Uttrycket…

…borta bra men hemma bäst står sig! Det allra bästa var att lillsnorpan väntade hemma. Även om hon straffade oss med total tystnad första halvtimmen och lät oss hålla i henne först efter en kvart så var det skönt att se henne! Hennes protest över vår semester utan henne gör mig ändå lite glad… glad att hon reagerar och visar att hon tycker, tänker och känner 🙂 Liten person med stor personlighet som inte tolererar att man gör hur man vill-ostraffat! 😉
Förra gången mormor och Lasse skötte hemma hos oss så var vi borta två nätter, nu dubblade vi antal nätter och det märks att tiden utan oss, trots hemkomstprotesterna, har varit bra. Hon har blivit så ompysslad och uppassad och jag tror att alla tre har njutit dessa fyra dygn 🙂 Hon grät hjärtskärande när mormor skulle åka iväg och det var nästan så att mormor vände i dörren och funderade på att bli vår nya inneboende för även hon hade svårt att lämna snorpan ❤

Morgonutsikt från stugans entré

Vi har haft en avkopplande och batteriladdande helg! Personal från Hemavan Service kom och fixade värmen åt oss direkt när vi ringde på fredag morgon så vi slapp byta bort den mysiga stugan mot nån annan, kanske mindre mysig stuga! Förutom all litteratur vi plöjt så har vi sett filmer, eldat i kaminen, varit runt på sightseeing, spelat yatzy (fråga BästMatte vem som spöade vem, fråga fråga!! ;)), eldat upp en mängd stearinljus, Matte har bastat (jävla gips!) och vi har druckit och ätit gott. På tal om ätit gott! Vad tror ni om denna lunch?!;

Kolla pris på två 33-cl- flaskor med Loka Citron!

Detta är visserligen räknat som ett fint matställe men när buffén består av ris/ currykycklinggryta, potatis/ älggryta och pasta/köttfärssås och ingen grönsallad- då kan jag känna att priset är en dutt i överkant… faktiskt. Men å andra sidan, en dag hämtade BästMatte två pizzor till stugan till det fantastiska priset av dryga 270:- Två vanliga pizzor utan tillbehör! Lite konkurrens skulle kanske inte skada i Hemavan 😉

Nåväl, på vägen hem idag så gjorde vi två depåstopp. Det första var en strutsfarm i Slagnäs. Coolt säger jag bara! Det första vi såg när vi körde in på gården, var två emuer (säger man så i pluralis?)

Matte och den manliga emun

Lady emu 🙂

Efter ett besök i gårdsbutiken så gick vi till ena gänget strutsar;

Mäktiga djur!

Matte skulle ge lite gräs åt långhalsarna och på grund av sin generositet så höll han på att bli fingerlös! Shit vad det snärtade till när dom högg tag i gräset, dom är visserligen tandlösa men det är ändå rejält med kraft i näbbarna!

Ögonblicket när strutsen knipit gräset och Matte drar undan sin intakta hand 😉 Kolla in hans fokuserade blick *S*

”Vi gillar mobiler, mössor, örhängen- ja allt vi når och får tag i! Watch out!”

Vi shoppade i gårdsbutiken men det visar jag i ett annat inlägg. Tyvärr hade dom inga ägg, vi var sugna att köpa men av detta blev det som sagt inget.

Vi rullade även förbi Änglafröjd i Arvidsjaur där jag bara var tvungen att gå in och sprätta lite pengar. Lycklig i sinnet och många fina scrap-papper rikare rullade vi hem 🙂

Jag ska inte nöta ut er så mycket mer just nu, men jag måste bara få återberätta en dialog som utspelade sig mellan mig och kära maken när vi åkte bil mellan Hemavan och Tärnaby i lördags. För er som inte vet, så heter min mamma Lena (och även jag fast i andranamn) och hon är minst lika bra på att hålla låda som jag. Trots Mattes ”piknings- och reta-gallfeber-attacker” på sin svärmor så gillar dom varandra- väldigt mycket till och med, tro’t eller ej 😉

I bilen;
– Vad tänker du på? Nu är du sådär läskigt tyst.
– Nej jag tänker inte på nåt speciellt, det ska väl vara att du surrar så mycket *flinande make*
– Va?! Jag säger ju knappt nå!
– Du kanske bara surrar 90% av det normala men det är ju egentligen 150% mer än alla andra
*tyst, stirrande fru* / *skrattande man*
– Du vet att det där renderar i spöstraff eller nåt ännu värre!
Maken missar sistnämnda hot pga att hans enfiliga tankebana är upptagen med att skratta hjärtligt och samtidigt forma orden;
– Blir du ännu surare om jag kallar dig Lill-Lena?!

Var finns närmaste avlämningsställe för eunucker i form av kastrater?

Nädå, jag tog mitt förnuft tillfånga och insåg att jag inte skulle ta mig hem utan ”snart- sjunger- jag- i- gosskör-retstickan eftersom jag inte kan köra bil själv än. Så ja, han lever, ryggen är utan röda ränder och han har båda kulorna i behåll- än så länge!
(trots allt så är han ju mitt livs stora kärlek och jag älskar hela han- även den omogna, retfulla sidan!)

Sköt om er! ❤
KRAM

3 tankar kring ”Uttrycket…

  1. Tess

    Ååh så mysigt ni verkar ha haft det! ♥ Och söt-Sally verkar det ju inte gått någon nöd på. Härligt! 🙂
    Jag skrev en kommentar på det inlägg du skrev när du vaknade & hade ont i tassen med alla mysiga ljus tända men jag tror det blev nåt datatrassel.. Hur som ~ skönt att ni haft det bra & skönt att ”ha er hemma” igen. 🙂 Jag plingar dig imorn en sväng om det funkar, så får vi surra loss lite. 😛
    Kraaam!

    Svara

Skriv gärna en kommentar