En spännig typ…

…det är jag nog ibland. Min hörsel (som vissa typer klagar på) är extremt känslig ibland och så även efter läggning i kväll. Jag låg på helspänn eftersom jag tyckte mig känna igen tecknen från igår natt, Sallys kräknatt. Hon hostade mer och mer, knorrade i sömnen och kändes varm på huvudet- likadant var det som sagt igår. Jag låg och verkligen försökte slappna av för att kunna sova, när jag plötsligt hörde ett ansträngt ljud. Tempen visade på -20 grader när jag gick till sängs och tanken som slog mig vid oljudet var; luftvärmepumpen! Hade vi glömt stänga av den?! Vid så kalla grader ger den nämligen föga eller ingen effekt då den mest jobbar och isar av sig- onödigt slitage med andra ord! När jag återigen hörde ljudet så sprättade mitt huvud upp från kudden och åkte på sne för att höra bättre… Men vad var det som lät?! Inte luftvärmepumpen utan maken som var i startfasen för att börja sin ”ligga-på-rygg-snarkning”
Tack och lov så vände han sig till sidoläge och så var det störmomentet över för stunden 😉

Förutom en överjävlig huvudvärk som startade imorse så har jag haft idel trevligheter idag. Jag nyttjade ett presentkort på en salong i Rosvik och fick mina ögonbryn plockade och färgade. Det var nog mitt livs mest noggranna, lugna och tidsmässigt långa brynfix men så blev det oxå ordentligt gjort! Tyvärr ska den duktiga Yvonne avsluta sin verksamhet så jag länkar inte till hennes sida.

På vägen därifrån knackade det inte bara på insidan av äggskalet, det bultade- huvudvärken gjorde sig mer och mer påmind. Åkte in till Pörni på Tistel och köpte lite ditt och datt, mitt slutresultat ska ni få se så fort jag fått tag på fyra stora blockljus. BästSvärfar har nämligen gjort en skitsnygg bordsljusstake åt mig.

Alldeles nygjord och naturell

Jag visade en bild på en önskvärd stake (ljusstake!) och snabbare än Lucky Luke knåpade han ihop den men med tillägg av lite egna idéer och jag pyntade den med bl.a mossa, äpplen, silverkottar, kulor och två tomtar. Som sagt, bilder på färdiga resultatet kommer 🙂

Sista roliga saken för dagen var ett trevligt julbord på Acusticum med mitt skiftlag samt ett till. Vi fick avsmaka ett julbord innehållande ca 80 saker, behöver jag tillägga att jag var kräkmätt när jag åkte hem?! 😉 Jag menar, äta med måtta- vad är det?

Efter hemkomst har jag bara legat i sovrummet med snorpan. Matte fick vara kung över tv-dosan heeeela kvällen, min huvudvärk hade återgått till migrän-light! Tack vare ett hårt tablettintag så kan jag andas, se och som ni märker- skriva 🙂 Men för att inte fresta på för mycket så säger jag godnatt med en bild på lillskrot och hoppas att huvudvärken och Sallykräkningar håller sig på långt avstånd!

Kram ❤

6 tankar kring ”En spännig typ…

 1. Tess

  Ooohh så många kuliga inlägg att läsa! 😛
  Men huva för kräkset, hoppas ni får klarhet vad det beror/berott på. Jobbigt det där för lillgumman, ja & för er oxå förstås.. :/
  Skumt det där med huvudvärken, jag har haft nåt liknande sedan i fredags, det kommer & går, i söndags var det som värst, ville bara dra en filt över mig, det värkte & dunkade som tusan i själva ”ytterhöljet” av huvudet, gjorde tom ont av att ligga på mjuk fluffig kudde. :/ Bättre ikväll dock.
  Meeen ~ att du inte ringde när du skulle till byn! ♥ Hade gärna bjudit dig på lunch eller fika!! Var ju evigheter sedan vi sågs.. 🙁 Tänkte ringt dig på väg hem från dagis imorse men jag glömde headset & det var för brrr-kallt att hålla mobilen i handen. :O
  Kanske kan plinga imorn en sväng. 🙂
  Kraaam fina & sussa så sött, hoppas lilla prinsessan får en lugn natt & att din huvudvärk ger sig av under natten. ♥

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Du är så go Tess! ❤ Hade gärna umgåtts en stund men mitt huvud tillät inte en social samvaro just då 🙁 Svärmor hade bjudit in mig på kaffe men jag behövde åka hemåt för medicinering.
   Saknar surret och skratten, om inte annat så borde vi få till ett samtal 😉 Hektiskt tillvaro och inte blir det mindre nu när julen närmar sig! Tur det är en rolig tid!
   Kram ❤

   Svara
 2. Anonymous

  Hej!
  Så tråkigt med din huvudvärk, hoppas och håller alla tummar för att den går över fortare än fortast och att Sally kryar på sig. Mycket nyfiken på ljusstaken i färdigt och smyckat skick, så duktig som du är så måste den ju bli fantastiskt fin det vet jag:)Sally bilderna är härliga, tänk att dom små kan somna på dom mest lustiga platser och ställningar. Sötaste tjejen:)
  Många krya på kramar från Mia

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Tack fina Mia! Skallen kändes mindre ond innan jag somnade och Sally sov hela natten *glad* Ja denna stake blev ett unikum och rejälare doningar får man leta efter 😉 Ska visa den sen idag!
   Ja ungarna är inte kräsna när det gäller sovplatser men i det här fallet så låtsassnarkar hon för att slippa sova ute- smart va?! 😉
   Ha det så bra!
   Kram ❤

   Svara
 3. annejons

  Tänker på dig fina sis och hoppas att huvudet värker mindre nu. Det måste ju bero på att du har huvudet fullt av så mycket klokheter och roligheter att det blir fullt och trängs och sprängs därinne 🙂

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Men söta du! ❤ Tack, bara såna braiga ord får mig på mycket bättre humör! 🙂
   Huvudet mår bättre idag men det är nog sprängfullt ändå 😉 Call you soon!
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar