Sommar eller inte…

…man sitter säkrast inomhus även vid bra väder! Vi strosade runt på stan igår och gjorde diverse ärenden. Vi avslutade med gofika på ett av stadens fina caféer, Ekbergs. Vi valde att sitta inne eftersom uteserveringen var fullsatt och avnjöt varsin bakelse. Vid båda borden på ömse sidor satt äldre par som skrattade gott åt snorpan som inte kunde välja vad hon ville ha utan tog en dutt från alla bakelser med god aptit och sög i sig festis i rasande fart. Idag när jag slog upp tidningen så läste jag om en händelse från uteserveringen, ca två timmar efter vårt besök. Huga, sitt inomhus säger jag bara!

Att vi inte har bästa vädret här uppe i norr är nog rätt välkänt, åtminstone för alla som läser på Facebook. Jag tror att det beror på att vädergudarna väljer väderområde efter arrangemang. Gothia Cup har spelats nere på västkusten och givetvis ska ungdomarna och deras publik ha sol och värme! På onsdag till veckan startar PDOL (Piteå Dansar Och Ler) och då verkar vi få fint väder! Men meteorologerna och journalisterna har ljugit förr så jag sätter min tillit till min egen teori om vädergudarnas val 😉 Ett är då säkert, vi i norr kan med gott samvete göra upp en eld utan risk för att orsaka skogs- eller gräsbrand- om vi hinner mellan regnskurarna! (det gäller att se det positiva i kråksången!)

Dagen idag började annorlunda. Kl 9 vaknade jag och kollade på klockan. NIO?! Med ett ryck slängde jag mig upp och kollade om det lilla livet i spjälsängen andades för såhär rejäl sovmorgon hör inte till vanligheterna! Jodå hon sussade så gott *puh* fjantmamma! Jag låg kvar i sängen och njöt av tystnaden med nätet som underhållning. 45 minuter senare behagade lillhjärtat slå upp sina ögon och i vanlig ordning skrattade hon gott med sitt glada morgonhumör aktiverat (hon brås inte på sin morgontrötta och småirriterade mamma minsann)

Vi gick ner till köket för att fixa frukost och där kom mitt morgonhumör fram 🙁

20130720-114346.jpg
Slut kaffe kvar!!

Vilken rackarns tur att vi alltid har en burk snabbkaffe hemma, annars hade ragatan varit tvungen att klä på sin blekfeta kropp och glada snorpans perfekta barnkropp och bränna iväg till affärn.

Efter frulle blev det soffmys. Snorpan har bestämt deklarerat att när hon blir stor så ska hon flyga flygplan med storebror Simon (bra!) och snusa som mamma (mindre bra!) Vi försöker säga att man inte ska snusa, det är bara mamma som får göra det. Men tydligen finns en önskan att vara (eller kanske göra) som mamma;

20130720-114733.jpg
Titta, NU vi likadana mamma!

Jag tror det vore grymt oskönt att trycka upp en klump Hockeypulver under läppen, det räcker nog med några korn! Kanske jag borde passa på att avskräcka henne redan nu med den metoden 😉

Nä jag tror att vi brassar iväg och köper riktigt kaffe så resten av dagen fortsätter bra!

Skriv gärna en kommentar