Måste man vara vuxen…

…varje stund, varje dag?! Näe inte om du frågar mig! Jag förvandlades till värsta barseltanten idag men ibland uppstår situationer som gör att man bara inte kan bete sig.

Jag hade ett kort ärende i stan för en timme sen och hann inte långt innan jag hamnade bakom en liten bil med en kvinnlig förare. Händerna i 11-1-läge på ratten och full fokus framåt. Pulsen steg lite när jag kört ett tag bakom kvinnan som nödvändigt låg 20 under rekommenderad hastighet. Åtminstone på 70-sträckorna, på 50 låg hon 10 under. Jag försökte djupandas och intalade mig att jag minsann inte hade bråttom. Efter ytterligare en stunds såsande efter vägen så pallade jag inte mer, hornen växte fram ur den brinnande peruken och jag tappade all sans så jag brände om henne under mutter och svordomar. Inte för att jag vann så mkt ut tidsperspektiv men pulsen gick ner iaf. Jag gjorde ett försök att telepatiskt förmedla till kvinnan i 55-60årsålder att hon borde kunna hålla rekommenderad fart på vägarna. Solen bländade inte bakom molnen, risk för vattenplaning var obefintlig på den torra vägen och det fanns ingen snörök som skymde sikten. Damma av cykeln eller ligg ute i vägrenen om du vill puttra fram och låt trafikrytmen flyta på!
Vid dåligt väder och vinterväglag har jag betydligt större förståelse för lägre hastighet än rekommenderad men inte vid optimala körförhållanden- omoget? Kanske men that’s me! 😉
Strax efteråt såg jag ett finklätt gäng som gick på en trottoar… Ett brudfölje! ❤ Lika fort som man säger ”bu” så svängde min irritation till glädje! Vackra människor med en stor dag i sina liv, på väg mot kyrkan! Åhh vad mysigt att ha kvar den dagen. Jag har visserligen fått min dag -08 och den tar jag fram i minnet mellan varven men jag blir ändå lite avis på dom som har kvar det roliga 🙂

Före bilfärden hade vi en mysmorgon. Bara det att jag fick sovmorron och steg upp till nykokat kaffe gjorde att dagen fick en bra start. Sen plockade BästMatte fram snorpans badpool och fyllde upp den med vatten. På med en badblöja (för att undvika katastrofläge) och sen i med gullrumpan

20130713-160414.jpg
Plask, plask!

Till lillans stora glädje klev pappa ner i badet med kaffekoppen i högsta hugg 😉

20130713-160539.jpg
Softar’n hittade ett bra viloläge med badringen

Moraltanten i mig hittade givetvis nåt att klaga på 😉 Varför ser inte poolen ut som på bilden på kartongen? Falsk marknadsföring!

20130713-160737.jpg
Bilden på kartongen…

20130713-160806.jpg
…är INTE nerklottrad med varningstext på jordens alla tänkbara språk!

Givetvis ska det finnas varningstext kring en badpool men kunde man inte göra det liiite snyggare/nättare?! Sen är instruktionerna på kartongen och det medföljande instruktionsbladet väl uppmärkta med varningstext så det går inte att missa. I slutändan så är det ändå vi vuxna som ska hålla uppsikt över vattenfyllda kärl av alla de slag och det borde dom flesta känna till. Trots kännedom och medvetenhet så händer det olyckor men dom avhjälps knappast med stora blaffor med text runt hela kanten, text som går in på dom fina Disneyfigurerna! Jaja, jag vet att jag är fjantig! 😉

Idag är en riktig tröttdag. Jag skulle kunna somna var och när som helst. Kan nog vara för att jag gick på semester igår! 🙂 Eller så är det för att jag varit så spänd och misskött kroppen sista dagarna? Jag har jobbat tre förmiddagar med uppstigning 4.30- mitt i natten enligt mig! Lite roligt är det att vi varit så tjejstarka dom här dagarna! Vi har varit tre blondiner och en brunett, alla mer eller mindre tokiga och skojfriska. Det är inte ofta vi är så många tjejer bland alla män 🙂

Dom här skiften har jag kört både truck och traktor i större utsträckning än tidigare. Hu vad spännande det är! Dessutom fick vi björkimport och dom bilarna har jag aldrig lossat själv förut. Det är så trångt mellan vissa stöttor att man knappt får ner gripen, eller jo det får man såklart men det känns väldigt tight motför vanlig lokalvedslossning. På sistnämnda bilar är det tre travar, på tremetersimporten är det fem travar, då kanske ni förstår att det är mer ont om plats vid lossning!
Igår träffade jag på chaffisar som gjorde helt andra tecken är dom jag sett förut så tillslut var jag tvungen att öppna dörren och ropa ”vad menar du?!” Haha, kände mig verkligen som en rookie! Jag har även träffat på stressnissar som flaxar och vevar med armar och händer precis som att dom hade ett bi i armhålan, väderkvarnar ligger i lä! DET om något ger en stresskänsla, men det gäller att lära sig att djupandas och ta det lugnt. Det tar den tid det tar och passar det inte så får dom väl åka ut med sin ved igen (lättare sagt än gjort!!) Dom är kanske inte stressade egentligen utan det kanske bara är deras sätt att dirigera men det skapar en stress hos mig (och andra oerfarna, okyliga truckchaffisar)

Jag har aldrig lossat så många bilar som jag gjort sista skiften och jag måste erkänna att det känns en dutt bättre men vägen till avslappning är fortfarande lång! I går hade jag dessutom två truckpass och sista hade jag gett mig fan på att jag skulle fixa hela passet på två timmar. När sista halvtimmen var kvar så sket det sig såklart! Jag hade tagit fram en bil som jag höll på att lossa och en annan bil ropade på radion att han hade ett provlass (som vi måste köra en bit bort för att lossa) Då upptäckte jag att det blev spår och små pölar efter mig på marken! När jag lagt ner sista lasset i vältan så ropade jag åt chaufför nr två att jag måste byta truck el få ut en annan truckchaufför eftersom jag misstänkte oljeläckage och jag var ensam ute på plan. Chaufför ett bekräftade att han såg att det rann rätt bra från trucken när han rullade ut från området med sin färdiglossade bil. En av mina kollegor var snabbt ute i reservtrucken så jag kunde parkera maskinen och ringa verkstadskillarna. Dom var lika snabbt på plats som fantomen skulle ha varit och åtgärdade läckaget men innan det var fixat och vi hade fyllt på hydrauloljan så hade min körtid gått ut och jag skulle rotera till en annan arbetsuppgift. Nåja, jag får fler chanser- många fler!

Tack vare förstående arbetsgivare, tålmodiga och hjälpsamma kollegor och en jäkla envishet så går det åt rätt håll och det är skönt!! Att jag inte är lika stresstålig som förr pga sämre kropp kan jag inte riktigt rå på. När jag är nervös eller uppjagad så låter det ”pang” och ”klick” när magen stänger och bommar igen intaget och matlusten blir lika med noll. Bra för vikten, mindre bra för kroppen inkl ork, tålamod och humör.

Det är inte bara jag som är trött;

20130713-164331.jpg
Ser tv och nyper storasysters hand ena sekunden, sover sittandes i nästa ❤

Nu ska vi njuta av helgen och mysa med våra kids. Hoppas att även du får en skön helg oavsett ledighet eller helgjobb!

Skriv gärna en kommentar