Jag har pysslat…

…en liten ask till kollegan Lars som jubilerade när vi började om igår efter en ledig period.

Jag hade värsta magontet igår och det lär jag dras med resten av veckan. Jag har gett mig den på att jag måste försöka lära mig lossa timmerbilar! Eftersom vi har nattvecka så hoppas jag att skiften är extra lugna så nån av mina kollegor kan följa mig i trucken och guida mig. Visserligen är det trångt för den som åker med men än så länge så är dom snälla och tålmodiga och följer mig 🙂 Natten som var plockade jag nog 5-6 lass och jag kände mig gråtfärdig vissa gånger för jag blir så förtvivlat arg på mig själv när jag tycker det går dåligt! Det gäller att lära sig att behärska spakarna och reglagen med smidiga rörelser, hitta en bekväm arbetsställning inne i trucken, strunta i att endel chaffisar är stressade och otåliga när det tar för lång tid el när man är för närgången med lasset på deras stolpar! Hurifanders ska jag nånsin lära mig detta?! *suckar* Stackars mina kollegor, jag hoppas att dom har gott om tålamod med mig för detta lär ta sitt tag- och det svider för en som vill kunna allt, helst igår! Att den inre stressen är som tändvätska för min fibro gör ju absolut inte saken bättre!
Nåja… det finns inga genvägar, det är träning och åter träning som is tha shit!!

Och huset….

BästMatte har målat två varv med den röda färgen så nu är det bara den vita kvar på knutarna- sen är iaf vattenskadan åtgärdad i det stora hela 🙂 På insidan saknas fortfarande väggskivor, nytt innertak, tapetsering och listning men det tas vid tillfälle. Det är inte så lätt att renovera med en ettåring runt benen och just den här veckan sover jag ju halva dagarna så det får ta den tid det tar!

Solsting?

På tal om BästMatte… Håller ni med om att han ser solblekt ut?! 😉 Det är inte bara skägget som solen går hårt åt, även håret på skallen verkar blekas vääääldigt hårt. Jag bara skrattar och känner kärlek till denna finurliga, fantasifulla man- och låter han hållas ❤

Kaloribomb….

Vi tog oss en kvalitetstimme i eftermiddags, när väggmålningen var klar. Stora dottern hade ”operation dagsverk” idag och för att tjäna ihop 50:- så skötte hon lillasyster medan jag och Matte åkte in till stan för att köpa oss varsin glass. Det blev riktiga monster till glassar, ”antibant-glassar” men goda var dom! 🙂

Avslöjad…

En liten nakenfis sprang runt på altanen idag och när vi skulle gå in så lättade hon på trycket, skönt ute i det fria 😉 Det är härliga tider för oss alla framöver, mindre bök med ytterkläder och mer utevistelse i solen!
För vår del är det extra skönt för lillsnorpan har lärt sig hur hon ska driva alla från vettet! Nu är den nya innegrejen att vråla som Ronja Rövardotters vårskrik. Gissa om vi är less? Då är det bättre att släppa ut henne så får hon gasta sig less åt fåglar, katter och skogens alla träd som omger våran tomt 😉

Mina vänner…

Jag har några vänner som finns lite extra i mina tankar just nu, pga att livet är tuffare mot dom just för tillfället. Det brukar sägas att i nöden prövas vänner och så är det (I know that for sure!) Jag känner mig glad över att jag får förtroendet att dela deras ”historia”, att få lyssna, stötta och ge råd. Jag känner mig rik när jag kan bidra med något, litet som stort. Vissa av vännerna hör av sig mer ofta än andra och så är det… man reagerar olika vid kris och livsförändringar (av både bra och mindre bra sort) och för nån är just jag en bra stöttepelare som man kan ringa/ messa flera gånger per dag medan andra hittar nån annan att luta sig mot.
Jag är tacksam att jag får vara pelare, det värmer mitt inre att vara till nytta 🙂
Extra stor kram på er alla som behöver det lite mer än alla andra! ❤

Nu måste jag ta en taktikvila innan mitt nervpirriga nattskift börjar!

Ta hand om er alla fina!
KRAM

2 tankar kring ”Jag har pysslat…

Skriv gärna en kommentar