Den som väntar på nåt gott…

…väntar alltid för länge- i mitt tycke!

20130801-014756.jpg

Men å andra sidan så har vi många trevligheter att uppleva innan dess. I augusti månad så har vi exempelvis tre helger av fyra när vi får stassa upp oss och fira nära och kära på ett eller annat sätt. Rapporter kommer allt eftersom, jag ska inte orda mer om det just nu.

Men att vi åker till Turkiet i maj är officiellt eftersom jag lagt ut det på fb- där allt som är relevant ska passera 😉
Det känns som en riktig lyxresa men det är egentligen inte så märkvärdigt motför andra charter, det är bara att vi unnar oss lite extra då vi fyllt 40 vid det laget. På planet ner har vi bokat SAS plus vilket innebär;
*Fri bagagevikt 30 kg plus 8 kg handbagage.
*Separat incheckningsdisk på utresan (om möjligt).
*Du får gå ombord först på planet.
*Du placeras i den främre delen av kabinen.
*Uppgraderad måltid inkluderad i priset (förrätt, huvudrätt & dessert) samt apéritif, vin/öl till maten och avec (ej champagne).
*Fria alkoholfria drycker.
*Dagstidning på hemresan.

Bara en sån sak!

Själva hotellet, Sunprime Ocean Alanya Beach, blev stället som ger oss tak över huvudet. Vi bokade Penthouse Suite med full havsutsikt.

20130730-194432.jpg
Bild lånad från Vings hemsida

20130730-194528.jpg
Kolla in jacuzzin ute på balkongen!
Bild lånad från Vings hemsida

20130730-194624.jpg
Ett av rummen närmast stranden är ”vårat”
Bild lånad från Vings hemsida

20130730-195110.jpg
Det blir spännande att testa den turkiska bastun som är inne i badrummet!
Bild lånad från Vings hemsida

Resan blev minsann inte billig men 40 år är ju lite mer speciellt så då får det kosta lite mer. Eftersom vi valt att åka i mitten av maj så är risken stor att det behövs en lättare kofta kvällstid och bad i havet är inte lika varmt och skönt som på hösten men det spelar inte så stor roll. Vi kan bada ute på balkongen och jag tror att vi får slappa, äta och dricka gott, shoppa billigt och njuta ändå!

Det är som bekant en viss turbulens i Turkiet nu, medierna har rapporterat om sjukdomsfall bland boende på ”skräckhotellet” Pascha Bay. Just det hotellet bodde vi på när vi åkte med alla barn hösten 2010. Ett fantastiskt fint hotell som vi var nöjda med! Oturen (eller vad man ska kalla det) kan slå till överallt och allra helst i länder där bakteriekulturen skiljer sig från det man är van vid. Det är vida känt att man lätt får magproblem just i Turkiet och av mina tre tidigare resor till Alanya så blev jag givetvis sjuk på den sista- gravid och allt! Jag tror att det berodde på intag av ett päron. Hela familjen, förutom jag,var nere på stranden medan jag låg och läste vid poolen. Personal från Fritidsresor gick runt och bjöd på frukt och intet ont anande så tog jag ett päron. Precis när jag tagit första bettet så slog det mig att frukten var blöt och även om jag tänkte att dom inte kunde vara så dumma att dom sköljt all frukt i kravatten så torkade jag för säkerhets skull av päronet på handduken och åt klart. Med facit i hand så skulle jag inte ha gjort det för på natten blev jag dålig och tömde mig från båda vägarna. Jag som alltid är så noga och tänker mig för, jag äter inte glass eller ägg och borstar tänderna i flaskvatten. Som tur var så klarade sig alla andra, därav min teori om frukten. Hemresedagen levde jag på ingenting, tordes inte ens dricka vatten till Mattes förtvivlan men jag ville inte ta in något som riskerade att komma ut vid fel tillfälle och konsistens!

Den här gången kommer jag att vara extra noga, det kan ni vara så säkra på! 😉

5 tankar kring ”Den som väntar på nåt gott…

  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Åh Gran Canaria är inte heller fel! 🙂 Var nånstans ska ni bo? Vi bodde i Argineguine (stavning?) och där var det fint! Mer solsäkert på sydvästra kusten dessutom och det märkte vi då vi hade regn en dag- då vi närmade oss Las Palmas inför vårt bröllop 😉
   Ska vi dejta snart på arbetstid?! 😉

   Svara
   1. Lotta/uddenhäxan

    Blir San Agustin den här gången.
    Körde faktiskt skogsflis igår in på Kappa =) Blir nog ingen lossning ikväll då Kappa stänger 22 och jag kommer nog från skogen kring 01…. Jag ror med alla åror just nu & hoppar mellan arbetgivare, men så ska det väl vara eller?
    Kör papper fm hela helgen =)

    Svara
    1. veramedflera Inläggsförfattare

     Jamen där är det ju fint! 🙂
     Du är idog och duktig som hoppar fram och tillbaka mellan alla körningar! Jag gick av igår morse och är ledig tre veckor, sen jobbar jag tre fm och har sommarens sista ledighet på två veckor så chansen att vi ses närmaste veckorna är nog obefintlig, trist 🙁 Hade varit kul att träffas nån gång, inte bara skriva 😉
     Jobba lugnt!

     Svara
 1. Pingback: Bloggtorkan… | Veramedflera

Skriv gärna en kommentar