Livet i Munkan- följetongen…

…fortsätter. En ilsken make vrålade för en stund sen när han kom in i köket; ”EN RÅTTA!!” och så kom en harang med fula ord som jag besparar er. Råttan var i verkligheten en skogsmus som utan att söka asyl hade gjort intrång i vårat hus. ”Operation utvisning” påbörjades och vi började med att få fram den från sitt gömställe bakom nya kylen- som för övrigt funkar felfritt igen *peppar, peppar…” Snabbt som f-n och med en paniklort på golvet, smet den in i tv-rummet och såklart- in bakom feta soffan där ingen dammsugit sen moses gick i blöjor… typ…
Jag vägrade att släppa ner febersjuka, barfotaSally så med henne på ena höften, hjälptes vi åt att säkra eventuella flyktvägar och öppnade balkongdörren i hopp om att få ut inkräktaren. Fram med soffan, Matte med en bandyklubba i högsta hugget och voila… en mus trippade fram och kilade mot den öppna dörren. BästMatte var snabbare än sin skugga och flippade med bandybladet för att snärta ut musen över tröskeln. Tyvärr var han inte bara snabb utan även stark så den lilla parveln flög ut i en båge och landade på rygg med dödliga hjärnskador. Hmmm, det var ju inte riktigt meningen men… sånt är livet!
OBS– bild på illegala besökaren kommer nu och är du känslig så- titta inte!

I warned you!

I våras var det småmyror, sen kom vattenskadan och nu en gnagarjävel, sistnämnda söt och näpen- när den håller sig långt bort från mig, mitt och de mina! Fördelen, om man ska se det positivt, är att det blir fantastiskt välstädat när nåt sånt här händer! 🙂

Nu blir det att sätta in myggdörrar så att ytterdörr och balkongdörr kan stå öppna utan att djur av något slag kommer in hos oss! Man ska ju komma ihåg att vi har en härlig hörntomt med skogen och dess djur och växtlighet som grannar 😉

Man kan tro vi bor väldigt lantligt för djurlivet här är rikt, en av arterna sitter uppe i tallen utanför vårat köksfönster och hänger 🙂

El korro

Annars då…?

Fina farfar är inte bättre, snarare tvärtom ❤ Han har slutat äta och jag behöver inte mina 13 års vårderfarenhet för att veta vad det innebär 🙁

Sally är knäckt av feber och snor, humöret blir lynnigt, hon har svårt att sova och jag lider med henne ❤

Jag sover som en kratta, kroppen värker som på en knarrig 90-årstant och det snurrar mycket i huvudet på mig.

Får man gå i ide och vila sig lite?! Jag tror det behövs just nu, både fysiskt och psykiskt. Sorry om jag låter lite down men jag är dålig på att ge sken av något annat än det aktuella läget!

Som avslutning på dagens lägesrapport- kom ihåg att även en bandyklubba kan förvandlas till ett mordvapen 😉
Sköt om er därute, ta väl hand om varandra!
KRAM

7 tankar kring ”Livet i Munkan- följetongen…

 1. Lena

  Hej kompis..nu fick både maken och jag ett gott skratt..förstår att upplevelsen inte var så angenäm men det blir ju kul när vi sitter och läser eftersom jag ser hela grejen spelas upp i huvudet..jag hade velat se det live..haha..
  För övrigt hoppas jag att ni piggnar till däruppe..låter inte kul alls! Krya på er kram härifrån..

  Synd att du missade candyn, men det går fler tåg..
  Och hade jag vetat att stämpeln med snögubben fanns på din önskelista hade den varit din, det vet du!! 🙂

  Ang dina ringar är det bara att hojta till, du vet att jag hjälper dig!! 🙂

  Ha det nu så bra (det går)..

  Bamsekram från mig//lena

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Men så härligt att få bjussa på ett gott skratt, det gillar jag!! 🙂 Svärmor skrattade oxå gott och såg scenariot framför sig 😉

   Gulliga du, vad snällt att jag hade fått ting på tomten, synd att jag inte hade bladdrat om den med dig 🙁 Och svår verkar den vara att få tag på! Men men, vem vet, jag kanske lyckas hitta en sån så småningom.

   Ringarna måste jag fixa väldigt snart men jag tror vi tar detaljerna i ett annat forum än här 😉

   Ta hand om dig, hälsa fina familjen och KRAM på dig!

   Svara

Skriv gärna en kommentar