Animal planet…

…irl… Munkan verkar vara en centralort för djur av alla sorter.

Som vanligt så var det BästMatte som upptäckte djuret- i detta fall kotten. Vi var ute på gården och jag hörde han säga ”vad fan, vad var det där för nåt stort?!” med skärpa i rösten och såg att han hukande skyndade fram mot bodan vi har på gården. Lättnaden var stor när det ”bara” var en igelkott som skyndsamt spurtade på sina korta ben in mot skogen 🙂 Undras just om han såg i syne och fick kotten till en jätteråtta?! 😉

Jag ogillar kryp av alla de slag men jag förstår att dom behövs och fyller sin funktion i naturens näringskedja. Precis som med råttor, möss och andra djur så vill jag inte ha nåt med dom att göra, såvida det inte är på mina villkor! Gissa då hur överlycklig (?!) jag blev tidigare idag när jag satt ute i solen på altan och kände hur det kittlade på högerchickan. Långhårig som jag är så trodde jag att nåt strå smitit ur ponnysvansen och förirrat sig in i bh:n men näe! När jag kikar in i hållaren så ser jag en pytteliten svart bagge som kryper! I min bh!! Hade den haft riktigt otur så hade den dött en ohygglig kvävnings-/ drunkningsdöd om den hamnat i pattsvetten i bh-klyftan (för tro för all del inte att det existerar nån naturlig klyfta om jag inte rullar in behagen i en hållare *skrattar*) men nu var den ju på ”rätt sida”, alltså på torra land. Det värsta var att jag inte fick fatt i den och eftersom grannen var ute så ville jag inte näcka och orsaka kräkning eller solförmörkelse så den stackars baggen är kvar men mest troligt ihjälklämd för den känns inte av längre 😉 Inte för att jag vet om det är nån mer skonsam död att föredra men… *ler*

För att fortsätta på djurtemat så ramlade den här ut från Sallys sko när jag tog av henne inför lunchen. Det kanske blir mer än ett talesätt här i familjen när man frågar nån ”har du myror i brallan?!” 🙂

Med igelkottar och miljarrderrsch myror i faggorna så borde det väl vara tämligen ormfattigt va?! Har för mig att ormar inte går ihop med dessa arter och är det så så är jag väry lycklisch för jag är livrädd för krälande, bitande, väsande ormar *ryser*

Nåja, djurat eller inte… vädret är fint, jag och Matte är lediga idag, skolbarnen är där dom ska vara, lillan sussar i vagnen under insektsnätet och jag mår skönt i en solstol på altanen. En bra bok i ”paddan” och kaffe i muggen. Livet är njutbart när det är som bäst 🙂

Take care var ni än är!
KRAM

Skriv gärna en kommentar