Proteinstinn…

…efter gårdagens cykeltur till och från jobbet. Vad är det för fel i flygfänas värld? Har dom gått helt nuts? Innan min semester cyklade jag som bekant flera skift och trampade ihop 13 mil och då kom dom små äcklen i klungor med jämna mellanrum förutom dom större som likt ensamflygande kamikaze siktade på gomspenen (vilket fult namn!) längst inne i käften. Men nu finns ingen chans att hinna dra ett riskfritt andetag mellan flygfä-klungorna utan nu är dom i luften konstant och nonstop! Detta gjorde att jag likt en lufttom, förbrukad ballong höll på att rasa av cykeln pga syrebrist halvvägs till jobbet.

Det smattrade mot pannan, kinderna och glasögonen, vissa lyckades komma in bakom brillorna- how?! När jag kom fram på jobbet fick jag rufsa hårt i luggen och flaxa med flätorna för att slippa dras med ett tjog lyxåkare som frivilligt eller inte parkerat sig i min kalufs. Äckligt med kryp!
Som tur var så verkade majoriteten av dessa bevingade kräk ha tagit sovmorgon när jag cyklade hem 5.40 för då gick det bättre att andas 🙂

När jag kom hem så slocknade jag rätt omgående på soffan, fullt påklädd i väntan på att lillsnorpan och hennes far skulle vakna så jag fick krypa ner i min säng utan risk för att väcka dom. Tio över tio- alltså 10.10 (!!)- vaknade minimänniskan, snacka om sovmorgon 🙂 En morgondrill och ahh- skönt att krypa ner under täcket i sängen.
Men vad händer nån liten timma senare?!

Jo, arga mamman var på plats vid uppvaknandet. Hon tog över min kropp och skällde ut stora sonen, t.o.m med ord som man kan ångra när man sansat sig. Man kanske inte ska säga vissa saker eller ifrågasätta hur ens unge är pantad i skallen men det gjorde jag (eller arga, trötta mamman) *skäms liiite* Till mitt försvar kan jag säga att jag har tre nattskift sön, mån och tis (söndag är dessutom 12- timmarsskift) och dessa är inskrivna i stora almanackan på köksväggen. Måndag 12.30 startade sonen gräsklipparen och brummade på utanför sovrummet där balkongdörren stod på glänt för att få ett uns svalka på övervåningen. Jag klampade ner, talade om att jag jobbat tolv timmar natt och att jag hade ytterligare två nätter kvar. Dessutom pekade jag på almanackan och visade att det klart och tydligt står hur vi jobbar så det går inte att missa- om man ids kolla.
När jag blir väckt även efterföljande dag men ännu tidigare, redan kl 12, av att sonen kastar amerikansk fotboll med en polare- precis nedanför sovrummet- ja då överhettades hela proppskåpet och brann upp! Därav min utskällning idag. Jag hoppas att jag har förmågan och möjlighet att vila nån timme innan jag hojjar iväg på jobbet ikväll, annars är jag ju dödens trött inatt! 🙁

Ja, jag är tacksam över att han klipper gräs och kör tvätt- och diskmaskin men det är inte helt på frivillig basis 😉 Vi har en överenskommelse som är förträffligt bra och skapar en win-win-situation. Han hjälper till hemma och får låna bilen, exempelvis en gräsklippning, en körning och tömning av diskmaskinen eller ett tillfälle med vika ihop torrt- köra tvättmaskin- hänga blöta kläder genererar ett lånetillfälle 🙂 Funkar skitbra, vi har nog aldrig haft så mycket hjälp av sonen som nu!

Annars då?! Jo vi har fyra illegala hyresgäster under våran altan, en morsa och hennes tre ynglingar. Hyresgäster som inte betalar nån hyra men som biter om dom känner sig hotade vilket dom gör bara genom att vi nyttjar vår rätt att gå på tomten och dom är i närheten. Dom är ofta bärare av lus och sticks som fan om man råkar peta på dom. Kan vi vräka dom?! Nja, jag vet inte. Egentligen är dom fridlysta och får inte flyttas på men nog är jag allt bra sugen att spada upp dom i en burk och köra dom lååångt härifrån. Utvisa dom till andra sidan älven. Vilka gästerna är?

Vi har ett till djur men det bor inne i huset. Denna lilla varelse av honsort är förunderligt gullig, går på två ben, klättrar överallt där det finns något att klättra på och har upptäckt att dom nya små tänderna går att bita med- även i hullet på folk. Hon gillar att prova skor i alla storlekar, undersöker gärna toalettstolen, gräver ur nedersta hyllan i skafferiet och är inte riktigt rumsren än men vi älskar denna lilla snorpa i alla lägen (även när vi hittar sista resterna av osten i detta skick) och vill behålla henne för alltid 😉

Nu blir det familjemys, middag, vila och ytterligare en fight med flygkräken på vägen till nattskiftet 😉
Ha det så bäst och njut i solen och värmen!
KRAM

4 tankar kring ”Proteinstinn…

 1. Tess

  Hoppas du fick sova mera sedan. Han tog det säkert bra, han är ju vuxna karln nu. =) Ibland måste man få lätta på locket så ångan far ut. 😛
  Ska lägga till din blogg i mobilen, har inte kommit nån vart alls med den, måste ta mig i kragen, därför har jag ju missat massa inlägg. =( Men men. Tids nog. Hoppas vi kan träffas snart & ta en kaffe med surr! 😀
  KRAM så länge fina du! <3
  PS: å duktigt att du cyklar!

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Du, det där med cykel kan jag ju glömma ett tag framöver 🙁 Jag som börjat få till en snygg trendkurva 😉
   Kom gärna förbi, jag är så beroende av andra nu när jag inte ränner på egen hand.
   KRAM ❤

   Svara

Skriv gärna en kommentar