Jobba, jobba…

…jooobba. Hela midsommarhelgen går ut på att jobba för oss. Jag har två tolvor natt och Matte två tolvor fm vilket gör att vi går om varandra helt men det har jag ju redan gnällt om i förra inlägget

Mormor och Lasse hade planer på att åka på midnattstrav i Skellefteå ikväll och ev skulle snorpan komma hem i samma veva. Allt går att lösa men lite mickel hade det allt blivit. Största ”problemet” hade varit att jag skulle måsta vara vaken imorgon och bara sova när liten vilar lunchvilan, liiite tufft efter ett långt nattskift men allt går om det måste gå 🙂

Eftersom vädret är lite pissigt så skippar dom travet och behåller snorpan så jag hinner få några timmar sömn innan hon kommer hem imorn 😉

Hoppas eran midsommarafton blev lyckad och innehöll alla önskvärda ingredienser. Min midsommar blev så bra som den kan bli när man jobbar. Vårat glada gäng hade knytis och fixade grillad karré, potatisgratäng, sallad, div såser och gräddtårta. Fabriken skötte sig ypperligt bra och arbetet gick sin gilla gång- men vad att vänta när kompetenta operatörer på skift 3 jobbar utspridda i hela fabriken 🙂

Jag fick mig ett gott skratt åt en korkad mås som inte gillade att jag gjorde intrång på flishögen där pippin uppenbarligen ville vara ifred…

20130622-164801.jpg
Vem där?!

20130622-164839.jpg
”Hallå, komma här och störa!!”

20130622-164916.jpg
”Nämen vet du vad….”

20130622-164944.jpg
”…flytta på traktoreländet för jag var här först!”

Haha, korkfågel. Vi har gott om fåglar och harar på området, vissa mer ”hariga” än andra. Tärnorna är INTE roliga att vara i närheten av för dom backar minsann inte. Kommer man för nära så anfaller dom- med sina vassa näbbar! Har man riktigt tur så får man även en bajslork på sig. Å andra sidan så kan jag förstå dom, det är bo- och bebistider nu för fåglarna och vem skulle inte göra allt i sin makt för att försvara det bästa man har?! 😉 Synd bara att dom inte har vett att lägga sina ägg på bättre ställen än där vi färdas fram med fordon och till fots. Vissa vägar går inte ens att cykla på utan att bli anfallen under höga skrän och detta har jag ordat om i ett tidigare inlägg (fågelincidenten återfinns i sista delen av inlägget) Otrevligt värre! Det blir bättre när ungarna flugit sin kos och dom vuxna pippisarna börjar känna sig trötta och färdiga för säsongen 😉

Well well, dags att dra upp brallan, knyta skorna, lägga in en prilla och susa iväg till jobbet- nytt skift, nya möjligheter!
Ha en fin lördag!
KRAM

2 tankar kring ”Jobba, jobba…

 1. Lotta/Uddenhäxan

  Korkade djur 😉 Men som du säger, flishögarna är säkerligen bra boplatser men inte så smarta.
  Varit på vägbygge i hemmings & ska vara i stan till veckan men sen kommer jag att återfinnas i en pappersbil resten av sommaren, synd vi inte har rixen i dom 🙁

  Svara
  1. veramedflera Inläggsförfattare

   Ja det var synd, annars kunde vi ha morsat på varandra om vi lyckas pricka in nåt skift då vi jobbar båda två! 😉 Skulle vara kul att hänga med till Haraholmen nån gång och kolla in eran rutt. Även vid import, har aldrig sett hur arbetet går till när tremetersveden lastas på bil 🙂 Vi vet ju bara hur veden lossas från bilarna!

   Svara

Skriv gärna en kommentar