Tankar och känslor…

…kring vänskap ploppar upp då och då, för det mesta stängs dom inne och förblir just bara tankar och outtalade känslor.
Anledningen till att dessa tankar väcktes till liv just nu är för att idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut- förhoppningsvis för första och sista gången- och det har berört mig. Inget olagligt, omoraliskt eller något som drabbar tredje part men ändå inget bagatellartat.

Jag har många vänner i mitt liv och man kan likna deras plats i mitt hjärta med planeterna runt solen. Endel står mig väldigt nära och jag delar allt med dom. Det är ytterst få som finns i min närmaste sfär och jag är kräsen när det gäller att släppa in nån dit. Kanske lite fånigt men man måste ”förtjäna” sin plats och om man lurar mig, ljuger för mig eller falsk- anklagar mig så är det väldigt svårt att återfå förtroende och tillit till 100%.
”Mittenskiktet” är vänner att trivas med och ha en avslappnad relation till men där man sållar bland vilka hemligheter eller förtroenden man vill dela med sig av.
Längst ut i periferin finns bekanta och ytliga vänner som man umgås med men där man inte går in på annat än rätt allmänna samtalsämnen.

– Jag hatar att smöra, krusa eller fjäska för folk, oavsett vem det är.
– Jag är den jag är med fel och brister och passar det inte så låt det vara.
– Jag är anpassningsbar till viss del men jag kommer aldrig mer att låta mig trampas på, utnyttjas eller tappa bort mig själv i jakten på att passa in eller duga.

En äkta vänskap/ relation är enkel, uppriktig, ömsesidig, trygg och avslappnad. Den ger energi i stället för att suga ur en…

Vill du vara min vän så acceptera mig som jag är ❤

Ord och inga visor men det är raka rör som gäller 😉

4 tankar kring ”Tankar och känslor…

 1. Tess

  Helt rätt! <3 Det gäller att man tänker efter ibland att man förtjänar att bli tagen för den man är utan att behöva göra sig till. Mycket klokt & bra skrivet. <3 Blir kul i övermorgon när vi ses! 😀 Stor kram!!

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Tack 🙂 det stora problemet är nog att orka stå upp för sig själv och sina känslor, det är nog lätt att falla tillbaka i invanda tofflor 🙁
   Blir superskoj att ses imorn!!
   Kram

   Svara

Skriv gärna en kommentar