Underbara…

…vår, välkommen! Solen skiner och det är en behaglig temperatur ute. Enda nackdelen med solen är att allt blir så mycket mer synligt! Som exempelvis snorpans framfart på tv:n;

Söta (?) små fingeravtryck x 100

Skitiga fönster;

Oh my vad lortigt!

Kladdiga interiörer;

Snorpans ljuslykta

Jag reflekterade över hur genvägar ibland blir senvägar. När gullrumpan ska äta en macka så lämnar hon alltid kanterna drällandes på bordet så ibland skär vi bort dom innan brödet smöras och påläggssmyckas. Den stora frågan är då, varför slänger jag kanterna i slasken så att jag sen måste kasta dom i komposten, eventuellt blöta och äckliga av vatten från kranen eller vätska från urhällda koppar/glas?

Varför inte kasta dom direkt i soporna? Kanske för att dörrspärren på insidan är så besvärlig 😉

Jag har även reflekterat över hur tråkig jag har blivit! 🙁 Eller tråkig… jo, jag känner mig tråkig! Man kan absolut gå på fest och dricka alkoholfritt men jag är en sån som ledsnar i takt med att ruset ökar hos mina medmänniskor. Ljudnivån ökar, gapskratten över småsaker blir högre och nivån på diskussionerna sjunker. Är man själv i fin form så är detta inte lika påtagligt, då är man i ungefär samma stadie som övriga partynissar. Å andra sidan spelar det mindre roll huruvida jag är fullgumma eller sober, efter några timmar i stimmig miljö med höga ljudnivåer (musik, prat, skratt) och tvära kast mellan samtalsämnen så är jag slut i knopp och kropp. Stresskänslighet? Ljudkänslighet? Min fibro sätter käppar i mina sociala hjul och jag mäktar inte med att delta några längre stunder. Värken smyger sig på och jag blir ”avtrubbad” i huvudet och orkar inte hänga med. Jag som alltid har älskat att umgås, socialisera, surra och vara i goda vänners lag- nu tar det emot! 🙁 Att vara en mindre skara människor går bättre för det blir mindre stoj och stim.

Igår kl 18 hade vi medlemsmöte och efterföljande AW med Kotten (dagisföräldrar och fröknar) Efter mötet så hade vi knytis och det var väldigt god mat! Det bjöds bl.a på en kycklinggryta med ris, tacopizzarullar, pajer, bröd och sallad. Efterrätten bestod av glass, maränger, chokladsås, äppelpaj och vaniljsås. Valfri dryck medtogs och trots intag av alkoholhaltiga drycker så var det en städad tillställning, ingen blev direkt dragen utan det var mer i nivå med lätt salongsberusning. Förutom kaffe så drack jag två Carlsberg Hof, styrka mellan konsumöl och starköl, inte så värst stadigt. När klockan närmade sig 21 så kände jag mig som en urvriden trasa, nästan grinfärdig. Jag ville inte ”banga ur” så jag höll mig upprätt till strax före 23 men då var jag redo att kasta in handduken och lämna sällskapet inkl maken och traska hemåt i min ensamhet. Precis då reste sig några andra upp och började plocka undan sina attiraljer så vi hjälptes alla åt att röja ihop och återställa lokalen i sitt ursprungsskick. Matte hade sett mitt skick under kvällen och sa att jag kunde gå hem före han men det kändes absolut inte kul!

Natten har varit gräslig, sömnen har varit hackig och för kort i antal timmar så idag är jag knäckt. Jag är glad att jag inte drack mer än jag gjorde, för dagen efter intag så får jag en jäkla värk när alkoholen ska ut ur kroppen. En baksmälla är lindrig jämfört med det jag upplever! (och med åren har jag fått mer och mer hangovers än när jag var yngre och mer ”inne i drickarsvängen”- utan att för den skull ha alkoholproblem ;))
Jag har allvarligt börjat överväga att låta maken åka iväg på tillställningar själv hädanefter medan jag stannar och myser i hemmets lugna vrå- inte så upphetsande roligt men utifrån dom två valmöjligheterna så mår jag ändå bättre av den varianten. Då får maken ut sitt i form av en trevlig samvaro och jag tar hand om kroppen. Kanske, kanske ser läget annorlunda ut så småningom men för tillfället får jag anpassa mig efter min förmåga.

