Norrbotten…

…när det är som bäst! Och då snackar jag inte vädret för det har varit ett konstant gråtande från dom blytunga molnen på himlen.
Nej jag pratar om våran underbart goda middag som vi åt tidigare idag.

Vi hade ett efterlängtat återseende idag med vänner som flyttat söderut, Vic, hennes make och ursöta gullefjunet. Vi fick tips av dom (tack för det!) att man kan köpa varma nyrökta laxar vid fyren i Jävre mellan kl 16-18 varje dag. Jag diggar egentligen inte fisk (precis som Vic) men rökt och surt går bra 😉
När gästerna åkt så satte vi stora storasyster på lillasysterskötning och rullade mot fyren i hopp om att finna god fisk i hällregnet. Jodå, en söt tjej välkomnade oss vid sin rök

20130716-214657.jpg
Hon hade fem varma laxar som var färdiga och vi snappade åt oss en. En burk med ”exotisk dressing” fick oxå följa med hem. Vi svängde även förbi våra vänner som driver Svensbybröd (numera stationerat i Munksund) och där köpte vi ljusugnsbröd och tunnbröd. Ska man köpa tunnbröd så ska man absolut köpa Svensbybröds, godaste ever! Och tro mig, det säger jag inte bara för att vi känner dom, det är ren fakta

20130716-215055.jpg
Fina fisken och dressingen

På med potatisen på spisen, fram med norrmejeriers mjölk och smör- sen gick vi loss på klämmorna när potäterna kokat klart!

20130716-215140.jpg
Sorry om det ser osmakligt ut, jag mosar ihop allt precis som man gör till tandlösa småbarn och gamlingar 😉

20130716-215331.jpg
Nam-nam-nam! Tallriken rensades och fylldes på flera gånger

Oh.My.God! Det gör inget att maken jobbar inatt. Mackorna var så goda att det skedde vuxenaktiviteter mellan tunga och gom, så det räcker och blir över 😉 Det som blev över av fisk och dressing fick följa med maken till jobbet, med ett löfte om att köpa mer av laxen och den äckligt goda dressingen imorn eller nån annan em i veckan.

Jag har haft besök av huvudvärken from hell i em men tack vare piller så har det börjat ge med sig. Nu ska jag njuta av mitt tysta hem och lillans sussande andetag. Sovrummet är friskt och kyligt och det passar bra eftersom jag och gullrumpan kurat ner oss under varsitt varmt täcke. Hon sover oroligt så jag har varit stationerad uppe i sovrummet mer eller mindre hela kvällen men med tanke på skallen så har det nog bara gjort mig gott!
Grattis svenska fotbollsdamerna till vinsten mot italienskorna! (fint att man kan surfa i det tysta) 😉
KRAM och nattinatti

2 tankar kring ”Norrbotten…

 1. Victoria

  Jag vill ju nästan be om ursäkt för att ni åt fisk till middag, men om ni tyckte att det var gott och brassade iväg hela vägen till jävre för en rökt fisk så behövs det kanske inte…

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Nope det behövs absolut inte! Trots din rynkande näsa så är du delaktig i förtjänsten ang den goda middagen så vi är så tacksamma 🙂

   Svara

Skriv gärna en kommentar