Spela roll…

…eller kanske rull(e) om man resonerar som vissa i familjen…
H U R svårt kan det vara att plocka bort den tomma rullen, kasta den i soporna mindre än en meter från hållaren och sätta dit den nya rullen?!
Mycket svårt uppenbarligen *suck*

20130725-095738.jpg

Nåja jag får trösta mig med att detta inte stämmer överens med den klockrena tonårstexten som florerar på fb- just den här gången var läget bättre för en nödig stackare 😉

Att analysera tonåringarna är ett heltidsjobb….här kommer lite detaljer.
Tonårsdygnet:
06-12 Natt
12-18 tidig morgon
18-24 dag
24-06 eftermiddag.

För att spara energi använd endast fåstaviga ord när du pratar.
Typ….
kbry, wtf, lol, ba, a, ä, å

Låt alltid allt du har på dig ramla av i en hög där du står.
Har du redan placerat tallrikar, glas, rester, sopor där så betyder det att du är strukturerad.
Det är även lättare för den föräldern som jobbar i hemmet att plocka upp efter dig när allt ligger på samma plats.

Om toarullen tar slut så släng den på golvet och sätt inte dit någon ny.
Det är roligt att veta att nästa person måste förflytta sig 2 meter i prekär ställning.

Ha alltid din Iphone/smartphone på ljudlöst.
Det finns tydligen folk som tror att man ska prata i dom och försöker nå en i dom hmmmm.

All kommunikation sker via skype/facebook/instagram.

Hygien:
Antingen duschar man 20 sekunder i veckan eller 20 minuter i timmen.
Vid alternativ 1 använd ½ flaska parfym dagligen.

Alla måltider intas mellan 18-03….gärna en gång i timmen.

Använd aldrig samma glas!

När du ska torka upp efter dig med trasa se till att den är rejält blöt innan….bry dig inte att torka efter….lite vatten har ingen dött av.

Ät endast saker med mycket socker i.

Dina småsyskon lyssnar mycket bättre på dig om du slår dom samtidigt som du förmedlar ditt budskap.

Slå aldrig av TVn när du lämnar rummet så slipper du det jobbiga jobbet att slå på den igen när du kommer in igen 3 timmar senare.

Det är alltid din förälders fel att du har tråkigt.

Men man kan inte låta bli att älska dom ändå

Jag fick vatten på min kvarn när våra tonårstjejer möttes i dörren in till vardagsrummet och den äldre lekfullt daskade till den yngre över skallen samtidigt som hon sa nåt till henne. Genast plockade jag fram ovanstående text och lät tjejerna läsa igenom den. Ju längre dom kom desto mer skrattade dom vilket jag tolkar som att även dom insåg den höga sanningshalten 🙂

Vi har kalasat i dagarna tre. Stora sonen firade (tyvärr) sin 20-årsdag i USA men övriga tre juli-barn har firats på sina dagar. Nu har vi härligheter och problem som rör åldrarna 20, 15 (och ett halvt), 11, 13 (gånger två) och 2,5. Det gäller att vara flexibel då problem och diskussioner kan variera mellan ofrivilligt blöjbyte, olycklig kärlek och användande av cykelhjälm. Men en sak är då säker- små barn, små bekymmer!

Idag har vi haft en ljuvlig dag! Sol, värme och skön tillvaro hemma på gården. Endast dom två yngsta barnen var hemmavid och när maken sov efter nattjobb så passade vi på att sola, läsa (okej, jag gjorde dom sakerna), springa i vattenspridaren, mumsa melon, körsbär och glass, pimpla kaffe och hinka saft, bada i barnpoolen och… bara finnas till. Det är så mysigt att ta ut kaffeperken på altan och njuta av den goda drycken medan ungarna roar sig bredvid mig.

20130725-193014.jpg
Vilken tur att jag fotade, då slapp jag ju sätta er i djupt chocktillstånd med bilder på det vita fläsket!

20130725-193128.jpg
Kaffe och iskall saft- höger/vänster funkar med dom dryckerna oxå 😉

20130725-193237.jpg

När snyggo klev upp efter skönhetssömnen så åkte vi ner till festivalområdet för att köpa den utlovade ballongen till snorpan och få i oss lite ”snabblagad” mat. Det blev Pulled Pork, det var så gott att det jumjumade i munnen!!
Träffade på stora dottern med ett gäng vänner och jag ”lurade” med min karusellälskande dotter i en hiskelig mackapär som heter Booster. Vi är lika orädda båda två men då hon sparar sina slantar för nöjesturer med polarna så betalade jag för åkturen. Jösses Amalia vad frän, synd bara att allt roligt tar slut så fort!

Jag blev jävligt irriterad på vår väg ut från området. En överdrivet trevlig kille, en säljare från e-on, pratade fast oss och ville givetvis minska ner på våran garanteeerat dyra elkostnad. Till saken hör att vi grävt in fjärrvärme förra sommaren och anser att vi har en rätt hygglig kostnad med tanke på våran stora familj på sju-åtta pers. Tydligen skulle vi oxå spara in sååå många slantar när vi slipper vår nuvarande fakturakostnad- vi som faktiskt har e-faktura!

S: vad har ni för månadskostnad idag?
(maken höftar snabbt)
M: tjaaa….tusen kronor kanske…
(säljaren med ett stort leende)
S: men visst vore det väl härligt om ni bara behövde betala 700 varje månad?!
M: jo men vi… ja vi får fundera lite.
S: vad har ni för postnummer, 9…?
M: 94XXX
(säljaren skriver in det på en ansökningsblankett)
M: skriver du upp det?! (skeptiskt tonfall, skruvar på sig och är på väg att gå vidare)
(säljaren viftar dämpande med handen för att vi inte ska gå)
S: lugn nu, lugn nu!
S: har ni bott länge i Piteå?
M: (med ett skratt) ja i snart 40 år!
S: och var hamnar man då?
M:?!?! vad menar du?
S: jamen vilken gata bor ni på?
(säljaren redo att skriva in även det på blanketten)
M: nämen vet du, vi får fundera lite, du behöver inte skriva nå mer.
S: jaha! det var synd!! (butter uppsyn)
M: det tror jag säkert!

Sen gick vi. Jävla stolpskott till säljare!! Eller rättare sagt, ful metod dom kör med! 🙁 Undras just hur många som han och hans kumpaner (inte kompanjoner för såna där gåpåiga typer är nästan kriminella i mina ögon) lyckas lura fast. Och att han försöker lisma in sig och vara personlig (ah, blev det inte en rosa kattballong! Det tycker jag att hon borde ha fått) då han råkats överhöra snorpans kval att välja heliumballong när vi passerade in på området.

20130725-201938.jpg
Gissa om jag ska leka Kalle Anka när Dora ger upp och blir en tunnis?! 😉

Desto trevligare var det att svänga förbi snorpans faster och hennes sambo på en snabb kaffetår. Varför blir det att man ses så sällan?! Hektiska tillvaro!

Det sista besöket på agendan blev inte av pga hälsoskäl och det smittades nog till mig oxå. Jag har en dunkande huvudvärk och kroppen är söndermalen i kvarn, det känns då så. Det är nog bara att inse att min fibrokropp inte håller för spännande karusell-åk där alla muskler krampar av rädsla för att ramla ut på marken från 50 meters höjd. Jag kände mig mörbultad direkt efter åket och det har aldrig hänt förut. Men jag kommer att knapra piller i fortsättningen för nåt roligt måste jag få ha!

Nu ska jag trycka i mig en dajmstrut och bädda ner min solvarma hydda i sängen och kvällens underhållning får bli bok på paddan- njutningsfullt!

Ha det gott och lev flott!
KRAM ❤

4 tankar kring ”Spela roll…

 1. Lotta/uddenhäxan

  Inte bara Eon som kör med det där, tyvärr 🙁 Typ alla dessa företag som står i entréer till affärer & lite överallt. Säkert många som går på det.
  Att köra sånt fulspel som att fiska efter adress är dock riktigt fult

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Håller med, e-on är absolut i gott sällskap med andra skojare. Skulle vilja sparka dom i röven (även om jag ibland lider med dom som måste försörja sig på detta sätt) Ett seriöst, framgångsrikt företag ska inte hålla på med sånt trams, det ger bara ett dåligt intryck.

   Svara
 2. Anna Sjölund

  Tyvärr upptäckte jag för ngt år sedan att jag inte klarade av att åka karusell, vilket är riktigt surt. Väljer bort det idag…

  Min kropp är Stel å öm efter dagar i sol och vind. Jäkla skit… Jag är bitter, ledsen irriterad men vad hjälper det!? Å ingen tröst i att veta att du lider precis lika mkt. Förjäkla synd om oss bara:(
  Skickar en varm Go cyberkram å hoppas du slipper det värsta.

  Den där texten va bra, ska genast lånas å visas för min tonåring!!!!

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Tack fina! ❤ Visst får vi tycka lite synd om oss själva va?! Och varandra! Du ligger ju några år före mig i många av sjukdomens konsekvenser men jag följer dig hack i häl 🙁 snart är vi väl två halvbittra surtanter som sitter på sidan om alla våra glada påverkade karusellåkande vänner. Tur vi iaf har våra bästa familjer och varandra! 🙂
   KRAM ❤

   Svara

Skriv gärna en kommentar