Snopet…

…som bara den. I torsdags hade jag tid på Blodcentralen för att återinskrivas i deras register eftersom jag inte varit och lämnat blod sen -96. Det har aldrig stämt då dom ringt, antingen har jag varit nytatuerad, sjuk eller nyligen varit utomlands så jag har halkat ner på listan för att till slut bli inaktuell. Nu när jag äntligen tagit mig i kragen och kommit mig dit så fick jag lämna plejset med slokande axlar och outrättat ärende. Jag är nämligen i karantän t.o.m november månad pga att jag fått akupunktur utanför landstingets omsorg (dvs Socialstyrelsens kontroll) och då måste man vänta i sex månader. Hmm, jaja vad att göra?! Sköterskan underströk dock att dom gärna ville att jag återkommer i november och då hon såg vilken blodgrupp jag har så sa hon att dom verkligen ville att jag kommer tillbaka. Jag har nämligen B-, den näst ovanligaste blodgruppen. Eftersom jag är Rh- så har dom haft koll på mina barn och deras blodgrupper då det krävs en spruta i röven om en minusmamma får ett plusbarn, får man inte det så bildas antikroppar som är farliga för ev nästkommande barn. Min förstfödde son blev lika ovanlig som jag (B-) medan stora dottern har 0+, yngsta sonen har B+ (som sin mormor) och snorpan har AB-, mest ovanlig i både Sverige och världen!

20130811-203609.jpg
Ett (slumpaktigt?) sammanträffande är att jag drabbades av preeklampsi, alltså havandeskapsförgiftning med första och sista barnet- minusbarnen. Man kan ju fundera om det ”bara blev” så eller om det finns en vetenskaplig förklaring bakom det hela.

Älskade maken sa direkt ”skit i att lämna blod om du tycker att behandlingarna gör dig bättre” men jag är mer inne på att be Linda på Bodyrecover att skippa nålarna nästa gång och bara köra övrig behandling, då kan jag ju göra både och 🙂

Partaj
Vi är sällan och aldrig iväg på fester nuförtiden men igår var vi på ett riktigt roligt kalas! Det var två av mina ”gamla” vänner som firade sina 40-årsdagar och vi var väl 35-40 pers som var på plats. Vädret var kanon, varmt och strålande sol och vi välkomnades med en förrädiskt god bål som räckte till flera påfyllningar i glasen. Vi blev indelade i fyra lag och körde några roliga lagtävlingar som framkallade glada skratt och bidrog till att lära känna varandra då många av oss aldrig setts förr. Mot kvällen bjöds vi in i deras gamla ladugård som var rikligt festpyntad med två långbord, ljusslingor, stearinljus och lyktor. Vi fick helstekt fläskfilé, pastasallader, grönsallad och några goda röror och till detta bjöds vi på öl, cider och vin. Efterrätten bestod av kaffe, avec och en slags kladdkaka med grädde. Vi hade tagit med oss egna öl men jubilarerna bjöd på allt och ingen behövde gå törstig! Jag tror att som mest stod det sju tetror med olika sorters vin på barbordet och en hel stor balja fylld med kalla öl och cider på isbädd, och allt fylldes på allteftersom under kvällen. När kvällsmörkret sänkte sig över oss var festen i full gång och i princip alla var uppe och shejkade loss på golvet. Jag och BästMatte kastade in handduken strax efter ett på natten, då hade vi varit igång sedan tre på eftermiddagen när välkomstdrinkarna delades ut och när vi åkte så var det fullt ös i den mysiga, lite lantligt amerikanska lokalen

20130811-205831.jpg
En liten sneakpeak in i öppningen kl ett på natten

Våra stora flickor höll ställningarna hemma och det gjorde dom med bravur! Alla fyra barnen promenerade till vår närliggande pizzeria och åt middag, sen tog dom en sväng förbi Konsum och inhandlade lördagsgodis. Äldsta dottern hade burit ner våra sängkläder till soffan och bäddat ner sig i storsängen bredvid snorpan så när vi tassade hem i natten så var det bara att krypa ner i varsitt soffhörn och snarka med en stor glädje i sinnet. Vi har världens skönaste soffa så jag sov som en klubbad myskoxe!

20130811-212937.jpg
Kan själv!

Även idag har stora storasyster skött gullrumpan ett tag. Vi var och såg bonusdotterns fotbollsmatch och vi ville helst inte ha med lilla ögonstenen. Gårdagens match (innan 40-årsfesten) var som ett träningspass där vi fick muta och jaga det lilla livet hela tiden! Från att ha varit en lugn fotbollssupporter som suttit still och hejat på syrran till att förvandlas till en skrikande, springande illbatting som gjorde tjurrusningar rakt in på plan så fort fötterna nuddade marken gjorde oss genomsvettiga! Att hon dessutom var hyfsat trött idag bäddade inte för nån större succé så hon fick lov att stanna hemma. Fick ett mms av stora dottern strax efter matchstart;

20130811-213433.jpg
En slocknad stjärna i sin tv-stol

Två roliga helger i rad, det är rekord för oss! Kommande helg går i lugnets tecken och helgen därpå är vi bjudna på ytterligare ett 40-årskalas. Jag gissar att dessa tillställningar ökar drastiskt framöver eftersom vår egen årgång fyller jämnt nästa år!

Nu sussar Gullan gott i sin säng bredvid mig och jag ligger och ska njuta av en påse lösviktsgodis och en skvallertidning. Även maken har införskaffat en blaska och eget snarra så det blir vårt kvällsmys, bredvid varandra i sängen 😉

Sköt om er mina fina läsare!
KRAM ❤

2 tankar kring ”Snopet…

 1. Svärmor

  Tänk att kunna somna i den ställningen, då är man trött:-)
  Duktiga barn ni har som ser efter om Sally:-)
  Ses ikväll!

  Svara
 2. Lotta/uddenhäxan

  Underbar sovställning!
  Jag spenderade lördagkvällen på Western Farm & kikade på Stiftelsens spelning och kanske tog en drink för mycket under kvällen så jag spenderade större delen av söndagen på soffan, såna gånger är man glad att junior vuxit upp & är stor =)

  Nu ska man iväg & göra första av fyra nätter i en av dom blåa bilarna som trafikerar Kappa – Haraholmen!

  Svara

Skriv gärna en kommentar