Kolla…

…gott folk, toaletten är återigen en säker sittplats tack vare nytt lock/ny ring a’la Kamprad

Men… den är osäker ur en annan aspekt. Trots noggrann handhygien med tvål/vatten och handsprit så rullar den förbannade magsjukan runt mellan husets väggar 🙁

Först trillade Sally dit tidigt i måndags och den lilla kroppen fick slita hårt i ett dygn. Det är inte så lätt för en liten tjej att hinna förvarna alla gånger men än så länge så har vi lyckats hinna till ett kräkvänligt ställe i tid dom flesta gångerna.

I arla morgonstund i torsdags föll jag med buller och bång i kräkans grepp. Stackars maken, som jobbat natt, fick skjutsa barn till skolan och vara med Sally fram till lunchtid när jag orkade släpa mig ner till soffan så att han fick lägga sig i ett annat soffhörn och vila. Och det ska ni veta att när man blir erbjuden sushi eller semla och tackar nej- då är man jäkligt sjuk om man heter Veronica!

Fredag eftermiddag fick stora dottern ont i magen och inte långt därefter behövde hon en hink i sitt rum- tredje offret nere för räkning! Hon är för övrigt fortfarande osynlig, hon gojsar på sitt rum med avslagen cola, skorpor, vatten och CSI men hon är på bättringsvägen iaf.

Idag är jag rätt okej även om magen låter som mullret i Mordor så fort jag äter något och detsamma gäller Sallys kista. Problemet med henne är att hon har fortsatt att småkräkas och nu har vi börjat utesluta all gluten från maten. Nånting måste vi ju göra! Maktlösheten är stor när hon blir allt tunnare och ögonen blir rådjursstora i lillansiktet! ❤ Som tur är så brås hon på sin far och är positiv och glad trots den eländiga situationen! Hon studsar runt som en gummiboll, kvittrar, läser böcker, glottar på Pippi- och sen blir hon tvärt illamående och måste pjuoka. Som sagt, på onsdag ska vi på allergikoll- det känns inte som en dag för tidigt!

Love it!

Snorpan har blivit så van vid handspriten att hon har börjat kräva att få ”piit” (sprit) Det vore ju för fint om hon kommer på dagis och börjar skrika efter sprit… 😉 Vi får nog förklara för fröknarna när hon är redo för dagge igen. Sen undrar jag om hon har en missbrukargen i sig (som sin mor som gärna sniffar på spritpennor och bensin) för direkt när hon gnuggat in händerna så stoppar hon dom under näsan och drar djupa inandningar 😉 mammas dotter!

Ett kort har jag knåpat ihop i all hast. Ett kort som jag egentligen inte ville släppa iväg då jag inte kände mig nöjd med slutresultatet men tiden blev knapp då vi spenderat en helg i A-jaur och sen blev sjuka. Det är en fin kollega som går i pension och BästMatte var på hans avtackning då dom jobbat på samma skift

Framsida som inte kändes klar 🙁

Fiskare från ”Skogstokiga” på insidan

Nu har jag sneglat på skidskytte samtidigt som jag bloggar och komponerar ihop ett kök i Ikea Home Planner….

…nu ska vinterstudion få hela min uppmärksamhet. Vinterstudion med all skidsport är bland det bästa jag vet med helgerna! 🙂

Ha en grejt lördag!
KRAM

2 tankar kring ”Kolla…

 1. Anonymous

  Hej!
  Blä för magsjuka:-( hoppas övriga i familjen klarar.sig, och att ni andra blir friska snart:-)
  Ja, visst är det kul med skidskytte, önskar bara att svenskarna vore bättre, men vi får hoppas på bättre resultat i morgon:-)
  Krya på er snarast så vi får träffas, längtar efter er alla:-)
  Kram/ svärmor

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Tack söta svärmor! 🙂 Det var segdraget detta men jag hoppas att det snart är överstökat så att vardagen återvänder och vi slipper isolera oss 🙂
   Ja, tänk om vi fick till nåt bra stjärnskott i skidspåret, det vore kul för skidskytte är ju så oförutsägbart 😉 Nåja, det kommer, jag tror stenhårt på det!
   Hoppas vi kan ses snart och få kramas ordentligt, inte bara i cyberrymden! ❤
   Hälsa svärfar!
   KRAM

   Svara

Skriv gärna en kommentar