Jag vet att jag inte är unik i denna fråga, jag har vänner med samma/ liknande värk som jag, som genomlider samma helvete under och efter sammankomster- oavsett dryckesval.

Det var dagens dos av gnäll rörande skitigt hem och icke samarbetsvillig kropp 😉

Strax ska vi heja fram Luleå Hockey på tvn och jag håller tumme och tå för en avgörande vinst ikväll så vi går vidare till semifinalspel utan en sjunde och avgörande (uttröttande) match!
Senare ikväll ska BästMatte iväg till hembyn och uppvakta en vän som fyller 40 år. Jag stannar hemma och myser med barnen, dels pga värken men även pga att snälla mamma och Lasse var hos oss och skötte kidsen igår och det räcker med barnvakt för den här gången. Han får hälsa så gott från mig och ge en varm kram åt jubilaren! 🙂

Ha en skön lördag och ta hand om er!
KRAM

4 tankar kring ”Underbara…

 1. Tess

  Åh fina gumman.. ♥ Fy tusingen för den där jäkla fibron alltså!! Kan inte i min vildaste fantasi förstå hur du måste ha det när kroppen värker på som mest.. 🙁 Jag vet bara att du är så himla tapper, du biter ihop & håller skenet uppe trots allt. ♡ Och du behöver verkligen inte känna dig tråkig, sådär är jag med i perioder – utan värk! :O 😛 Alla förstår ju varför du inte är med på allt & det är ju verkligen inte konstigt att du föredrar hemmets lugna vrå före tjo & tjimm när du mår som du gör.. :-/
  STOOOR KRAM till dig vännen, hoppas du mår bättre & bättre i takt med vårens varma soltimmar! ♥

  Svara
 2. Anonymous

  Hej:-)
  Visst är det skönt när vårsolen värmer, fördelarna överväger nackdelarna, tänk sen att det ser ut så hos dom flesta så känns det genast bättre 🙂
  Blunda och njut:-)
  Heja, heja för Luleå hockey, nu är det bara att hålla tummarna att dom tar hem allt!
  Hoppas att värken är bättre, lider med dig 🙁
  Vi ses och hörs( om inte annat så på tisdag)
  Ha det bäst/ Kram/ Svärmor

  Svara
 3. Anna Sjölund

  Å vad jag lider med dig vännen , förstår verkligen vad du menar. Samtidigt blir jag irriterad över att du ska måsta välja bort roliga saker för att orka med ”livet”!
  Jag tror att du måste ta dig en funderare på om du verkligen skall fortsätta utsätta din kropp för ett heltidsarbete- förutom familje heltidsarbetet! Du behöver tid för återhämtning !
  En sådan dag du vet att ngt trevligt sker på kvällen, så ska du se till att kunna vila flera timmar före, ta in barnvakten i tid! Jag tror ändå att man mår bra av att få göra vissa saker iaf.. Sedan förstår jag dig att man väljer, å nykter kan man nog mer än gärna vara- å så får man ha överseende med fyllosurrkvarnar!
  Var rädd om dig och ha strategier för de dåliga dagarna!
  Kram

  Svara
 4. Lotta

  Känt mig tråkig har jag gjort länge, så välkommen i klubben 🙂 Orkar inte heller med stojiga, pratiga miljöer allt för länge. Det hänger ihop med stresskänslighet från tidigare utbrändhet och ljudkänslighet från min hörselnedsättning… för att nämna några saker.

  Kram på dig!

  Svara

Skriv gärna en kommentar