Nödlösningar…

…funkar bra ibland. Vi har en mysig hörntomt med i princip noll insyn vilket är skönt- även om vi inte har några problem med grannarna 🙂 Däremot är vegetationen inte alltid så bra. Bladverken i kombination med nära- vatten- läge gör att myggorna trivs rätt bra hos oss.

Frågan var hur vi skulle överleva midsommarafton utan att drabbas av blodbrist alternativt psykiska besvär pga myggsurr runt skallen?! Efter ett bra tips av vännen Tess så inhandlades fyra billiga spetslängder på Dollarstore samt lite spiraltråd med tillhörande krokar/ öglor.

Kanske inte snyggaste lösningen och absolut inte den mest effektiva men den duger tills vidare. Det kan ju inte bli sämre iaf… så resonerade jag 🙂
Fördelen är att jag slipper dessa när inglasningen är på plats…. om flera år… där kvällssolen lyser…. vid den flyttade altandörren;)
Som den observante ser på översta bilden så har vi bara en liten träpall som vi kliver ut på från altandörren men tanken är att det ska upp ett nytt golv hela vägen bak, och detta ska runda husknuten och gå ihop med det befintliga golvet på husets kortsida där vi har solaltanen- men allt detta har jag tjatat om förr så det ordar jag inte om nå mer… Ville bara inte skämmas ögonen ur mig för att det ser ut som det gör 😉

Stora sucken kom midsommardagen när jag satt på altanen och slängde ett öga ner på en av dom fladdrande gardinerna… Men vad i?!…. Äcklo!!

Nån mindre nogräknad person har uppenbarligen varit lat och inte orkat röra på påkarna- en av kvällens prillor sprättades ut ur munnen och landade uppenbarligen mjukt i min myggardin. Två decimeter från altangolvets kant återfanns ytterligare några feta prillor jäsandes i gräset och jag kan bli så sur! Visst, egentligen en petitess om man ser till den trevliga kvällen med glada människor men ändå! Även om man är full så kan man väl vingla iväg till skogsbrynet och dumpa sin barlast, det går ju ypperligt bra vid blåstömning…. Nu syftar jag på manlig blåstömning (vi kvinnor nyttjar oftast toan inne) då jag med 99% säkerhet vet att ingen av våra kvinnliga gäster snusade tumstora lössnus-prillor.
Vem snusaren är vet jag inte och det spelar egentligen ingen större roll men jag hoppas att jag slipper trampa i snusprillor på min gräsmatta i fortsättningen.

Ska vi fortsätta på kladdtema fast av trevligare slag så hittade jag mina nya hårsnoddar på ett väldigt udda ställe idag 😉

Nice! Hade jag inte sett det så hade jag haft en gratisomgång med bananluktande inpackning i håret vid nästa uppsättning 🙂

Grundmålat träd på tork! Nu när jag ser det i vit färg så ser det inte så dumt ut men jag håller fast vid min grundtanke, det ska bli högblankt svart 🙂

På tal om nåt helt annat… Har ni provat läsa denna blogg? Det är Katrin Zytomierskas blogg. En människa med många åsikter och en person som älskar att provocera och utmana sina medmänniskor. I mitt tycke fyller hon sin blogg med både vettiga och mindre vettiga saker men det är några saker jag inte kan förstå. HUR kan hon ha sitt kommentarsfält öppet för allmänheten utan att godkänna innan publicering? HUR kan så många hatiska, elaka människor yttra sig så fruktansvärt illa?! VARFÖR läser dom ens hennes blogg om hon är så vidrig, äcklig, genomkorkad, usel mamma? HUR kan folk angripa hennes lilla son och kalla han ful, odräglig och dum?
Och framför allt- VARFÖR kan jag inte hålla mig från att läsa dessa kommentarer?! Jag gillar hennes provokationer och även om jag inte håller med henne i mångt och mycket så vill jag ändå läsa om allt som händer i hennes liv. Tyvärr slinker jag oftast in på kommentarerna likt en tvångstänkare och när jag lämnar bloggen så mår jag skit! Tänk så lätt det är att vara genomrutten när man kan gömma sig anonymt i cybervärlden. Egentligen ska man tänka som så att det jag sätter ner i skrift ska jag oxå kunna säga öga mot öga och stå för det! Detta gäller inte många av dom som inte har bättre att göra i sina liv än att mosa ner en annan människa i myllan.
Jag är då glad att mina läsare- DU/NI- inte är elaka här inne trots att allt som skrivs, tycks och tänks av mig inte är guldglimrande och hallonbåtsluktande❤

Nåja, nu har jag bladdrat klart för den här gången. Två piller, ett glas kall lemonad (visst låter det godare med lemonad än saft?! *ler*) och lite vila den onda kroppen står på tur nu.

Och du- nu har jag lagt in en knapp med Bloglovin där du kan klicka om du vill följa mina uppdateringar. Jag blir superglad om du dessutom klickar in dig som följare i sidebaren, nästan längst ner på högersidan. DO SO! 🙂

Ta hand om er och var snälla med varandra!!
KRAM

2 tankar kring ”Nödlösningar…

 1. Tess

  VAD BRA det blev med spetsgardinderna!! 😀 Men mindre bra med prillan! Fy fasingen! Hmm. Äckligt värre alltså! Den som gjorde det borde städa efter sig OCH tvätta & stryka gardinerna och hänga upp dem igen! Oförskämt. *ryser* Men som sagt, kul att jag kunde hjälpa till med inspiration. Det är ju dessutom riktigt mysigt att sitta där innanför & kika ut. <3 (man ser ju dessutom riktigt bra igenom)
  Kram!

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Ja det blev en bra tillsvidarelösning! 🙂 däremot gick det inte i ytterdörren, den är för bred med sidoljuset men vem vet… kanske måste till IKEA en sväng och kolla in deras myggnät… bl.a 😉
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar