Dag 9…

…och jag bjussar på en äkta morgonfrilla 😉

Hahaha, vad rolig jag är!

Dagen var planlös vilket gjorde att vi kom oss iväg lite sent från hotellet. Kan ha berott på en viss *krax* bloggare 😉
På vägen genom Seattle Center, en väg som vi går varje dag- ibland flera ggr, såg vi en skylt om mat och eftersom vi inte ätit än så öppnade vi dörren och gick in. Men alltså! Hur kan vi ha missat detta ställe?! Det var fullt med marknadsstånd och matställen! Nåja, vi käkade dagens första mål där.

Min burrito-lunch innehållande bl.a. salsasås, köttfärs, stekt ägg och pommes! Man tror man vet vad man beställer men blir lika överraskad varenda gång 😉

Matte körde på en ”vanlig” burgare

Som jag skrev i förra inlägget så är man lätt van att kunna prata hyfsat fritt då det är så få runt omkring som hör vad som sägs. Igår bloopade jag. Framme vid monorailen så höll vi om varandra och jag kom in på, ehh, lite kärleksförklaringar typ…. Hade som ett kärleks-il och nämnde bl.a. ordet åtrå, dock inte så högt men ändå….
Helt plötsligt hör vi att familjen framför oss i biljettkön, en mamma, pappa och två döttrar i 20-årsåldern, pratar svenska! Som om vi fått en stöt så stelnar vi som till och kliver en meter ifrån varandra- med känslan av att ha blivit påkomna av någon 😉 Lite fjantigt med tanke på att vi inte hade nåt dirtytalk men förvåningen var så stor att reaktionen bara kom. Sen stod flinar-Matte och såg väldigt nöjd ut där han spanade in mig med ett stort leende 🙂

Vi köpte med oss lite vatten och juice och slog oss ner i grönskan vid Pike Place Market där alla sorters folk satt och låg. Det var allt från lunchande kostymnissar till barnfamiljer och lätt påtända hemlösa. Alla njöt i den tryckande men molniga värmen.

Livsnjutaren ❤

Snyggt! 😉

Denna gatu-underhållare visade verkligen att män har förmågan till multitasking. Han rockade ringen samtidigt som han snackade, snurrade en bricka med en hand och löste Rubiks kub med den andra!
(Själv fick jag stanna och stå still medan jag drack juice!)

Vi har passat på att köpa hem några presenter till våra föräldrar som så snällt ställt upp och gjort den här resan möjlig för oss!! Inget supermärkvärdigt men nåt för att visa vår tacksamhet. Som ni förstår så vill jag inte lägga ut bilder på sakerna nu utan det tar vi sen eftersom jag vet vilka läsare jag har på bloggen *ler*

Efter första shoppingrundan så bestämde vi oss för att ta ”the undergroundtour” (32$ för två, ~230:-), en guidad rundvandring på Seattles gamla gator som finns kvar sedan 1889 när 25 kvarter av centrala Seattle brann ner pga en svenskättling (!)

Vi trodde inte vi skulle bli så många eftersom dom kör rundvandringen med start varje heltimme men som Brasse säger; fel, fel, fel! Vi blev närmare 150 pers som samlades för en kvarts introduktion! Shane som höll i berättelsen var fantastiskt rolig! Det enda som är synd är att man missar lite detaljer pga språket men vi fick nog in det mest väsentliga i det han sa 😉

Sedan delades vi in i tre grupper och lyckligtvis så fick vi just denna man som vår gruppledare 🙂 Vi gick ner i tre olika gångar och fick höra historiska berättelser på varje ställe. På ett ställe var en stor gammal bardisk och ovanför den hängde en bild på en byggnad. Han visade att dörren som vi gick in och ner genom i själva verket var ett gammalt fönster på andra våningen på ursprungsbyggnaden och rummet vi stod i var våningen i gamla markplan.

Fönsterrutorna i gamla markplan

Dagen-efter-bild från den häftiga branden visar hur rälsen krökt sig av hettan.

Endast ett hundratal av dessa finns kvar uppe på trottoarerna. Dom byggdes med syfte att släppa ner ljus i dom underjordiska gångarna.

Lite ljusare blev det faktiskt!

En gammal toalett. För att överhuvudtaget ha en chans att bli av med skiten (vid högvatten) så hade dom flesta höjt upp sina toaletter från marknivån.

Turen tog nästan 1,5 timmar och efter det var vi hyfsat knäckta. En sista sväng på Macy’s för lite mer Champion-kläder var allt vi orkade med innan vi tog oss tillbaka till hotellet vid 19-snåret. Jag hade en elak begynnande huvudvärk och denna blev värre ju längre kvällen led. Simon kom förbi och han och Matte gick ut och köpte hem lite mat och sliskig efterrätt till rummet där vi såsade tillsammans innan Simon återvände hemåt och vi släckte lamporna.

En tråkig sista kväll i Seattle men samtidigt rätt skön och sista natten i härliga sängar. Nu kanske vi får tummen ur ***** och köper bättre säng därhemma 😉

Skriv gärna en kommentar