Mammahjärtat…

…mår bra nu! Alla sex barn var samlade under några timmar i går (innan dom tre varannanveckasboende barnen bytte hem) och jag kände en sån lycka! ❤

20130702-210416.jpg
Världens bästa barn!

20130702-210502.jpg

Tyvärr blev inte stora dotterns språkresa till England lyckad! 🙁 Varje dag/kväll skrev hon hur mycket hon vantrivdes och att hon grät varje dag. Jag hoppades att detta skulle ge med sig för varje dag som gick men läget var och förblev oförändrat. Vi pratade på Skype och hon var så otroligt ledsen och ville bara åka hem! Jag gick sönder invärtes och led, att ha ett barn som mår väldigt dåligt- dessutom i ett annat land- var hemskt! Jag försökte peppa henne och när inget hjälpte så kontaktade jag EF’s kontor i Stockholm såsom man ska göra vid problem. Fick prata med en gullig tjej som blev lite som spindeln i nätet i kontakten mellan mig, dottern och ledarna i England. För att göra en historia kort så blev sista utvägen att jag och BästMatte bokade flygbiljetter hem, en vecka i förtid. Hennes pappa var givetvis underrättad och stod bakom beslutet trots att vi alla tyckte det var synd att resan slutade så snöpligt. Vi hade alla hoppats att resan skulle bli så bra som dottern hade förväntat sig men vi insåg oxå att det inte skulle ge något om hon stannade kvar och mådde dåligt.

Måndag em åkte så jag och stora sonen till Kallax flygplats och hämtade en trött men lättad tjej ❤ Vid hemkomst så var vi samlade HELA familjen vid middagsbordet för första gången på nio månader 🙂

20130702-211700.jpg
Dukat för åtta pers

Snorpan har varit så lycklig och speedad när dom största syskonen varit hemma. När stora sonen klev in på gården i tisdags och när stora dottern kom hem igår så var reaktionen densamma; hon sprang mot dom med öppna armar och gav dom en stooor kram. Imorse damp hon ner i knät på stora storasyster och sa med bedjande röst;
”Fia inte åka bort mer”
Jamen My God vad blött det blev i ögonen *snörvel*

Men förutom alla glädjetårar vi slaskat runt med så har vi även haft många skratt-tårar. Ett av dom värsta tillfällena utspelade sig när vi satt vid köksbordet och snorpan berättade att hon hade tuggummin (snodda av storebror E) i fickan…. Problemet var bara att ”k-ljudet” föll bort och ersattes med ett ”t-ljud”… Gissa om alla runt bordet höll på att ramla ihop och slå pannan i bordsskivan av skratt 😉 Vi fick dock skärpa oss och svälja ner gapskratten med cola då lillskrot såg förnärmad ut- hon fattade ju inte det roliga, lillstackarn!

Ett annat exempel utspelades även det vid köksbordet. Sally roade oss och syskonen när hon svarade på syskonens frågor;
”-Vem har lärt dig simma?”
”-Mamma”
”-Vem har lärt dig räkna?”
”-Mamma”
”-Vem har lärt dig spilla?”
”-Mamma”
”-Vem har stökat i ditt rum?”
”-Mamma”
”-Vem är bäst?”
”-Pappa”
Haha,what?! Busunge 😉

Inför stora dotterns hemkomst skulle jag vara den snälla mamman och renbädda i hennes säng och när jag skulle ta bort dom smutsiga använda sängkläderna så fick jag en smärre chock när jag började plocka av örngotten från kuddarna-na-na-na… Hon hade alltså inte mindre än T I O kuddar i sängen! Hmm, hennes huvud måtte ju ta i taket när hon ska sova 🙂

20130702-213232.jpg
Vi behöver köpa in fler örngott!!

I övrigt har vi haft fullt upp i helgen. Piteå Summer Games har spelats i stan och bonusdottern lyckades spela till sig en bronspeng tillsammans med sina lagkamrater. Vi är riktigt stolta över vår tjej som kämpar och spelar så bra! 🙂 Hela stan blir knökfull den här helgen och tro det när mer än 800 lag från 20 nationer invaderar 🙂 Trafiken blir stökig och trögflytande, affärsköerna är tre ggr så långa och det är folk överallt men ändå, tänk vilket uppsving för kommunkassan (och affärsmännen) och så roligt att kunna se så mycket fotboll under några dagar! Med tanke på hur många människor som kommer under dessa dagar så är det ändå fantastiskt hur väloljat maskineri det är kring turneringen, det mesta flyter på och finns det hjärterum så finns det stjärterum! 🙂
Det är roligt så länge det varar men jag ska villigt erkänna att det är hyfsat skönt när ordningen återställs!

Åh jag har så mycket att bladdra om men det får räcka för den här gången. Jag försöker verkligen bli kompis med min nya blogg med tillhörande app men det går trögt! (dock inte lika motigt som min vänskap med truck och traktor!) 😉

Ha en skön kväll mina vänner och glöm för all del inte att läsa om vår gräsklippare i videoinlägget som vi har på Smartsons blogg. Länken hittar ni bl.a. i Vics blogg i ett roligt och fyndigt skrivet inlägg 🙂 (den video som haft mest visningar vid testtidens slut vinner ett hemligt pris och med hjälp av er så kan vi kanske nå till vinst!)

4 tankar kring ”Mammahjärtat…

 1. Tess

  Åh vad trist att Fia’s resa inte blev såsom hon hoppats! 🙁 Men klokt ändå att välja att avbryta & inte plåga sig själv igenom resten av tiden. Hon lärde sig säkert en hel massa på resan trots allt, om inte annat om sig själv osv. Fina tjejen. ♡
  Bilderna på alla barn är så himla härliga!! Goaste barnaskaran! ♡ Förstår verkligen att lyckan var total när hela stora familjen var samlad! 😀
  Ses fredag, ska bli sååå kul, längtar verkligen! :))
  KRAM så länge! ♥

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Ja det var verkligen trist men vad att göra?! Jag hoppas nåt gott kommer ut av det här iaf!
   Ja det är verkligen skönt att kunna fånga hela högen på en bild! Vi har gjort det alla somrar sedan -07 så det var extra lyckosamt att det blev av i år oxå 😉 Och barnen är tillfrågade om jag fick lägga ut bilder på bloggen 🙂
   Längtar oxå till fredag!
   Kram ❤

   Svara
 2. Anna Sjölund

  Men alltså vad tråkigt att inte Fia trivdes där! Hoppas ändå att det gav… Klokt att hon fick komma hem❤

  Ni har så fina barn att vara stolta över:)
  Förstår att det värmde gott i mamma❤ å ha dem alla samlade!

  Svara
 3. Lotta/uddenhäxan

  Tråkigt när det inte blir som dom föreställt sig men hon kom ju sig hem =)

  Jag bävade ju lite för trafiken förra helgen, jobbade ju 12 timmars fm på pappersbilen lö & söndag men det flöt på riktigt bra! Kanske jag hade tur? Hörde det var aningen kaosartat mellan stan & Öjebyn däremot

  Svara

Skriv gärna en kommentar