Mkt ska man vara med om…

…när man har hetlevrade barn! Morgonen började med ett raseriutbrott från snorpan som i affekt bankade ner sin fina Pippi- kanna i plattorna framför kaminen

20130722-100731.jpg
Krasch!

När lugnet lagt sig så slog jag mig ner vid köksbordet med en kopp kaffe och laptopen för att reka nästa års… ja jag kommer till det strax. *plask*, *dropp,dropp*, *schluurp* hördes från vardagsrummet och på två röda hade jag full koll på vad den nyss tv-tittande gullrumpan hade för sig. Hon doppade ett godishalsband i juiceglaset, sörplade av drycken från halsbandet (med juicen rinnandes efter armen och droppandes ner på bänk och golv)
Men suck! När jag kom med ett papper och lyfte upp alla saker för att torka så kom paniken för fröken när hon insåg att jag skulle konfiskera hennes roliga saker.
-”NEJ MAMMA, du inte ta min jooos!”
-”Tänk för att jag gör det, du får inte grisa såhär!”
-”DU ÄR DUM MAMMA! Ja inte tycker om dig! Du skäggig!!” (sägs med djup argrynka mellan ögonen och gungande lockar på ilsket skakande huvud)
-”Haha, är jag skäggig?!”
-”Mmm. Du skäggig, inte pappa!”

Mycket ska man höra innan öronen trillar av 🙂

Igår hade vi vuxenmys med tända ljus, pepparstek med stekt potatis, sallad, peppar- och beasås och två glas rött (och fyra för svampen ME) Vi firade att vi överlevt våra första sju år tillsammans ❤ Egentligen firade vi en vecka i efterskott men who cares?! Det märks att vi är slutkörda båda två, kl 2.30 vaknade vi upp med ett ryck i soffan, då låg jag med huvudet vilandes mot sittsovande makens bröstkorg. Öhh, film- ska man se slutet på såna?! 😉

Jag är svag för god mat och därför ser jag ut som jag gör för det har inget med mitt ständiga godis- och ostkroksintag att göra och en av dom bästa på att kocka är min svärfar. Vi hade turen att få äta stek, potatis och sallad i byn för några dagar sen och oh.my.god så gott det var! Snorpan var på gott humör och fick farmor att sjunga en truddilutt i den roliga skränande mikrofonen

20130722-102406.jpg

20130722-102418.jpg
Klockan-halv-tolv och micken

Farfar gick ut med snorpan och hjälpte henne att plocka smultron på ett strå, somrigt så det förslår!

20130722-104250.jpg

Dagen idag bjuder på strålande sol men det blåser nordanvindar vilket bryter ner min kropp. Jag är inte det minsta sugen att gå ut, jag vill helst kokonga min onda kropp i en mjuk filt men jag har ett litet liv att ta hänsyn till så jag får så lov att masa mig ut, lite mer påbyltad än normalt i solvädret. Då gullrumpan vaknade redan kl 6 så blir det promenad och lunchvila idag, oavsett om hon vill eller inte!

Vad var det jag rekade då? Vi jubilerar jämnt nästa år båda två och jag har försökt flörta med min man att vi ska ha en 80-talsfest eller bara en ”vanlig” fest tillsammans med nära och kära men han vill absolut inte!
-”Du får välja mellan en fest eller en utlandsresa”
Jamen då blev det inget svårt val- en sol- och badresa kändes mer lockande, speciellt nu när sommarvädret suger hästballe! Sen kan man alltid fixa en trevlig sammankomst med vänner nästa sommar men utan presenter och uppvaktning, men säg inget om det åt han 😉 Vi får se om det blir vår- eller höstresa och vart det bär hän men en lugn avkopplande batteriladdar-resa känns mest aktuell!

Nå, jag ska stoppa i snorpan lite lunch nu innan vi beger oss ut på promenad i stormen. Håll i hatten säger jag bara!
KRAM

4 tankar kring ”Mkt ska man vara med om…

 1. Tess

  Så härligt att läsa dina inlägg! ♥ Fika någon dag? Nu är vi hemma igen från ”utlandet” (läs Öland!).. 😛 Kul med reseplanering oxå, me like! 🙂
  KRAM!

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Men tack söta du! 🙂 Vill så gärna ses, vi plingar och bokar s n a r t! ❤ Och välkomna hem till norr!!
   Kram

   Svara
 2. Svärmor

  Undrar om det är mamma eller pappaarv?
  Eller rent av från farmor 🙂 söt som socker är hon i vart fall 🙂
  Kram till er alla !

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Jag tror att det är en redig mix av allas arvsmassa 😉 Söt, charmig, envis, busig, kramgo, humör-rik, omtänksam, smart, klumpig…. Några av alla hennes egenskaper 🙂
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar