagets höjdare samma dag som utbildningen hölls. Jag är inte helt bekväm vid konversation med dessa herrar då jag är helkass på teknisk engelska och knappt får fram ett vettigt ord- därför håller jag mig undan i den mån jag kan. När jag kom in i manöverrummet och möttes av ett gäng slipsar så ville jag bara vända i dörren och det var väl i princip det jag gjorde oxå 😉 Insåg att jag behövde nya arbetshandskar och dessa låg passande nog i damernas omklädningsrum så jag pep iväg dit. På väg tillbaka (efter några omvägar och zickzack-promenad mellan korridorens väggar) så råkade jag på hela trojkan i trappan när dom var på väg ut på rundvandring i anläggningen. Alla log, hälsade och var mkt trevliga men jag höll på att sjunka genom golvet av skam när en av dom leende slipsarna la blicken i brösthöjd på mig och läste texten på min tischa. En urtvättad, hålig, åtta-nio år gammal tröja med Däckia-logga på- inte så representativ arbetsklädsel *gulp*
Å andra sidan så står det företaget fritt att göra något åt situationen. Majoriteten av oss som inte klär oss i långärmade Kappa-skjortor föredrar urtvättade gamla tröjor med allt från Jula, Däckia, Ica, SCA (!) osv påtryckt. Släpp snålheten och ge oss några Kappa-tshirts var så skulle vi bli betydligt snyggare 🙂

Belöning
Som tack för att jag buzzat Betsson så fick jag 300kr på presentkorttorget. Vilken kanonsida egentligen! Jag valde att dela summan på två så inom kort får jag hem ett presentkort på The Body Shop och ett på Guldfynd. Så nu ska jag glittra och lukta gott 😉
Detta vore ett bra tips åt våran arbetsgivare som generöst nog delar ut julklappar varje år till oss anställda. Vissa år har det knorrats, klagats och vägrats hämta ut klappen då flertalet varit så missnöjda att dom hellre varit utan. Otacksamt kan tyckas men ett fritt val i mina ögon. Sen är det sällan lätt att få alla nöjda, alltid ska någon känna sig missnöjd. Vore det då inte bra att ge en kod på nämnda ställe som berättigar till inköp av presentkort för en viss summa. Då kan väl ändå alla bli nöjda för ta ex superpresentkortet som tillåter att man väljer fritt bland alla företag som finns med på sidan.

Lördag
Och jag är föräldraledig i helgen! Sonen var iväg till Luleå idag på Ferruformcupen och jag skjutsade han till samlingen 7.45. Ingen rolig tid att rulla en lördagsmorgon men jag är tacksam att han kunde åka med i en annan bil då jag inte ville dra med mig hela klanen på en heldag i en sporthall! Att våra pojkar är duktiga är inget nytt men det kändes extra kul i mammahjärtat när dom gick till final och fick möta ett lag födda -99 och trots förlust mot samma lag i gruppspel så gick våra -00:or och vann guld! *stolt*

20131005-215234.jpg

Tjohalia
Våran lilla fröken är en riktig godisgris i rakt nedstigande led från sin far. Bland favoriterna återfinns Pez och hon börjar ha en liten skara

20131005-215504.jpg
Saknas gör Snövit, Musse och Långben

Efter underbart god middag hos farmor och farfar, där hon förutom att grisa ner sig med mat och glass även lyckades få kluttar från tuschpennor på tröjan så blev det tvagning vid hemkomst. Lilla donnan har blivit väldigt mörkrädd så när jag blev nödig så skulle hon prompt med in på toan. Medan jag satt där jag satt- oförmögen att komma mig därifrån utan att gå in på närmare detaljer- så blev det värsta vattenkalaset med blötkamning, ansiktstvätt och tandborstsprut (skita ifred, vad är det för lyx?!)

20131005-220040.jpg
Det är ju SÅ KUL när man ser sig själv i spegeln och balsamspray är grejer det!

Humor
Jag måste bara få visa en skärmdump från ett sms som jag fick av min lillebror. Han har en härlig humor och jag skrattade så jag grät när jag läste hans puckade text (min dödliga trötthet bidrog nog till att jag var lättroad).
Ante, var får du allt ifrån?!

20131005-220433.jpg
Suddade fejset lite men han gör en snygg grimas bakom brillorna

Synd att vi bor så långt ifrån varandra! Visserligen är Gbg i samma land så det kunde ju ha varit värre men det är ändå kostsamt och tidsödande att åka. Nu är det ändå på tiden att vi åker ner och kramas! Även om man bor nära så är det inget som säger att man umgås så ofta ändå. Trots att mina yngre systrar bor nära så hinns det aldrig med att ses 🙁 Livet är för tight på båda flankerna och barn, skola, jobb, hushåll, vuxenstudier och allt annat (som kallas just vardag!) kommer mellan!

Nä nu ska jag trycka i mig godis i sängen och läsa en ny skvallertidning (passar på när BästMatte jobbar natt) så jag bjussar på en fin soluppgång sedd från trucken kl 7 i tisdags som avslutning 🙂

20131005-221304.jpg

KRAM ❤

1 tanke kring ”Hejåhå…

 1. Lotta/Häxan

  HLR är alltid bra att uppdatera sig med, har tom två munskydd i bilen liggandes men skäms då jag har 1a hjälpen kudden någon annanstans än i bilen, där den ska vara… :/
  Får nog se till att köpa en, man vet aldrig när den behövs!

  Dom där Fez kommer man ihåg =)
  Fick dom inte presentkort på Idépoolen i fjol? och det var ju bra tycker jag, bättre det än an ge cykelväskor =)

  Svara

Skriv gärna en kommentar