Inget jobb…

…för mig imorn! 🙁 Har jag tur så piggnar jag till så att jag kan jobba tors el fre men som det känns idag så är läget risigt. Matte fick ta dagisköket själv idag för man ska inte laga mat åt andra när snoret rinner och rösten skorrar. Eller skorrar var väl att ta i, jag är nästan i målbrottet för rösten kommer och går. Ibland får jag bara fram viskningar och andra gånger låter jag exakt som Marge i Simpsons!

Eftersom jag inte kunde hjälpa Matte på dagis så drog jag fram klädkartongen och påbörjade ”operation Namna kläder”. Dom stora barnen tog rätt på sina plagg igår men även dom är namnade eftersom det underlättar sortering av rena och ihopvikta kläder i tvättstugan. Dom börjar ha rätt likadana storlekar så det är helt omöjligt att veta vem som äger vad om inte initialer el namn står i plaggen.

20130820-145849.jpg
Fin på dagis idag

Snorpan hade sin nya Hello Kitty-tröja på sig och ett par mjukisbyxor och vissa andra saker saknas eftersom dom har ett senare leveransdatum men nog räcker den här samlingen ett litet tag 😉

20130820-134039.jpg

Jag har beställt 12 par fingervantar av tunnare slag och tre par vinterhandskar eftersom det har en tendens att försvinna vantar i det här hushållet. Snorpan har tre egna par eftersom hon har så pyttiga händer men dom andra paren kan användas av övriga fyra eftersom strl är 134/170.

Nu krävs en ordentlig insats i gullrumpans garderob eftersom alla plagg i strl 86 är urväxta. Lilla 2,5-åringen drar 98/104 på sina kläder, därav den ordentliga inköpshögen. Det är som att köpa en helt ny garderob. Ändå kommer vi att måsta fylla på med mer kläder, det går åt många byten speciellt nu när vi kör blöjlöst allt oftare 😉 Skaljackan och överdragsbyxorna är perfekta nu i höst och till våren (dom är lite stora i storleken) så det som ska införskaffas förutom fler baskläder och nåt finare plagg är vinterstassen men den har vi inte kollat ut än. Det kan behöva trilla in lite kulor i kassan innan vi köper overall eller jacka/byxa för det är inte billigt med kläder!

Payback
Idag fick jag mig! Jag ringde kärleken och kollade hur det gick i köket och han tyckte att jag lät gräslig- röstmässigt alltså. Följande dialog utspelade sig;
– Hur mår du?
– Nja, sådär. Inte känner jag mig bra!
– Det hördes att du inte var frisk inatt, jag vaknade t.o.m av att du lät så förkyld.
– Jaså, vadå lät förkyld?
– Du var så täppt i näsan. Och du torkade av näsan på täcket flera gånger.
…..
– VA?!
– Ja du gnuggade täcket ordentligt mot näsan *flinande röst*
…….
– Nähäää!! Åh fy vad äckligt och pinsamt!!
*skrattande man*
– Nä jag skojas bara, inte gjorde du det!
– Men va fan, jag höll på att DÖ av skam! Sådär får du ju inte göra, din luring! Är det säkert att du bara skojas?!
– Helt säkert!!

Sen skrattade vi gott och jag kände mig lättad. Tänk om jag hade gjort som han sa, jag hade ju dött av skam och bytt sänglinne omedelbums. Gissar att detta är hans sätt att ge igen för alla gånger han hamnar i bloggen i text och bild men den hämnden kan jag ta 😉 Han har även ”hotat” med att starta en egen blogg som han ska döpa till ”Min sanning”. Där ska han länka in mina så kallade felaktiga skriverier och sen ska han återge sin syn på det hela. Det vore ju fantastiskt roligt om han gjorde det men då skulle sanningshalten sjunka för han är värsta påhittaren 😉

Luring
Sådan far, sådan dotter. Igår var snorpans strumpor puts väck och jag letade på hela dagis. Jag frågade var hon lagt dom men det enda hon svarade var ”borta!” och det var dom sannerligen. När vi kom hem så tog vi upp strumpfrågan igen och när vi frågade om hon hade gömt dom så nickade hon glatt. Idag när jag skulle hämta hem henne efter lunchen så gick hon fram till en Hello Kitty-väska som ägs av dagis, öppnade den och fiskade fram sina ”försvunna” strumpor! Det som inte är stulet kommer åter och det är så sant som det är sagt! Det är så typiskt våran lilltjej att hitta på såna här småhyss, man kan hitta saker på dom mest udda ställen som man inte ens kan föreställa sig. Återigen- det är tur att hon är så fördömdat söt ❤

5 tankar kring ”Inget jobb…

 1. Tess

  Åååh gulle-Sally så himla go hon är! ♥ Och vilken liten lurifax som hittar på hyss! 😛

  Hörru KRYA PÅ DIG! Det lät inte alls kul det där.. uschanamej förkylningar är ett gissel! 🙁

  Många kramar från en dödstrött vän, ser i kors nu.. #)

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tack fina du, jag försöker vila mig i form! Ser att du nattsuddar som jag 😉 hade så mkt hosta och var så täppt inatt så jag satt uppe i min ensamhet i köket och bläddrade i en tidning (samtidigt som jag tröståt en kall glass)
   Kram ❤

   Svara
 2. Svärmor

  Så söta kläder Sally fått:-) är det hallo Kitty som gäller för henne nu?
  Men att du åkt på förkylning, inte kul 🙁
  Hoppas du kryar på dig snart, ses i morgon om du orkar!
  Kram ❤❤

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Japp, Kitty för hela slanten! 😉
   Inte kul alls med snuva, min värk blir så förvärrad av lite bacillusker och det är nästan det värsta för jag blir helt utslagen 🙁 Är nog liggandes imorn oxå men övriga familjen är pigga iaf.
   Kram ❤

   Svara

Skriv gärna en kommentar