Jiiiizzezamalia…

…jag säger bara tinnitus, släng dig i väggen! Det oljud jag nyss hade i öronen slår allt! Jag har lyckats att fixa vårt första falskalarm *skäms*

20130814-170904.jpg
Vi har installerat larm i huset för några veckor sedan, ett i princip komplett alarm med kameror som aktiveras vid eld, överfall och inbrott. Alla eventuella utryckningar ingår i kostnaden så vi behöver inte vara oroliga för att bli ruinerade om vaktbolaget måste hit oavsett skarpt el ”slarv”-läge. Vid inbrott då vi är borta så kommer väktarna hit, sopar upp ev glas och lagar fönster, dörr eller vad som förstörts för att komma in så att man slipper komma hem till kaos och sönderfruset hus.
Hursom, glömde av mig när vi kom hem idag och gick in ”fel” väg i huset. Hann bara uppfatta att maken som var kvar ute skrek ”jag har larmat på, gå inte in där!!” och sen tjöt det öronbedövande högt i hela huset! Jävlariminlåda vad rädd jag blev, höll nästan på att få byta byxor innan jag hann trycka bort oljudet. I princip direkt ringde telefonen och en skrattande make fick förklara läget och uppge vårat hemliga bekräftelsesvar på frågan vaktbolaget ställer vid larm. Jag sjönk ner på golvet och kände mig mer än skamsen även om männen skrattade i varsin ände av linjen och sen fick jag en syn i huvet som jag gissar att vakten fick upp på en monitor, en halvfet skraj kvinna som rusar i panik för att nå fram till panelen och döda larmljudet! Hugaligen!! Nåja dom har nog sett det mesta 😉

20130814-171830.jpg
På den här manicken larmar vi på och av men vi har även ett överfallslarm och utlöser vi det så ringer inte telefonen utan då står det strax flera vakter på uppfarten. Bra om nån försöker sig på att tränga sig in.

Kräftskiva
I måndags bjöd vi mina svärföräldrar och mamma och Lasse på kräftskiva. Tyvärr så hade mamma ett styrelsemöte men dom andra dök upp och vi kalasade på kräftor, bröd, sallad och västerbottenspaj. Till kaffet åt vi vispad grädde och stora dotterns chokladkaka som tog tre-fyra timmar att baka. Hon är SÅ duktig våran tjej! ❤

20130814-172306.jpg

20130814-172329.jpg
Svärfar väntar på att få hugga in

20130814-172402.jpg
Lasse bakom mysljuset

20130814-172429.jpg
Finhatten på!

20130814-172452.jpg
Roligt att grisa med papper i citronvattnet där vi tvättat händerna under och efter måltiden 😉

20130814-172600.jpg
Bakad med kärlek och 70%-ig choklad

Kladdmaja
Det är mitt signum så fort jag kommer i närheten av målarfärg och penslar! Jag har målat första varvet på brädorna som ska upp på altanstaketet som älsklingen bygger på framsidan av huset. Sen målade jag även första varvet på bokstäverna som ska upp på husväggen

20130814-172924.jpg

20130814-172937.jpg
Haha, undras just varför maken åkte iväg i ilfart och inhandlade lacknafta?!

20130814-173030.jpg
En bra start på fransk manikyr!

20130814-173111.jpg
Trots förmaningar om säkert avstånd så hittade hon tydligen en bra plats att få skita ifred!

20130814-173208.jpg
Makeup a’la Kladdmaja

Hopp om liv
Ni vet det ständiga problemet med husets toarullar… Våran gullrumpa på dryga 29 månader är bra mycket duktigare än majoriteten av familjemedlemmarna! Hon lyckades linda sin far runt lillfingret idag när dom åkte iväg för att köpa lacknaftan och när dom kom hem hade hon shoppat bajspapper

20130814-181611.jpg
Detta i sig är väl kanske ingen större bedrift men sen stegade hon in på toan, plockade ut den näranog tomma rullen som satt i hållaren och trädde på en av ”sina” nya rullar! WOW, vilken lycka för mig, arma toarullschef!

20130814-181815.jpg

20130814-181837.jpg

Hörseltest
Jag har varit till Sunderbyn och kollat upp min tinnitus. Det var en otrevlig upplevelse men dagen kändes ändå trevlig eftersom mamma erbjöd sitt sällskap, dessutom bjöd hon på god lunch efteråt 🙂 Tack bästmamma! ❤
Testet går ut på att kolla om den kvarvarande skadan från den plötsliga dövheten sitter i innerörat eller mot hjärnstammen och jag behövde inte göra nåt mer än att ligga på en brits och stå ut med otrevliga ljud i 30 minuter. Sköterskan satte två elektroder i pannan, en bakom vardera öra och en specialpropp inne i varje öra. Sen lät det som fan, och ljuden varierade mellan tjut liknande hundvisslor till en bilmaskin i rummet. Om två veckor ska en läkare avläsa testresultatet och därefter får jag besked om utslaget, spännande 🙂

En hjälpande hand
Nu ska jag tipsa er om en sak ni kan göra för att sova gott om natten och känna att ni hjälpt bättre behövande. Min svägerska Maggan har ett hjärta av guld och är dessutom händig vid symaskinen när hon inte jobbar som sjuksyrra inom landstinget. Snorpan har fått några mössor av sin faster när hon var i början av sin ”sy-karriär” och dom är jättefina!
Maggan har tagit sina alster till en högre nivå och alla pengar hon får in för sina mössor och pannband går oavkortat till en organisation som heter Love Life. Dom i sin tur hjälper barnhemsbarn i Ghana så att dom kan få en dräglig tillvaro. Gå gärna in på länken och läs om vad dom åstadkommit hittills och följ allt som händer i deras framtida arbete. Jag ska beställa några fler mössor och pannband och du är oxå välkommen att göra det om du vill ha fina plagg som värmer extra mycket då dina pengar hjälper barnen att få det bättre ❤Eftersom jag gärna vill avvara nån liten slant så ska jag även gå in med ett till bidrag men jag har inte bestämt vilket än, men nåt av alternativen blir det. Har jag råd att snusa så har jag banne mig råd att ge några fattiga barn mat eller bättre hälsa!!

20130814-175733.jpg
För att beställa en mössa eller ett pannband mailar du dina önskemål om tyg och storlek till Maggan på magdalena.engberg@datapost.se

Nä nu ska jag testa om jag har hjärta att torka mig i baken med det äckligt söta Kitty-pappret (får nog ha en ”vanlig” dassrulle i närheten om jag ballar ur ;))
KRAM och tack för att du orkat jobba dig ända ner till slutet av min novell-långa text ❤

6 tankar kring ”Jiiiizzezamalia…

 1. Victoria

  Gullefjunet skulle älska det där dasspappret! Och jag hatar ju kattfan så jag skulle nog också kunna tänka mig att torka mig i röven på det…

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tänk att jag redan hade listat ut att just du nog kunde klämma extra mkt för att få använda pappret ordentligt! 😉

   Svara

Skriv gärna en kommentar